Så skönt, så skönt

Ja det var känslan när slutsignalen ljöd i Fof Arena ikväll. Efter att ha begravt ansiktet i händerna den sista minuten kunde man äntligen andas ut och konstatera två saker. Dels att den mindre smickrande sviten med förlorade matcher i rad stannande vid sju. Och att avståndet till Lindesberg och den där sistaplatsen växte ytterliggare.

HÄRLIGT!

Men, ja där kommer ju nästan alltid ett men. Frågan är hur många andra lag i elitserien man hade slagit med spelet man visade upp ikväll. Vill inte vara negativ och så, en seger är ju alltid en seger, men det känns fortfarande som det saknas lite spets i anfallspelet. Dock var detta ett klart fall framåt jämfört med de senaste matcherna.

Bakåt tycker jag att man gör en bra insats. Nemanja gör comeback och spelar i princip bara försvarspel, och långa stunder är han formidabel defensivt. Tror aldrig jag sett honom så taggad. Dem få gånger han följde med upp i anfallet däremot lös matchoträning tydligt igenom, en del fummel och någon bortkastad boll. Men det kommer, skönt att ha dig tillbaka Nemanja.

Offensivt gör Zoran, som för det mesta, en mycket gedigen insats. Men i mina ögon är nog Johannes Sandgren H43:s bästa anfallspelare ikväll. Han fick inte jättemycket speltid, men gör 4 mål och många fina aktioner i anfallspelet. Har länge trott mycket på Johannes, känns som om han äntligen fått sitt riktiga genombrott. Bäst i H43 i måndags, och i alla fall en av de bästa även idag.

Va riktigt roligt att titta på handboll i Fof Arena idag, mycket folk och god stämning. 2037 personer på plats. Ja fri entré drar tydligen en del folk. På något sätt kan jag känna att i en stad som Lund, med åtminstone lite handbollstraditioner borde detta vara lägstanivån för handbollsupplevelser. Det är riktigt skoj att titta på handboll när det är lite drag i hallen och publiken vissa stunder blir hemmalagets extra spelare. Vem vet, om H43 alltid haft en sån publiksiffra kanske man hade legat lite högre upp i tabellen.
Vet inte riktigt vad man ska göra. Dagens publiksiffra visar ju ändå att ett visst intresse finns, men uppenbarligen är inte lika många beredda på att betala för att se handboll. Och fri entré alltid funkar liksom inte. Biljettintäkterna är en del av dem pengar som driver verksamheten.
Dagens tillställning bör i alla fall inte ha avskräckt eventuella förstagångsbesökare från att gå på handboll igen. Som jag tidigare varit inne på är det ju i slutändan produkten som säljer. Och god stämning, spänning och till sist seger är en rätt bra produkt att bjuda på!

Till sist en liten reflextion om en supporters pessimistiska sida. I måndags när H43 mötte Redbergslid följde jag matchen till och från via svt:s text-tv. I paus låg H43 under med 17-14, alltså 3 bollars underläge. Min spontana tanke var, FAN nu blir det förlust igen, det här tar dem säkert inte in.
Idag ledde H43 långa stunder med just 3 bollar, ibland till och med 4. Och hela tiden satt jag med oron i kropp och knopp att, FAN detta kan dom tappa.
Det är alltså inte lätt att vara hängiven supporter till ett lag, men samtidigt en del av tjusningen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0