En match är inte en trend

Rubriken syftar till Johan Zanottis uttalande i sydsvenskan idag. Efter Lugis seger med 27-22 borta mot Ystads IF menar sydsvenskans reporter att Lugi måste räknas som favorit inför lundaderbyt på måndag. Då menar Zanotti att H43 som vann senast också har en bra trend och att Lugi inte alls ska ses som favoriter. Detta tycker jag mest liknar ett riktigt patetiskt försök att få bort pressen från det egna laget.
För hur skulle en seger som föregåtts av sju raka förluster kunna vara en bra trend? Förklara gärna det Zanotti!

Däremot håller jag med honom om att ett derby alltid är ett derby och att tabellplacering och dagsform inte har lika stor betydelse som i övriga matcher. Det är i detta faktum H43:s chans ligger på måndag. Men visst måste Lugi ses som favoriter.

Utan att ha sett matchen igår känns det som att seger borta mot Ystad imponerar. Men Ystad är mycket svårbedömda i år. Hur som helst verkar Lugi på riktigt ha fått ordning på dem bakre leden. 20 insläppta mot Malmö senast, och endast 22 igår. Och tydligen är Linus Persson riktigt duktig i mål för tillfället. Är ledsen Linus, men jag kan inte unna dig den framgången, är fortfarande mycket bitter för bytet från blått till vinrött!

Anders Hallberg verkar förresten vara i sitt livs form. Tidigare har han i princip endast spelat anfall och gjort det bra. Nu har han vuxit ut till en fullfjädrad tvåvägsspelare. I mina ögon känns det just nu som om Anders Hallberg borde vara närmare en landslagsplats än Kim Ekdahl du Rietz. Även om jag måste ge Ekdahl du Rietz beröm för att ha höjt sin lägstanivå rejält jämfört med förra säsongen.

Nog om Lugi.

Vad har H43 för chanser på måndag förrutom att då ett derby alltid är ett derby.
För det första måste man vinna målvaktsmatchen. För det andra tror jag att någon form av taktiskt grepp kan vara nödvändigt. Kanske bör man lägga en spets i försvaret mot Lugis vänstersida. För det är från Hallberg i mitten och ut mot Gudmundsson via Ekdahl du Rietz som Lugi är som bäst. Deras högersida imponerar inte lika mycket.

Framåt måste man i än större utsträckning använda sig av hela laget. Om Zoran gör mer än 10 mål är det jättetrevligt men på ett sätt ett svaghetstecken. Vill gärna se Johannes Sandgren och Johan Brännberg ta ansvar och gå på många egna avslut. Och glöm heller inte bort kanterna och linjen.

Vi får se hur det går på måndag då alltså lundaborna ska vallfärda till Fof Arena igen. Nä förlåt, vi pratar ju om Lund. Kommer där omkring 2500 får vi nog vara nöjda.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0