Lördag kväll

Och vi H43 supportrar har fortfarande inte en aning om hur illa ställt det är med Andreas Bambergs knä. Kanske är det så att svullnad med mera fortfarande omöjligör en säker prognos, vad vet jag. Men om en av MFF:s eller Malmö Redhawks bästa och viktigaste spelare blivit skadade, med en i värsta fall allvarligt skada, då hade troligtvis våra lokala medier (Sydsvenskan, Skånskan m.fl.) dagligen uppdaterat oss om tillståndet. Ivo Pekalskis lårskada här förleden är ett typiskt exempel på detta.
Och vad ännu värre är, inte ett ord heller på H43:s egna hemsida.

Att handbollen inte får samma massmediala utrymme som fotbollen och hockeyn framförallt är ett välkänt faktum för oss handbollsälskare. Till viss del får vi nog också lära oss att acceptera detta faktum då fotboll och hockey är större publiksporter. Därmed inte sagt att det inte är något som kan bli bättre.
Och ska man då börja någonstans så var vore väl bättre än att klubbarna själva kommer ut med så mycket info som möjligt inom rimliga gränser. Allt för att höja intresset.

Tror att klubbarna tillsammans, till exempel genom Heh, på något sätt måste komma med förslag på förändring. Axnér har i sin blogg beskrivit hur vi "druknar i mediebruset" genom att ha våran säsongstart paralellt med hockeyns. Detta är ju ett typexempel på något som borde förändras. Medan hockeyn fortfarande har sin försäsong bör utrymmet i våra medier vara större för seriematcher i handbollens högsta serie.

Sen måste vi nog också för att öka elitseriens attraktionskraft se till att få bättre tv-avtal. Tv-avtal ger pengar som på sikt också ger bättre spelare. Dessutom gör mer tv tid att fler för upp ögonen för handboll. Hur avundsjuk är man inte på Danmark bara. Varje lördag i Tv2Danmark sänder dem i runda slängar 4 timmar handboll på eftermiddagarna. Inte sällan en dammatch följt av en herrmatch. Svensk tv har genom alla år istället satsat på att visa utländsk fotboll på lördagseftermiddagarna. Och visst kan det vara trevligt, och dessutom gillar jag traditioner, men det ena behöver kanske inte utesluta det andra.
Tv4Sport tycker i alla fall försöker numera. Dem sänder inhemsk handboll, om inte varje vecka så i alla fall varannan känns det som. Däremot kunde jag önska mig mer av svt. Innan jul och nyår sänder man endast champions league med dem svenska lagen. Och att se dessa förlora med 10-15 tal mål mot storlag i europa är knappast godwill för den svenska handbollen hos marginalpubliken.
När slutspelet sen går igång, då gör svt en jättesatsning, och det ska dem ha en eloge för. Men för den stora massan är det kanske svårt att känna engagemang och intresse för något du inte har haft en koppling till tidigare under säsongen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0