Där satt den!

Det blev en härlig seger mot IFK Kristianstad igår med hela 30-24. Siffror som kanske borde varit ännu större.
Ledning i paus med 17-8 efter felfritt försvarspel och en makalös Espen Christensen i mål. Men det ska också erkännas, Kristianstad var fruktansvärt dåliga och totalt sett var det kanske inte någon speciellt bra match vi fick se.

Känns som om 6-0 försvaret med Jens Eriksson och Nemanja Milosevic börjar sätta sig allt mer. Jag är ledsen Ola Anto, men jag saknade dig överhuvudtaget inte igår.
Ett bra försvarspel leder dessutom till kontringslägen. Dessa lägen kan dock H43 fortfarande utnyttja bättre.

Har nog aldrig sett Espen göra en bättre match i H43:s för kvällen gröna målvaktströja. Ska erkänna att jag var lite orolig för målvaktsidan inför säsongen. Espen har nu vid flera tillfällen sett till att jag inte behöver vara det längre.

Anfallspelet då? Jo gör man 17 mål i en halvlek och 30 totalt så vore det dumt att gnälla för mycket. Det jag framförallt tyckte om igår var sättet man periodvis utnyttjade hela laget på ett sätt vi inte ser för ofta. Många utspel till kanterna och inspel till linjen.
Dessutom var det härligt att se hur Daniel Lindqvist och Johannes Sandgren klev fram i början av andra halvlek när punkten på Zoran kom. Hoppas förresten att Lindqvist snart är tillbaka, han stukade foten 10 minuter in i andra halvlek.

Något negativ kanske. Ja det skulle i så fall vara att man fortfarande har för svårt att hantera en punktmarkering på Zoran. Lindqvist och Sandgren gjorde det bra i början, men efter ett tag kör man på nytt fast. Här är något man verkligen behöver träna på då det knappast var sista gången Zoran blev punktad.

Till sist kan jag inte låta bli att nämna domarinsatsen. Jonas Johnson & Stefan Silvferberg dömde. På intet sätt någon katastrof insats, det är inte det. Men jag har vid flertalet tillfällen nu sett Stefan Silvferberg ha en tendens att blåsa sönder matcher. Framförallt i första halvlek känns det som om han vill sätta sig i respekt gentemot spelarna och visa att det är han som bestämmer. Detta gör han genom att ta många tvivelaktiga domslut och inte minst tveksamma utvisningar. Tror knappast att han får provision per utvisning, men ibland känns det nästan så!


Seger ett måste?

Ja hur som helst är kvällens hemmamatch mot IFK Kristianstad den typen av match som man verkligen bör vinna för att skramla ihop sina poäng i serien.
Kristianstad är ett bra lag, men det är skillnad på dem som bortalag eller hemmalag. Dessutom verkar det som om man är inne i något som kan likna en liten formsvacka då man har tre raka förluster bakom sig.

Tyvärr är det ju dock så att H43:s form inte heller är mycket att hänga i julgranen. En seger på dem 9 senaste. Men spelmässigt har det varit ett fall framåt på sistone. Det är dock fortfarande anfallspelet som kärvar lite, och här behövs fler som kliver fram. Framförallt på nio meter. Kanske får vi se mer av Nemanja även i det offensiva spelet på vänster 9 position. Tänk vad härligt med en Nemanja i skytteform där, då kan inte motståndarförsvaren koncentrera sig lika hårt på Zoran.

H43 kommer till spel utan Ola Anto som är avstängd efter sitt andra röda kort som han fick i derbyt mot Lugi. Det är givetvis inte bra att våran försvarsgeneral inte är med ikväll. Men efter Nemanjas comeback tror jag ändå inte att det blir lika kännbart som det hade varit annars. Petter Strömberg ersätter Anto ikväll.

Ikväll föreligger stor risk att bortasupportrarna vinner matchen på läktaren. Kristiandstadsupportrarna kommer oftast i hundratal när det vankas match i Lund, dessutom är dem högljudda. Jag hoppas bara att man lyckats placera dem gästande supportarna väl. Många gånger verkar det som om dem som köper egna biljetter kan hamna lite var som helst. Och framförallt tillsammans med oss årskortsinnehavare, och det känns inte rätt.
Jag förstår problematiken. Är ju inte direkt så att man kan förbjuda någon som via internet köper sina biljetter att köpa visa specifika platser, men kanske finns där något sätt där man inte släpper biljetterna på någon enstaka sektion till bortasupportrar.
Och för er som tittar på handboll med armarna i kors i 60 minuter. Lyssna på Kristianstads supportrar. Visst blir det roligare så!!

Nu kör vi!!!

Handbollsklubben

Handbollsklubben har ju startat igen för säsongen. Och det har varit ganska många åsikter om programmet. Jag har också en del åsikter, men inte om programmets innehåll. För jag har i princip aldrig möjlighet att se det. Min första åsikt blir således sändningstiden.
Jag är skiftarbetare med obekväma arbetstider och när Handbollsklubben drar igång efter 22 är jag antingen på väg till jobbet, på jobbet eller i säng inför en mycket tidig morgon. Jag lär inte vara ensam om det här problemet. Och inte minst lär väldigt få barn och ungdomar vara vakna och titta på programmet. Barn och ungdomar som är framtiden behöver få upp ögonen för handbollen.

Min andra åsikt är konceptet. Är jättebra att handbollen har fått ett magasin med möjlighet för våra experter att tycka till. Men jag hade hellre sett ett "Handbollskväll" där ett antal elitseriematcher refererades och man i större utsträckning satte elitserien i fokus.
Tillsammans med heh och i förlängningen svenska handbollsförbundet kunde man ha en dag, exempelvis torsdag, där Tv4 Sport får sända en match direkt kl 19.00 följt av handbollsklubben där man rapporterar från eventuella övriga matcher och tar upp övriga diskussionsämnen.

Jag gillar Tv4:s satsning på handboll. Och bundesliga handboll när den är som bäst är riktigt bra. Men jag hade hellre sett en större inriktning på den inhemska handbollen. Det är intresset för elitserien som måste stärkas. Då kommer mer publik till arenorna, klubbarna tjänar mer pengar och våra talanger får bättre förutsättningar att utvecklas. För det är ju hemma i sverige allting börjar innan man blir proffs och kanske till slut landslagsstjärna!

World cup truppen

Har glömt att nämna något om truppen som Staffan Olsson och Ola Lindgren tagit ut för att spela World cup i december.
I det stora hela inget konstigt i den nu när spanienproffsen ej är tillgängliga och vissa andra som man har koll på fått ledigt.
Men M6 positionen sticker ut för mig. Robert Arrhenius och Niklas Grundsten är ej tillgängliga. Mattias Gustafsson har fått ledigt då han har en hängmatch i tyska ligan om jag förstått det rätt. Så långt inget konstigt. Det jag frågar mig är om Niclas Barud och Fredrik Pettersson verkligen är det bästa vi kan ställa på banan då?

Visst är det ett lysande tillfälle att testa nytt i sådana här turneringar. Men med en månad till vm bör man kanske testa dem bästa alternativ som finns. Och Barud kan möjligen ha gjort sig förtjänt av en chans, han har visat i Sävehofs champions league möten att han håller hyfsad klass mot bra motstånd.
Däremot undrar jag på vilka premisser Fredrik Pettersson är uttagen. Har han gjort bra ifrån sig på träning på sistone Staffan?

Missförstå mig rätt nu. Fredrik Pettersson är en stabil elitseriespelare, duktig både framåt och bakåt. Men om man ska bli uttagen till landslaget bör man vara bättre än övriga spelare på motsvarande position i elitserien. Är Fredrik Petterson det? Tveksamt.
Men hur som helst så ska alla få sin chans. Jag har inget emot Fredrik Petterson som handbollspelare så du får gärna täppa till truten på mig när det är dags för world cup och visa att jag har fel.

För övrigt konstaterar jag att Ystad bortaslog Kristianstad i kvällens enda elitseriematch. Mycket starkt gjort. Blir verkligen inte klok på var Ystad står denna säsongen. Verkar som man inte har någon mellannivå. Rent bedrövliga insatser varvas med imponerande segrar. Eller också kanske Kristianstad stod för säsongens bottennapp hittils.
Passar mig bra om Kristianstad är på väg ner i form då H43 möter just Kristianstad i sin nästa match!

Lugi slog H43

Eller ska vi säga att Kim Ekdahl du Rietz slog Zoran Roganovic. För lite så var det. När matchen stod och vägde i miten på andra halvlek och skulle avgöras så var det Ekdahl du Rietz som steg fram samtidigt som Lugi lyckades plocka bort Zoran ur H43:s anfallspel.

Totalt sett en bra match och H43 behöver alls inte skämmas för sin insats. Utöver Zoran tycker jag att Brännberg, Creutz och Espen i målet gör klart godkända insatser, även Christoffer Fors förtjänar att nämnas.
Defensivt gör hela laget på nytt en mycket bra match, och det verkar som man med Nemanja tillbaka i laget verkligen fått ett 6-0 försvar som fungerar och där man dessutom uppträder med pondus och självförtroende. Låt vara att orken tröt lite mot slutet.
Dock måste jag appropå försvarspel ge Ola Anto en liten känga. Om man är överspelad Ola, dra då inte ner någon bakifrån. Du hade behövts som ett alternativ i mitten igår. Och nu får vi dessutom klara oss utan dig en match då du blir avstängd om jag förstår reglerna rätt.

Lugi är just nu ett bättre lag än H43. Det svider i mitt blå hjärta att konstatera det men så är fallet. Kim Ekdahl du Rietz var outstanding, men så har man ju också Anders Hallberg som på nytt gör en fin match. Och mellan varven glimtar även Joakim Bååk till, även om jag tycker han verkar vara i en lite formsvacka.
Och även om jag är nöjd med H43:s försvarspel så känns det ändå som om Lugis är ytterliggare lite bättre.

För H43:s del gäller nu att träna anfallspel för det är där det brister. Det måste vara fler som kliver fram. Att Zoran punktas är inget nytt utan något som mer eller mindre inträffar varje match, därför måste man hitta ett spel som fungerar där Zoran är punktad. Jag vill egentligen inte gnälla mer på Daniel Lindqvists sviktande form, man han är typen av spelare som ska kliva fram och ta ansvar. Nu var han mållös igår igen och körde gång på gång fast i Lugis försvar. Jag är helt säker på att han själv är frustrerad, men han är så viktig för H43.

Det var en rätt trevlig upplevelse att gå på derby igår. För första derbyt på länge kände man lite rivalitet inför matchen, tycker tyvärr att vissa derbyn varit avslagna på sistone. Drygt 2600 på plats, helt okej. Men personligen kan jag aldrig vara nöjd med mindre än 3000 på ett derby.
Och Lund är inte Sveriges bästa och hetaste handbollstad. När Lugis speaker försöker elda igång publiken med det påståendet blir det bara patetiskt.

Derby nr 2

Då är det dags ikväll igen. Och förhandsnacket har handlat mycket om traditionens makt att lagen vinner varannat derby och att "bortalaget" allt som oftast går segrande ur striden. Dags för H43 alltså.
Och ingen skulle bli gladare än jag om detta blir verklighet. Dock får vi vara realister och inse att Lugi får räknas som favorit, och ganska stor sådan också!

Lugi har med ett par bottennapp som undantag impronerat stort den senaste tiden. Framförallt i försvarspelet. Det jobbiga med detta är att H43 har svårt nog i sitt anfallspel som det är. Att då ställas mot elitseriens just nu bästa försvar blir något att bita i. Men varför inte se det som en utmaning.

Man måste för att ha en chans ha ett minst lika bra försvarspel som Lugi, och dessutom vinna målvaktsmatchen. Och framåt gäller som vanligt tålamod, och ett mer varierat spel än vanligt. Zoran får gärna göra 10 mål, men då ska dem andra helst gör minst 3 mål var också.
Och sist men inte minst, sätt dit lägena. I alltför många matcher i höst har H43 missat på tok för många rena frilägen. Mål där och matchbilden kan bli en helt annan.

Hur det än går så hoppas jag på en jämn och tät match. Och det hade varit lite trevligt med riktig derbystämning på läktaren. Mycket folk är en bra start på den ingridiensen.

Kör hårt nu!

En match är inte en trend

Rubriken syftar till Johan Zanottis uttalande i sydsvenskan idag. Efter Lugis seger med 27-22 borta mot Ystads IF menar sydsvenskans reporter att Lugi måste räknas som favorit inför lundaderbyt på måndag. Då menar Zanotti att H43 som vann senast också har en bra trend och att Lugi inte alls ska ses som favoriter. Detta tycker jag mest liknar ett riktigt patetiskt försök att få bort pressen från det egna laget.
För hur skulle en seger som föregåtts av sju raka förluster kunna vara en bra trend? Förklara gärna det Zanotti!

Däremot håller jag med honom om att ett derby alltid är ett derby och att tabellplacering och dagsform inte har lika stor betydelse som i övriga matcher. Det är i detta faktum H43:s chans ligger på måndag. Men visst måste Lugi ses som favoriter.

Utan att ha sett matchen igår känns det som att seger borta mot Ystad imponerar. Men Ystad är mycket svårbedömda i år. Hur som helst verkar Lugi på riktigt ha fått ordning på dem bakre leden. 20 insläppta mot Malmö senast, och endast 22 igår. Och tydligen är Linus Persson riktigt duktig i mål för tillfället. Är ledsen Linus, men jag kan inte unna dig den framgången, är fortfarande mycket bitter för bytet från blått till vinrött!

Anders Hallberg verkar förresten vara i sitt livs form. Tidigare har han i princip endast spelat anfall och gjort det bra. Nu har han vuxit ut till en fullfjädrad tvåvägsspelare. I mina ögon känns det just nu som om Anders Hallberg borde vara närmare en landslagsplats än Kim Ekdahl du Rietz. Även om jag måste ge Ekdahl du Rietz beröm för att ha höjt sin lägstanivå rejält jämfört med förra säsongen.

Nog om Lugi.

Vad har H43 för chanser på måndag förrutom att då ett derby alltid är ett derby.
För det första måste man vinna målvaktsmatchen. För det andra tror jag att någon form av taktiskt grepp kan vara nödvändigt. Kanske bör man lägga en spets i försvaret mot Lugis vänstersida. För det är från Hallberg i mitten och ut mot Gudmundsson via Ekdahl du Rietz som Lugi är som bäst. Deras högersida imponerar inte lika mycket.

Framåt måste man i än större utsträckning använda sig av hela laget. Om Zoran gör mer än 10 mål är det jättetrevligt men på ett sätt ett svaghetstecken. Vill gärna se Johannes Sandgren och Johan Brännberg ta ansvar och gå på många egna avslut. Och glöm heller inte bort kanterna och linjen.

Vi får se hur det går på måndag då alltså lundaborna ska vallfärda till Fof Arena igen. Nä förlåt, vi pratar ju om Lund. Kommer där omkring 2500 får vi nog vara nöjda.

Så skönt, så skönt

Ja det var känslan när slutsignalen ljöd i Fof Arena ikväll. Efter att ha begravt ansiktet i händerna den sista minuten kunde man äntligen andas ut och konstatera två saker. Dels att den mindre smickrande sviten med förlorade matcher i rad stannande vid sju. Och att avståndet till Lindesberg och den där sistaplatsen växte ytterliggare.

HÄRLIGT!

Men, ja där kommer ju nästan alltid ett men. Frågan är hur många andra lag i elitserien man hade slagit med spelet man visade upp ikväll. Vill inte vara negativ och så, en seger är ju alltid en seger, men det känns fortfarande som det saknas lite spets i anfallspelet. Dock var detta ett klart fall framåt jämfört med de senaste matcherna.

Bakåt tycker jag att man gör en bra insats. Nemanja gör comeback och spelar i princip bara försvarspel, och långa stunder är han formidabel defensivt. Tror aldrig jag sett honom så taggad. Dem få gånger han följde med upp i anfallet däremot lös matchoträning tydligt igenom, en del fummel och någon bortkastad boll. Men det kommer, skönt att ha dig tillbaka Nemanja.

Offensivt gör Zoran, som för det mesta, en mycket gedigen insats. Men i mina ögon är nog Johannes Sandgren H43:s bästa anfallspelare ikväll. Han fick inte jättemycket speltid, men gör 4 mål och många fina aktioner i anfallspelet. Har länge trott mycket på Johannes, känns som om han äntligen fått sitt riktiga genombrott. Bäst i H43 i måndags, och i alla fall en av de bästa även idag.

Va riktigt roligt att titta på handboll i Fof Arena idag, mycket folk och god stämning. 2037 personer på plats. Ja fri entré drar tydligen en del folk. På något sätt kan jag känna att i en stad som Lund, med åtminstone lite handbollstraditioner borde detta vara lägstanivån för handbollsupplevelser. Det är riktigt skoj att titta på handboll när det är lite drag i hallen och publiken vissa stunder blir hemmalagets extra spelare. Vem vet, om H43 alltid haft en sån publiksiffra kanske man hade legat lite högre upp i tabellen.
Vet inte riktigt vad man ska göra. Dagens publiksiffra visar ju ändå att ett visst intresse finns, men uppenbarligen är inte lika många beredda på att betala för att se handboll. Och fri entré alltid funkar liksom inte. Biljettintäkterna är en del av dem pengar som driver verksamheten.
Dagens tillställning bör i alla fall inte ha avskräckt eventuella förstagångsbesökare från att gå på handboll igen. Som jag tidigare varit inne på är det ju i slutändan produkten som säljer. Och god stämning, spänning och till sist seger är en rätt bra produkt att bjuda på!

Till sist en liten reflextion om en supporters pessimistiska sida. I måndags när H43 mötte Redbergslid följde jag matchen till och från via svt:s text-tv. I paus låg H43 under med 17-14, alltså 3 bollars underläge. Min spontana tanke var, FAN nu blir det förlust igen, det här tar dem säkert inte in.
Idag ledde H43 långa stunder med just 3 bollar, ibland till och med 4. Och hela tiden satt jag med oron i kropp och knopp att, FAN detta kan dom tappa.
Det är alltså inte lätt att vara hängiven supporter till ett lag, men samtidigt en del av tjusningen!

Sävehof, bäst i Sverige

Ja så är det ju efter segern i seriefinalen mot Guif ikväll. Jag har ju redan tidigare sagt att jag tror att Sävehof och Guif drar iväg i toppen. Och ikväll visade nog Sävehof att man är bäst när det gäller. Jag skriver nog eftersom jag absolut inte sett matchen.

Har relativt nyligen sett både Sävehof och Guif spela, då dem varit på besök i Lund för att möta H43. Och då imponerade Guif absolut mer på mig än Sävehof. Men när det ikväll gällde som sagt. Misstänker att Sävehof behöver sådana här toppmatcher för att tända till. Man har haft ett digert program med alla champions league matcher varvat med elitserien. Då kanske man har svårt att tända till en tisdagskväll i Lund och klarar inte av att visa upp sin bästa sida. När det däremot vankas seriefinal på hemmaplan då visar man sitt rätta jag.

Jaja, det är en lång serie och Guifarna vill säkert visa att jag har fel när dem är på hemmaplan. Tror i alla fall inte att det är någon jättevågad gissning att vårens final går mellan dessa lag, i Göteborg ska tilläggas.

Seriefinal idag alltså. Bottenmöte imorgon.

Ja för H43 väntar säsongens hittills viktigaste match. Och ljuv musik har nått mina öron via heh:s hemsida. Det är nu dags för Nemanja att göra comeback. Vi ska väl kanske inte förvänta oss några underverk just imorgon, men så härligt att han är tillbaka och kan börja ta små kliv mot den form vi vet att han kan besitta.

Fri entré imorgon, och publiksiffran kommer säkert att vara högre än normalt. Men hur mycket högre? Elitidrott och fri entré borde innebära fullsatt. Men Lund är Lund, en död handbollstad känns det emellanåt som. Undrar om H43 tänker göra något speciellt vid arrangemanget imorgon. Man borde ju verkligen vara angelägna om att locka tillbaka dem som enbart kommer för den fria entrén imorgon. Får man dessa att komma tillbaka innebär det inkomster nästa gång.
Dock är fortfarande det bästa sättet att locka folk ett trevligt spel och inte minst segrar. Så vi kan ju börja där.

Sjunde raka förlusten, suck!

Nej inte blev det några poäng mot Redbergslid denna gången heller. Lisebergshallen framstår alltmer som en mardrömshall för H43.

Har inte sett matchen, men återigen låter det som om anfallspelet i allt för hög grad bygger på individuella prestationer. Det håller inte över 60 minuter. Man måste spela för varandra. Satsa och dra på sig försvarare, släppa bollen vidare, på så sätt uppstår en lucka förr eller senare.

Glädjande igår var i alla fall att Johannes Sandgren gjorde 6 mål och Christoffer Fors 5. Härligt att ungdomarna tar för sig och lyckas, dessutom helt nödvändigt.

Sydsvenskan frågar sig idag om H43:s förstauppställning håller elitserieklass. Och det kan man ju fråga sig efter 7 raka förluster. Men ändå tycker jag nog det. Det är bara det att alltför många för tillfället är för långt ifrån toppformen, igår svek tydligen Zoran också för en gång skull.
Och spelade Daniel Lindqvist överhuvudtaget, inte ett mål från honom i alla fall. Det händer inte ofta annars.

Nä nu gäller det att bryta ihop och komma igen snabbt. Säsongens hittils viktigaste match väntar på torsdag. Vinst där och man får lite andrum då man håller Lindesberg på avstånd. Förlust..... nej det pratar vi inte om.

Är förresten fri entré på torsdag. Ett antal sponsorer ger pengar till H43 per åskådare där kommer. Så förutom att man kan se elitseriehandboll gratis så kan man passa på att stärka H43:s ekonomi bara genom att komma till arenan. Vore ju dumt att inte ta chansen.

Dags att vinna H43

H43 har en mycket viktigt vecka framför sig. Man möter ikväll tabelltovlan Redbergslid och på torsdag fjortondeplacerade Lindesberg. Själv ligger man placerad mellan dessa lag på trettonde plats. Det behövs alltså ingen närmare förklaring hur viktiga möten som väntar.

Redbergslid har skadeproblem och har visat ganska vacklande form på sistone. På så sätt borde H43 ha en ganska god chans i kvällens match. Problemet är väl bara det att H43:s egen form knappast heller kan beskrivas som god.
Dessutom spelar RIK på hemmaplan. Och H43 har faktiskt inte lyckats slå Redbergslid i Lisebergshallen sedan återkomsten till elitserien år 2000.

Dem senaste matcherna för H43 har försvarspelet fungerat helt okej. Detta i kombination med att Espen gjort ett par riktigt fina insatser gör att det inte är bakåt problem finns. Istället måste man börja hitta ett anfallspel som fungerar. Allt kan inte kretsa kring Zoran.
Johan Brännberg måste hitta tillbaka till det fina spel han inledde säsongen med. Och Daniel Lindqvist måste börja visa form, än så länge dennna säsongen har hans spel varit så där.

Med ett aggresivt försvarspel och en bra Espen kombinerat med tålamod och lite mer variation i anfallspelet så är chansen god till 2 poäng ikväll.

Kom igen nu H43, låt oss få jubla lite ikväll!!!

Lugi topplag, i en halvlek

Ungefär så såg det ut idag när man ganska enkelt avfärdade ett mycket blekt Hk Malmö med 28-20. Lugis försvarspel imponerade matchen igenom, och under första halvlek visade man stundtals upp ett tempostarkt och varierat anfallspel.

Bäst i Lugi var Linus Persson i målet. Något som stör mig. Varje gång Linus gör en bra match i Lugitröjan gör det lite extra ont i mitt H43 hjärta. Jag kan förstå att Linus ville ha en ny utmaning, och gå till ett lag som har bättre förutsättningar att ligga högre upp i tabellen. Men Linus, allt annat än Lugi hade varit okej, VARFÖR just Lugi!

Av Lugis utespelare var Anders Hallberg och Johan Fohlin bäst ikväll. Hallberg är verkligen i riktigt toppform nu. Han är den spelartyp jag verkligen hade velat se i H43. Riktigt duktig på att styra upp anfallspelet från mitt9 position men samtidigt väldigt målfarlig.

Tyckte det var en riktigt bra elitseriematch vi fick se i första halvlek. Andra halvlek däremot är nog något av det sämsta jag har sett i år, och tänk då på att jag håller på nästjumbon i elitserien. Låt vara att Lugi gick runt på mycket folk och riktigt glädjande lät sina ungdomar får rejält med speltid, men ändå. När det 18 minuter in på andra halvlek står 4-3 i halvleken så att säga så förstår ni själva att det inte var tal om någon glad handboll.

Hk Malmö var otroligt bleka egentligen. Den ende som visade något var Fredrik Lindahl. Oscar Jensen spelade också upp sig i den andra halvleken.

1612 personer kom till Fof Arena för att bevittna kvällens match. Ett skånederby mellan två lag på den övre halvan av tabellen borde defenitivt kunna locka mer folk än så. Men tyvärr känns inte handbollen så het i skåne, med undantag av Kristianstad. Vi har 5 lag i elitserien och många intressanta skånederbyn, men publiken kommer inte ändå, konstigt. Klubbarna måste nog agera för att få folk att komma och titta på matcherna. Utan publik, inga intäkter.

Lugi topplag, tveksamt

Fick en kommentar om att jag glömt nämna Lugi som tilltänkt topplag när jag sa att det känns som om Sävehof och Guif drar iväg i toppen.
Den enkla anledningen till det är att jag inte tror att Lugi blir ett riktigt topplag. Ett stabilt slutspelslag javisst, men topplag, nja!
Känslan är att man är alldeles för ojämna för att bli ett topplag. Man varvar kanoninsatser med riktigt svaga insatser. Vi som såg slaget i malmö i början på säsongen kan alla intyga att det knappast såg ut som ett topplag som spelade handboll då.

Det känns väldigt mycket som om man är alldeles för beroende av enskilda spelares dagsform för att spela bra. Och här tänkar jag närmast på Kim Ekdahl du Rietz. Spelaren som växlar mellan landslagsklass, och knappt division 1 klass. Stjärnspelaren i ett lag får knappast lov att vara så ojämn beroende på vilken sida han vaknat på.

Nu är ju inte ett lag bara en spelare. Anders Hallberg och Nicklas Gudmunsson har så här en bit in på säsongen gjort riktigt fina insatser. Är nog få vänster 6or i elitserien som är bättre än Gudmunsson i avslutslägena.
En som sällan får någon uppmärksamhet men som sällan gör en dålig match, framförallt i försvaret är Johan Fohlin. Tror att Fohlin betyder mer för Lugi än vad folk förstår. Känns som en riktig pådrivare med stort Lugihjärta.

Förutom beroendet av enskilda spelares dagsform så tror jag bristen på form på Lugis högersida är en starkt bidragande orsak till att dem inte blir ett riktigt topplag i år. Sebastian Lindell har inte alls stått att känna igen jämfört med förra året. Fredrik Wahlström är nu skadad och Mikael Söndergard känns väldigt ojämn.

Tror också att spelet som Zanotti/Axnér vill att Lugi ska spela gör laget väldigt sårbart. Det ska ju bygga väldigt mycket på individuella prestationer. När spelarna inte har "dagen" så att säga så har man inget grundpel att falla tillbaka på.

Imorgon möter Lugi Malmö på hemmaplan. Kanske motbevisar dem mig här och gör en jättefin match. Man borde vara rejält revanchsugna efter insatsen i Malmö arena i september. Detta är en match som borde dra mycket publik och ge bra stämning i Fof Arena. Men lundapubliken brukar ju vara svårflörtad så det är väl tveksamt om det kommer så mycket folk. Ett skånederby mot Hk Malmö borde kunna dra lite drygt 2000 personer i alla fall.

Äntligen Nemanja

Enligt H43:s hemsida har nu Nemanja Milosevic gjort comeback. Låt vara i en  division 3 match med H43:s farmarlag Lunds Lejon. Det är hur som helst ett stort steg i rätt riktning. Det innebär att hans hälsena håller för belastningen som handbollspel innebär. Att det sen inte är samma tempo och kanske inte heller lika hårt spel i division 3 gör det samma. Det lär hur som helst dröja ytterliggare ett tag innan han är redo för spel i elitserien, men inte så jättelänge nu.

Så vad kommer han då att tillföra H43 när han väl gör comeback. Jo framförallt ett rejält skyttehot från vänster 9, vilket i sin tur kan leda till något minskad bevakning på Zoran på andra sidan. Finns det fler hot kan motståndarna inte koncentrera sitt försvarspel lika tydligt mot Zoran. Vi som såg matchen mot Sävehof för en dryg vecka sedan blev smärtsamt påminda om hur mycket Zoran betyder för H43:S anfallspel. När Sävehof gick ut med en punkt gick H43:s anfallspel helt i stå.
Dessutom är Nemanja en utmärkt tvåvägsspelare, han är alltså minst lika bra bakåt som framåt. Detta ger fler alternativ i försvaret, och kanske slipper man byta så mycket anfall försvar. Han är också en utmärkt halvback i ett 3-2-1 försvar, vilket åter skulle kunna bli ett alternativ när 6-0 försvaret inte fungerar.

För övrigt så har det nu avverkats ca 1/3 av elitserien, dock i en något haltande tabell. Får en känsla av att Sävehof och Guif är påväg att dra iväg lite i toppen. Därefter kommer ett helt gäng lag där alla slår alla lite grann. Mellan trean Malmö och elvan Alingsås skiljer det endast 4 poäng. Därefter kommer RIK som är inne i en tuff period, dem har många kännbara skador och kan nog fastna i botten känns det som. H43 ligger som bekant 13:e och måste börja vinna matcher nu för att få något som liknar kontakt uppåt. I botten känns läget alltmer hopplöst för Lindesberg. Inte en vinst en så länge. Något vi H43 supporters ska vara rätt tacksamma för i nuläget, vi vet alla vad den där sistaplatsen innebär.

Jobbigt nu

Ja det börjar kännas riktigt jobbigt att vara H43 supporter. Efter en överraskande fin inledning på säsongen så pekar formkurvan spikrakt ner i källaren för tillfället. Gårdagens inats mot Guif var säsongens sämsta och innehöll väldigt få moment som visar på någon ljusning för framtiden.
Så ensam så ensam Zoran är för tillfället i anfallspelet. Johan Brännberg gjorde ett par fina matcher i början på säsongen, men dem senaste matcherna tycker jag att han försvunnit mer och mer ur spelet. Igår kom han verkligen ingenstans. Och Daniel Lindqvist står inte alls att känna igen, undrar om där inte är någon skada eller dylikt som stör, eller åtminstone har stört tidigare under säsongen och att han på så sätt kommit efter med träningen.
Dock ska jag inte ta något från Guif, satt faktiskt stundtals och blev imponerad över deras försvarspel. Så ska ett 6-0 försvar se ut. Att dem sen, med Jimmy Jansson i spetsen hela tiden ligger på gränsen till det tillåtna är en annan sak. Men handboll ska faktiskt få lov att vara en tuff sport, så länge det inte blir fult.

Dem jag ger godkänt i H43 igår är Zoran, Fredrik Creutz som nog gjorde sin bästa hemmamatch i den blå tröjan, Jens Eriksson och Petter Strömberg på linjen. H43 har bra bredd på linjen i år, tyvärr kanske man istället saknar den riktiga spetsen där.
Dessutom gjorde Espen en helt okej insats i målet.

6 raka förluster är sviten uppe i nu, en svit som verkligen måste brytas. Det som kan ses som en liten ljusning i mörkret är att det nu väntar 2 matcher med på pappret lite enklare motstånd. Det är ju trots allt inte matcher mot Sävehof och Guif som H43 anno 2010-2011 ska vinna.
Härnäst väntar RIK borta följt av Lindesberg hemma. Ett RIK med skadeproblem har också dalat ner i botten av tabellen. Men RIK brukar på något sätt ändå få fram talanger och spelare som mot alla odds presterar.
Och nästa torsdag är det så viktigt så viktigt att vinna hemma mot Lindesberg. Förlust där och man sitter riktigt i skiten. Då börjar jag på allvar bli oroligt för H43:s elitserieexistens nästa säsong.

Det var förresten inte bara spelet igår som var säsongens sämsta. Även publiksiffran på lite drygt 600 åskådare var säsongens sämsta hittils. Begriper inte hur det kan komma så lite folk. Lund är faktiskt ingen liten stad. Fast det är klart, det är ju produkten som säljer. Och det H43 erbjöd igår är nog inget gemene man betalar mycket för.

Svår match

Ja det är onekligen det som väntar H43 imorgon. Frågan är om inte morgondagens hemmamatch mot Guif till och med får räknas som ännu svårare än förra tisdagens match mot serieledande Sävehof.
Vad grundar jag då det på?
Jo framförallt Guifs makalösa form just nu. 37-21 hemma mot Ystad är inga små siffror, sen må Ystad va hur mycket under isen som helst just nu.
Dessutom har jag en känsla av att Guifs sätt att spela handboll passar H43 vädligt illa. Man har många små, tekniska och snabba 9 meterspelare som kommer att ställas mot H43:s lite större och något långsammare försvarare. Här gäller det verkligen att stå rätt och jobba stenhårt för att minimera luckorna.
Sen gäller det verkligen också att ha tålamod i anfallspelet. Ett vanligt problem för H43 är alldeles för snabba och ogenomtänkta avslut. Detta leder ofta till kontringar emot sig med snabba enkla mål som följd för motståndarna. Detta gäller mot alla lag, men kanske i synnerhet mot Guif som har Tholin och Zachrisson på kanterna, och det är ingen hemlighet att dessa två herrar springer på allt som rör sig.

Har fortfarande inte hört ett ljud angående skadeläge hos H43. Därför utgår jag från att man ställer upp med samma manskap som mot Hammarby. Troligtvis utan Andreas Bamberg och Nemanja Milosevic. Den sistnämnde bör komma närmare en comeback för varje vecka som går nu. Men det är troligtvis mycket vettigt att skynda långsamt då han ju faktiskt har varit borta från handbollen i ett års tid.

Som jag började inlägget så är detta en svår match, och kanske lät jag lite väl negativ inledningsvis. För visst har H43 en chans. Kan Espen gör sin tredje raka stormatch mellan stolparna med ett aggresivt och rörligt försvar framför sig, samtidigt som man spelar tålmodigt och varierat framåt så. Och framförallt om man kan spela bra handboll i 60 minuter denna gång, och inte bara nöja sig med att vara bra i 40 eller 50 minuter.

Kom igen H43!! Som vanligt ger jag mitt stöd från läktaren. Hade varit trevligt om fler lundabor gjorde det samma!!!

Lördag kväll

Och vi H43 supportrar har fortfarande inte en aning om hur illa ställt det är med Andreas Bambergs knä. Kanske är det så att svullnad med mera fortfarande omöjligör en säker prognos, vad vet jag. Men om en av MFF:s eller Malmö Redhawks bästa och viktigaste spelare blivit skadade, med en i värsta fall allvarligt skada, då hade troligtvis våra lokala medier (Sydsvenskan, Skånskan m.fl.) dagligen uppdaterat oss om tillståndet. Ivo Pekalskis lårskada här förleden är ett typiskt exempel på detta.
Och vad ännu värre är, inte ett ord heller på H43:s egna hemsida.

Att handbollen inte får samma massmediala utrymme som fotbollen och hockeyn framförallt är ett välkänt faktum för oss handbollsälskare. Till viss del får vi nog också lära oss att acceptera detta faktum då fotboll och hockey är större publiksporter. Därmed inte sagt att det inte är något som kan bli bättre.
Och ska man då börja någonstans så var vore väl bättre än att klubbarna själva kommer ut med så mycket info som möjligt inom rimliga gränser. Allt för att höja intresset.

Tror att klubbarna tillsammans, till exempel genom Heh, på något sätt måste komma med förslag på förändring. Axnér har i sin blogg beskrivit hur vi "druknar i mediebruset" genom att ha våran säsongstart paralellt med hockeyns. Detta är ju ett typexempel på något som borde förändras. Medan hockeyn fortfarande har sin försäsong bör utrymmet i våra medier vara större för seriematcher i handbollens högsta serie.

Sen måste vi nog också för att öka elitseriens attraktionskraft se till att få bättre tv-avtal. Tv-avtal ger pengar som på sikt också ger bättre spelare. Dessutom gör mer tv tid att fler för upp ögonen för handboll. Hur avundsjuk är man inte på Danmark bara. Varje lördag i Tv2Danmark sänder dem i runda slängar 4 timmar handboll på eftermiddagarna. Inte sällan en dammatch följt av en herrmatch. Svensk tv har genom alla år istället satsat på att visa utländsk fotboll på lördagseftermiddagarna. Och visst kan det vara trevligt, och dessutom gillar jag traditioner, men det ena behöver kanske inte utesluta det andra.
Tv4Sport tycker i alla fall försöker numera. Dem sänder inhemsk handboll, om inte varje vecka så i alla fall varannan känns det som. Däremot kunde jag önska mig mer av svt. Innan jul och nyår sänder man endast champions league med dem svenska lagen. Och att se dessa förlora med 10-15 tal mål mot storlag i europa är knappast godwill för den svenska handbollen hos marginalpubliken.
När slutspelet sen går igång, då gör svt en jättesatsning, och det ska dem ha en eloge för. Men för den stora massan är det kanske svårt att känna engagemang och intresse för något du inte har haft en koppling till tidigare under säsongen.

Perspektiv

Ja när man får lite perspektiv på händelser så inser man att man ibland kanske är lite snabb att döma. Direkt efter gårdagens förlust när besvikelsen var som allra störst började jag prata om att vi nog får rikta in oss på bottenstrid i år också. Så kan det mycket väl bli också. Men det skiljer faktiskt bara 3 poäng upp till dem sista slutspelslagen, och dessutom med 22 matcher kvar att spela.

Egentligen krävs bara några segrar och lite arbetsro för att man ska ha kontakt med lagen uppåt. Och chansen finns tycker jag för spelet har trots allt sett bättre och bätrre ut dem senaste matcherna. Johannes Sandgren har redan gjort comeback. Och vi kan väl hoppas på en inte alltför avlägsen comeback av Nemanja. Då bör H43:s slagstyrka öka, och på så vis ska man kunna ta poäng av fler lag.

Det som oroar däremot, och verkligen talar för att det blir bottenstrid är. Andreas Bambergs skada, har fortfarande inte hört någon rapport om hur länge han blir borta. Och Bamberg är viktigt för H43, han är ju faktiskt vår lagkapten. Christoffer Fors är en jättetalang och duktig. Men med Bamberg på banan får vi ett större register på vänster 6.
Dessutom är oförmågan att knyta ihop säcken och vinna matcher i slutet väldigt oroande. Även när spelet är bra så vinner man inte. Detta leder ofrivilligt till funderingar och tankar hos spelarna. I en jämn matchs slutskede får man inte börja tvivla, då förlorar man. Och jag undrar om det inte är precis det som börjar hända hos spelarna.

H43 har i sina 3 kommande matcher Guif hemma, RIK borta och sedan Lindesberg hemma. Kan känna att det helst bör bli 4 av 6 poäng här, men det kanske är att be om för mycket.

Såg förresten att Lugi hade lite drygt 1600 åskådare mot Drott igår. Då börjar det ju faktiskt likna något i alla fall. Känns otroligt tråkigt att Lundalagen ska ha så svårt att få publik till sina matcher men det här va ju ett steg i rätt riktning. Kanske är det så att Lugi nu börjar attrahera lite medgångssupportrar i Lund när man nu husserar en bit upp i tabellen.
Och om jag som H43:are låter bitter och avundsjuk när jag pratar om medgångsupportrar så är det precis det jag är också!

Sur förlust

Frågan är om det inte avgjordes ikväll. Det blir bottenstrid i år. Den sista lilla chansen att istället haka på lagen uppåt försvann i Eriksdalshallen.
Jag har inte sett matchen, endast följt den på heh:s online rapportering. Men återigen tappar H43 en match under slutskedet.
Idag sitter man i förarsätet och leder matchen i ca. 50 minuter, därefter går Hammarby förbi och vinner med uddamålet 24-23.
Varför man så ofta förlorar matcher i dess slutskeden kan man så klart fråga sig, men en sak är säker, detta är inte alls bra för moralen och självförtroendet.

Skönt då faktiskt att Aranäs vinner mot Lindesberg. Det gör att det fortsatt är 4 poäng ner till den förhatliga sista platsen som betyder direkt nerflyttning när serien är slut. Hade bara varit så himla skönt med lite poäng snart för att få lite lugn och ro.

I övrigt kan konstateras att Lugi verkar ha gjort en stark hemmamatch mot Drott, seger med 31-25. Just nu verkar Lugi blanda riktigt bra insatser, med mindre bra insatser. Kanske står man och faller lite mycket med enskilda spelares dagsform. Jag tänker till exmepel på Kim Ekdahl du Rietz. Lika strålande som han faktiskt kan vara i vissa matcher, lika loj och oinspirerad kan han vara när det inte passar honom känns det som. Det duger faktiskt inte för en elitseriespelare. Än mindre någon som är med i landslaget.

Måstematch

Ja lite så är känslan inför kvällens bortamatch mot Hammarby. Har ju blivit ganska många förluster på rad här nu. Och trots goda intentioner i tisdags mot Sävehof så kunde kanske förutsättningarna varit bättre. Inte minst på grund av den fina form Hammarby börjar visa upp.

Andreas Bamberg kommer som väntat inte till spel. Än så länge har jag inte hört några mer detaljerade rapporter än att det rör sig om en knäskada. Hur som helst är han borta tills vidare. Vad det kommer att betyda för H43:s spel återstår att se. Christoffer Fors kommer att ersätta, och han har redan under säsongen visat prov på fint spel bitvis. Ta nu chansen när du får den Stoffe och visa vilken talang du är.

Mycket glädjande däremot är att Daniel Lindqvist redan är tillbaka. Tydligen var det en svullen och ömmande hand som höll honom borta från spel i tisdags. Men röntgen visade inga brutna ben, och då svullnaden la sig igen lär han har tränat fullt igår igen, om jag har förstått det hela rätt. Daniel behövs verkligen i laget, och med Johannes Sandgren tillbaka ökar alternativen på 9 meter för Tomas Westerlund.

Hammarby visar som sagt gryende form efter en ganska bedrövlig säsongstart. Precis tvärtemot H43:s formkurva kan man säga. Man har fått tillbaka Albin Tingsvall och Johan Pilfalk efter skador, även om jag har förstått att dem inledningsvis har fått ganska sparsamt med speltid. I övrigt har dem ett väldigt ungt lag. Har inte sett Hammarby spela i år. Men med Staffan Olsson och Mats Engblom som tränare kan man nästan räkna med att dem spelar väldigt skolat och taktiskt riktigt i kombination med ett snabbt omställningsspel.

För H43:s del gäller det att fortsätta på den inslagna linjen från i tisdags. Vågar nästan påstå att om man spelar lika bra ikväll som i tisdags så lär man nog vinna matchen. För så mycket sämre är Hammarby jämfört med Sävehof.

Hedersam förlust mot Sävehof

Jag bad inför matchen om att få se lite linjer i anfallspelet, tålamod och ett jävla taggat och tätt försvarspel. Det fick jag. Lägg därtill en närmast formidabel Espen Christensen långa stunder i målet.


Det ovan skulle kunna vara inledningen på ett inlägg efter en seger. Men nu var det ju Sävehof vi mötte ikväll. Och efter deras andra halvlek så är det bara att lyfta på hatten. Sävehof är, trots en rätt slätstruken första halvlek idag, ett förbaskat bra handbollslag.

Lite surt känns det givetvis. I 40 minuter av den här matchen satt H43 i förarsätet. Långa anfall, tålamod utnyttjade sin kapacitet på ett strålande sätt. Bakåt var det tajt och tätt och en härlig vilja, sävehof kom ingenstans i sitt anfallspel. Och dem skott som kom utifrån tog i många fall Espen.


Sen kom då vändningen. Sävehof ställer om med en punktmarkering på Zoran Roganovic som H43 aldrig riktigt klarar att lösa. Ungefär samtidigt börjar försvarspelet att mattas något. Inte mycket att säga om kanske. Men jag kan tycka att det är lite konstigt att man inte har fler tydliga motvapen mot punkten av Zoran. Det kan knappast va så att man blir förvånad över en punkt på Zoran.


När det gäller individuella insatser så har jag redan nämnt Espen i målet.
Zoran är bra som vanligt så länge han får vara med och leka.
Jens Eriksson gör ikväll en alldeles utmärkt insats, och plötslit minskades saknaden av Anton Månsson en del.

Johannes Sandgren gjorde comeback med den äran tycker jag, ett par härliga underarmskott och i övrigt helt okej spel, körde kanske fast lite mycket när ytorna skulle skapas vid Zorans punkt.
Sen tycker jag att Alexander Ekdahl då och då visar goda intentioner som spelfördelare, får han tid att bli varm i kläderna kan det nog bli riktigt bra på sikt.
Den enda som nog för underkänt för sin insats idag är Kalle Björkman. Jag gillar verkligen den här killen, han springer och springer, kämpar och sliter, eldar på publiken, men Kalle, om du ska få godkänt av mig måste du börja sätta dit dina lägen. Det duger inte i Elitserien att missa 3 rena frilägen.


Synd att Daniel Lindqvist saknades idag, rör sig om någon form av skada, vet inte vad. Nu när Johannes är tillbaka var det ju mer bredd vi skulle få, så blev det inte ikväll i alla fall. Hoppas inte att det är något allvarligt.


För allvarligt är vad jag är rädd att det är med Andreas Bamberg. Han gjorde också en helt okej insats idag förresten. I matchen slutminuter i samband med en stegisättning så skriker han till och sjunker ihop. Därefter får han knät lindat. Jag är nu ingen expert på området, men när skador brukar komma till på det här sättet, det var endast tal om lättare kontakt, brukar det kunna vara allvarligt. Hoppas jag har fel.


Hur som helt, en bra insats av H43 som jag verkligen är nöjd med. Tror faktiskt att man slagit vilket annat lag som helst med kvällens spel.


3 timmar till avkast

Och känslan inför kvällens match är lite speciell.

Som supporter är man normal helladdad, optimistisk och tror och hoppas alltid på seger. Ikväll känns det lite annorlunda. En kombination av att det är Sävehof som kommer på besök, men och på grund av att spelet haltat lite dem senaste matcherna gör att jag ikväll snarast vill se ett bra uppträdande på plan, lite linjer i anfallspelet, tålamod och ett jävla taggat och tätt försvarsspel. Normal räcker detta långt.

Men ikväll är det som sagt Sävehof som kommer på besök, och det är lika bra att erkänna det. Sävehof är det enda lag i serien som är så bra så att dem i princip själva avgör om dem vill vinna.

Därför kommer jag att vara nöjd om H43 visar lite fina intentioner i spelet. Intentioner som ger råg i ryggen inför ett stundande möte med Hammarby. För det är lika bra att redan nu fastslå det. Förlust ikväll, inte hela världen. Förlust även mot Hammarby, då börjar läget kännas jobbigt och utsatt.

Återstart

Så var det dags för elitserien igen efter en veckas landslagsuppehåll. Och min brist på inlägg under uppehållet har inget med ointresse för landslaget att göra utan beror på att jag varit sjuk.
Vad gäller landslagets insats denna vecka så känner jag, och nog många med mig en stark osäkerhets och oroskänsla inför hemma-vm. Det är inte direkt Frankrike och Kroatien vi har mött, och ändå har man inte kunnat få till något övertygande spel. Ska väl tilläggas att jag inte vet ett dugg om hur matchen i Israel va. Kanske är det så att Israel har fanatiska hemmafans och att detta var en svår bortamatch, men jag vet inte.
En annan fråga som slår mig är varför det är så svårt att skapa ett riktigt bra tryck på hemmamatcherna. Ett tryck som verkligen blir till en fördel för vårt landslag. Nu var vi ju till och med i självaste Kristianstad som är så känt för sitt fina publiktryck. Men kanske är det inte lika intresseant för Kristianstadborna när dem inte har den orange tröjan att sluta upp kring. Har många gånger i samband med matcher mot Kristianstad fått känslan att Kristianstadborna verkligen är fanatiska och gör allt för att stötta sitt lag. Däremot kanske det genuina handbolssintresset och kunnandet saknas. Vad man tycker om det är sen en annan sak. Som H43:are är jag i alla fall duktigt avundsjuk på stämmningen som kan skapas när publiken sluter upp för sitt lag.

H43 får svårast möjliga motstånd direkt i omstarten. Regerande svenska mästarna kommer på besök. Realistiskt sett så får H43 vara nöjda om man förlorar med mindre än 5 bollar. Men samtidigt har Sävehofarna haft ett tufft program med Champions League spel, och kanske kan H43:s chans ligga brist på motivation i kombination med slitna spelare. Dessutom visade ju Hammarby för inte så länge sen att det går att slå Sävehof, på deras egen hemmaplan dessutom.

H43 får imorgon tillbaka Johannes Sandgren till spel. Mycket glädjande, all bredd behövs. Återstår att se vilken form han visar. Har faktiskt höga förhoppningar på Johannes, ser stor potential i honom, men får käslan av att han har väldigt svårt att få ut det. Kanske lider han av vissa mentala spärrar.
Tycker han ska gå mer rakt på mål, och utnyttja sitt fina skott mer, istället för att som det ibland blir gå in och gröta och köra fast gång på gång.

Men nummer 1 imorgon måste vara att åter få försvarsspelet att fungera. H43 har en storlek och tyngd i mittförsvaret som få andra lag kan matcha. Då måste det också kännas att kliva innanför 9 meter för motståndarna. Dem ska inte få springa runt våra försvarare som rundnngsmärken.

Och till sist. Ingen förväntar sig något alls av H43 imorgon. Så gå ut och ge järnet, våga spela ut, varför inte testa lite grejor, och ha kul!!!! Kanske kan man på detta viset skrälla och ta en poäng eller två. Och skulle man ändå förlora så ja ja, det är ändå inte denna typ av match som man måste ha vunnit när serien summeras.

RSS 2.0