Sämst i Lund

Det är inte speciellt lätt att vara H43 supporter just nu. Låt mig därför börja med kvällens positiva intryck. Man gör en godkänd andra halvlek. Man visar moral, får till försvarspelet och förhindrar ett ras likt de vi har sett i de två senaste matcher mot IFK Kristianstad och Ystads IF.

Zoran Roganovic gör en alldeles utmärkt insats. Tror faktiskt inte att jag sett Zoran spela så här bra på hela säsongen. 11 mål blir det till slut och detta balanserar han med att vara en passningspelare av rang. Det man möjligen kan säga om Zoran är att han ibland är för bra för sin omgivning. Vissa av hans passningar håller en nivå som hans medspelare, i synnerhet linjespelare, inte klarar av att hantera!

Johan Tholin gör en väl godkänd insats. Främst i andra halvlek när han med rätt hjälp av försvaret får visa att han faktiskt är en duktig målvakt! Kanske borde han nypa några av Lugis avslut från kanterna, men med kvällens insats vill jag inte vara alltför kritisk.

Skrev inför matchen att H43 troligtvis inte skulle ha råd att släppa in mer än 25 mål för att vinna. Uppenbarligen fick jag rätt då H43 faktiskt gör 27 mål, och då hade 25 insläppta räckt till seger. Nu släpper man dessvärre in 35 mål på nytt och då spelar det ingen roll att man gör en okej match framåt. 35 insläppta mål när Johan Tholin dessutom är en av H43:s bästa spelare. Det är ett bevis på ett fullständigt bedrövlig försvarspel, åtminstone i första halvlek. Luckorna som fanns i H43:s försvar var periodvis löjligt stora. Krydda det med att man förlorar mängder med man-man dueller och försvarspelet faller ihop.

Framåt är det bättre, men mest beroende på att Zoran är så där bra som bara Zoran kan vara. Det kollektiva spelet funkar bara periodvis och alltför många spelare underpresterar. Daniel Lindqvist som var så lyckosam i början på säsongen gör en mycket blek insats. Fick i och för sig höra att Daniel har en skadekänning som kanske hämmar honom vilket kan vara en del av förklaringen. Sen är det bara att beklaga att Johannes Sandgren inte direkt tar chansen han får när han ersätter Daniel under stora delar av främst andra halvlek.

Både Daniel Lindqvist och Johannes Sandgren har en svaghet i att endast ha blicken mot mål, eller inåt i banan. Detta ledde ikväll till att Christoffer Fors måste ha upplevt sin mest frustrerande match någonsin på elitnivå. Vid minst 10 tillfällen är Christoffer helt ren ute på vänsterkanten utan att få något utspel. Det är närmast förnedrande för en av lagets absolut bästa målskyttar att man inte utnyttjar hans kapacitet bättre.

Jag efterlyste inför matchen en aktivare coaching. Och kanske fanns där positiva tendenser bitvis. Tomas Westerlund byter flitigare idag och försöker på så vis hålla sina viktigaste spelare fräscha längre. Vad som däremot är Tomas stora misslyckande just nu är att han inte lyckas få fler spelare att lyfta sig. Allt för många presterar under sin normala nivå, och här har tränaren alltid ett ansvar. Anser fortfarande att något måste hända för att bryta mönstret och jag fortsätter att föreslå Tomas Sivertsson på bänken i matcherna. Ibland behövs inte mer än att spelarna får höra en ny röst för att få till en förändring.

27-35 mot ett Lugi som verkligen inte imponerar i mina ögon. Men så behövde de inte imponera heller. Kanske hade de haft en växel till att lägga in. Det är nog det som oroar mig mest just nu. Andra lag behöver inte imponera för att slå H43. Det måste helt enkelt bli ändring på det. H43 har närmast Caperiotumba på bortaplan. Och om inte det är en "fyrapoängsmatch" så finns det inga sådana!

Derbytankar

Avkast närmar sig för säsongen andra lundaderby. Trots kräftgången på sistone ser jag fram emot matchen. Och naiv som jag är så tror jag någonstans på en segerchans för H43. Jag menar att någon gång måste den dåliga trenden ta slut. Och man är inte på något sätt ett dåligt handbollslag när man får till det. Dessutom är Lugi just nu inte elitseriens mest skräckinjagande motståndare.

Det kommer att bli tufft. I mina ögon är Lugi trots allt favoriter. Lugi är bra bakåt. Det i kombination med H43:s emellanåt svaga anfallspel gör att H43 kommer att få slita för sina mål. I förra derbyt firade Lugi triumfer med att stöta offensivt mot Zoran, och till viss del också Daniel Lindqvist. Det är knappast någon vågad gissning att vi får se något liknande igen. Detta ställer i så fall höga krav på mittnian mellan dessa båda. Jag vill gärna se Fahrudin Zaimovic här även om Brännberg varit bra till och från på slutet.

Tufft framåt alltså. Då gäller det att vara ännu tuffare bakåt. H43 har som bekant släppt in alldeles för mycket mål på sistone. Nu är det hög tid att få stopp på blödningen. Det är dags för Johan Tholin och Jesper Parker att visa att man trots allt är målvakter som håller på den här nivån. Tholin har i och för sig redan visat det i matchen mot Aranäs. Tror inte att H43 har råd att släppa in mer än 25 mål för att vinna derbyt!

Redan i mitt förra inlägg nämnde jag att jag vill se en punktmarkering på Anders Hallberg. Han är navet i Lugis anfallspel och jag tror att Lugi tappar rytm och kraft i sitt anfallspel om man plockar bort Hallberg. Detta är typen av taktiskt drag som kan avgöra en match. Och nu får Tomas Westerlund chansen att visa att han också är en duktig coach. Kan inte komma ihåg när H43 senast vann på grund av en bättre taktiskt genomförd match. Det är dags nu!

Känner mig osäker på vilken publiksiffra vi kan förvänta oss imorgon. Ett derby är ändå alltid ett derby. Men lundapubliken känns alltmer svårflörtad och en match mellan två lag i eltseriens nedre region lär knappast få folk att gå man ur huse. Om publiksiffran överstiger 2000 personer får vi nog vara mer än nöjda!

Minst dåliga i Lund

Årets andra lundaderby närmar sig och jag tror aldrig de sportsliga förutsättningarna varit så dåliga för de bägge lagen. I skrivande stund ligger Lugi på tionde plats i tabellen, endast två snäpp före H43 som befinner sig på tolfte plats. Ett riktigt bottenmöte väntar och dessvärre tror jag inte vi kommer att få uppleva tidernas bästa derbymatch då det är två lag med minst sagt tveksam form som dessutom är desperata efter poäng!

H43 har en förlustrad på 5 raka matcher, Lugi är något bättre med 4. H43:s senaste match mot Ystads IF var ett totalt bottennapp, total förnedring och förhoppningsvis något som bara inträffar en gång per säsong. Bortser man från den matchen och de sista 14 minuterna mot Kristianstad när man bara gör ett mål så envisas jag med att spelet har sett okej ut, men att man har oerhört svårt att få till det över hela banan samtidigt och över 60 minuter. Givetvis är det oerhört mentalt knäckande att göra insatser som är okej men att inte få med sig poäng. I tabellen finns ingen kolumn för stilpoäng.

Det är dags att hitta ett sätt att vinna, oavsett hur tråkigt det ser ut. Till att börja med måste man täta defensiven ordentligt. Under de 5 matcher man nu har förlorat har man i tur och ordning släppt in 37, 35, 25, 35 och 41 mål. Frånsett matchen mot Aranäs där man släppte in 25 mål på grund av en för dagen mycket duktig Johan Tholin så är det här förklaringen ligger. Försvarspel bygger till stor del på rätt vilja och fokus, något H43 som det sett ut uppifrån läktaren saknat på sistone. Försvararna har givetvis fått det svårare när det inte är Espen eller Philip som står där bak, och det normala samarbetet som är intränat sen länge inte funkar. Men det är inte heller lätt för målvakterna när motståndarna får avsluta i helt fria lägen från sex meter gång på gång.

För de som tror att allt ordnar sig när Espen är tillbaka kan jag nämna att om räknar om antalet insläppta mål mot Ystad genom att ta Espens snittprocent hittils som hamnar man på 29-30 mål ungefär. Alltså fortfarande en förlust på 4-5 mål. Och då ska vi ha klart för oss att inte ens Espen kan liggar på en räddningsprocent på 43% i match efter match.

I fredagskvälll kände jag mig oerhört uppgiven inför derbyt. Lugi känns på många sätt bättre i alla led, stabilare och gedignare. Men så förlorade man igår hemmamatchen mot Sävehof. Låt vara att Sävehof är ett utmärkt lag. Låt vara att Lugi kämpade hela vägen och snyggade till siffrorna. Men starten på matchen var förmodligen något av det sämsta ett elitserielag presterat på hela säsongen. Jag skrev efter H43:s avslutning mot Kristianstad att det troligtvis inte händer många gånger på en säsong att ett elitserielag endast gör 1 mål på 14 minuter. Det hände igår igen, och Lugi var ännu sämre, de gjorde endast 1 mål på 17 minuter.

Det är mycket fokus på H43:s prestation så här långt. 5 raka förluster och fritt fall i tabellen. Dåligt spel och dålig moral. Men faktum är att H43 just ligger på den tolfte plats som elitserietränarna och experterna har tippat dem på. Då är Lugis insats så här långt betydligt sämre. I alla fall om man ser till vilken trupp man har, och i synnerhet i förhållande till förhandstipsen. Lugi har inte alls kommit upp i nivå än och om jag med flera har synpunkter på Tomas Westerlunds insats som tränare i H43 så borde egentligen Johan Zanottis och Tomas Axnérs insatser som Lugitränare likaväl ifrågasättas.

Lugi har spelat väldigt många jämna matcher, vunnit ett par knappt, och nu på slutet förlorat ett par knappt. På slutet har man förlorat 4 raka, och i 3 av dessa har man saknat Anders Hallberg. Anders Hallberg är minst lika viktig för Lugi som Zoran Roganovic är för H43. Och det skulle vara mycket intressant att se vad en punktmarkering på honom innebär för Lugis anfallspel. Övriga niometerspelare är inte de spelartyper som skapar sina egna lägen, utan är mer beroende av att bli satta i lägen av en duktig spelfördelare. Dessutom har Lugis kantspel varit förvånande dåligt så här långt. Man har trots allt två av elitseriens på pappret bästa kantspelare i Nicklas Gudmundsson och Kristian Meijer. Att dessa inte har presterat bättre måste vara en klar missräkning!

Lugis tveksamma form öppnar helt klart upp en möjlighet för H43 att bryta sin dåliga trend. Och inte ska det väl vara några problem att tända till och visa rätt vilja i ett lundaderby. Det är dessutom H43:s hemmamatch så är det något lag som ska ha lite extra stöd så är det H43. Har ni inte fixat biljetter än så gör ni det enklast här: http://h43publik.presis.se/


Något måste hända

H43 förlorar kvällens match mot Ystads IF med förkrossande 41-25. Ordet kris börjar kännas allt mer berättigat och det faktum att man inte lyckas bromsa det fria fallet laget befinner sig i är i sig mycket värre än längden på förlustsviten. Något måste nu hända och frågan måste ställas om Tomas Westerlund är rätt man att få saker att hända.

Jag var inte i Ystad ikväll. Har inte sett matchen med egna ögon, utan endast läst mig till viss info. Det kan givetvis vara så att Ystad gör en väldigt bra match och på så sätt gör H43 dåliga. Men om man förlorar med 16 mål så kan inte den egna insatsen vara bra på något sätt!

På nytt släpper man alltså in på tok för mycket mål. Ikväll var det värre än någonsin när man släpper in hela 41 mål. Visst man har haft en makalös otur med målvaktsskador, och framförallt att de inträffade när elitserien är inne i sitt mest intensiva skede. Men hela förklaringen kan inte läggas där, och framförallt kan man inte förvänta sig att Espen när han är frisk ska rädda laget hela tiden. Inte ens självaste Thierry Omeyer hade utan ett bra försvarspel framför sig kunna rädda H43 just nu.

Just ikväll tror jag dock inte att det bara är försvarspelet som är riktigt dåligt. Faktum är att Ystad gör hela 14 mål på kontring som en konsekvens av H43:s bedrövliga anfallspel där man kör fast och gör en bedrövligt stor mängd tekniska fel. En bortkastad passning på den här nivån innebär att man blir straffad med ett mål i baken direkt. Man har inte råd att hålla på så här, antalet tekniska fel är banne mig på pojklagsnivå!

H43 består av ett gäng handbollspelare av ganska god kaliber, i vissa fall till och med mycket god kaliber. Det är inte där problemet ligger. Problemet just nu är att många av dem presterar väldigt långt ifrån sitt bästa. Dessutom börjar det kollektiva spelet haverera totalt. Och det är bara att konstatera att Tomas Westerlund inte lyckas plocka det bästa ur sina spelare.

Jag har ofta varit snäll mot Tomas Westerlund, kanske alltför snäll. Men jag anser att det alltför ofta läggs för mycket skuld på en tränare för ett lags motgångar. Dessutom är jag tämligen säker på att Tomas med sitt handbollskunnande är en ganska hyfsad tränare. Men vad jag nu är helt övertygad om är att han absolut inte är någon bra coach. Han lyckas inte få spelarna att prestera i match de dem tränar på sju dagar i veckan. Och det är helt och hållet hans ansvar.

Klubben måste agera snart. Om det här fria fallet tillåts fortsätta ett tag till riskerar H43 att hamna alltför långt efter övriga lag, Hammarby och Tumba inräknade. Man måste bryta den dåliga trenden man hamnat i för att inte nedflyttningshotet ska kännas alltför tungt. Just nu är man knappast elitseriemässiga. Det gäller att bli det på nytt!

Tufft läge

Inför H43:s bortamatch mot Ystads IF imorgon så talar väl egentligen inte ett skvatt för en H43 vinst. Och kanske är det just ändå där som H43:s skrällchans ligger. Kan man gå in med rätt inställning, en hetare vilja och rätt fokus, och framförallt spela som om man inte har något att förlora. För just så är det. Det är knappast denna typen av matcher H43 måste vinna, därför har man heller inget att förlora.

H43 måste få till spelet över hela banan imorgon. Alltför ofta har man varit bra på antingen försvarspel eller anfallspel men sällan fått till det åt båda håll samtidigt. Skulle tro att H43 inte har råd att släppa in så mycket mer än 25 mål imorgon, förutsatt att anfallspelet fungerar. Alltså måste försvarspelet upp ett par klasser samtidigt som Johan Tholin visar samma klass som han gjorde i matchen mot Aranäs, då kan det gå.

Fler spelare måste komma upp i form. Det känns som om H43 har haft otroligt dålig utdelning på sitt mittsexspel på sistone. Petter Strömberg har på slutet varit en skugga av den spelare han var i början på säsongen. Inte alls lika dominant bakåt och dessutom släpphänt och nonchalant framåt. Känns inte riktigt som om Petter är i 100% mental form.

Men det är långt ifrån bara Petter som visar dålig form. Högerkanten med Fredrik Creutz tillsammans med Kalle Björkman är en stor akilleshäl. Inte minst för att dessa två får så lite bollar att jobba med. Men samtidigt måste kantspelare vara säkrare i läget när det väl dyker upp.
På mittnio känns det på nytt osäkert. Johan Brännberg har gjort en del bra matcher, men var vad jag förstått inte lika lyckosam mot Kristianstad.

Ystad är ett bra lag, med en imponerande topp mer än en imponerande bredd. Sebastian Seifert, Martin Bager och Pierre Hammarstrand tillhör alla elitseriens toppskikt. Dessutom har man supertalangen Jim Gottfridsson som fortfarande är ung och ojämn, men när han har dagen är han vansinnigt bra. Lägg sen till Palle Hansen och Philip Nilsson så har man en komplett förstauppställning att ställa på banan.
Däremot är Ystads bänk inte lika imponerande även om det finns ett och annat bra namn även här. Och andra svagheter hittar vi på målvaktsidan. Jag tycker inte att Jürgen Müller och Leo Larsson är målvakter värdiga ett topplag i elitserien, i synnerhet inte sett till lägstanivån. Lägger vi sen till att Ystads formkurva är i dalande så dyker en liten chans upp för H43.

H43 behöver bryta trenden och börja vinna. I nästa omgång väntar säsongens andra derby mot Lugi. Och nog vore det skönt att gå in i den matchen med en seger i ryggen. Skulle man istället förlora imorgon samtidigt som Lugi förlorar sin hemmamatch mot Sävehof på söndag så får lundapubliken dessvärre uppleva ett derby mellan två riktiga bottenlag.

Till sist några ord om dagens riktiga "snackis" i handbollsverige. RIK:s Nacor Medinas överfall på Guifs Mathias Zachrisson. Har ni inte sett det så kan ni se det här: http://www.youtube.com/watch?v=-x-WsoWiSiI
Oavsett hur lite Zachrisson är min favoritspelare så är detta rent ut sagt för jävligt av Nacor Medina. Det faktum att han lägger benen på ryggen och springer därifrån i efterhand visar dessutom vilken feg liten kille han är. I mina ögon ska Nacor Medina inte spela mer innan em-uppehållet. Detta är ett överfall som mycket väl skulle kunna hamna i domstol om det skedde ute på gatan och det hör än mindre hemma på en handbollsplan.
En del av tjusningen med handbollen är att man trots hårda tag ger och tar utan gnäll. Inga löjliga slagsmål som hockeyspelare ägnar sig åt, inga filmningar som fotbollspelarna håller på med. Istället är det hårt och tufft men fair. Därför vill vi inte ha spelare som Nacor Medina i vår sport.

Inte bra

46.05 in i matchen mot IFK Kristianstad gör Fahrudin Zaimovic 25-23 för H43. Så långt har man alltså häng efter att flertalet gånger jobbat sig tillbaka efter ganska stora underlägen. I 46 minuter gör H43 vad det verkar en klart godkänd insats på bortaplan mot Kristianstad. Vad som händer sedan vet jag inte ens om jag vill kommentera.

Sista 14 minuterna gör alltså H43 1 mål. Att ett elitserielag gör 1 mål över 14 minuter kan inte hända många gånger på en säsong. Att på 46 minuter göra 23 mål tyder på att anfallspelet varit helt okej. Att på 14 minuter göra 1 mål tyder på att man knappt är elitseriemässiga. När man dessutom för tredje gången på de fyra senaste matcherna släpper in 35 mål eller fler, då kan det bara sluta på ett sätt.

Att H43 har problem är väl nästan en underdrift i nuvarande läge. Den uppkommna situationen med målvakterna är givetvis olycklig. Igår hade Johan Tholin och Jesper Parker tillsammans en räddningsprocent på ca. 30%. Inte särskilt bra, men faktiskt inte heller jättedåligt så de 35 målen kan inte bara belasta målvakterna. Försvarspelet som inledningsvis på säsongen var så bra är det inte längre.

Det mest frustrerande som H43 supporter just nu är att spelet stundtals ser ganska lovande ut. Offensivt försöker man i match efter att hålla sig till en på förhand överenskommen spelplan. Det finns goda intentioner och periodvis spelar man riktigt bra handboll. Men eftersom en handbollsmatch varar i 60 minuter håller det inte att vara bra i en 10 minutersperiod i varje halvlek.

Det som kanske oroar mig mest är att det ibland känns som om H43 förlorar vissa skeenden i matcherna för att motståndarna har den hetare viljan. Mot Aranäs senast vann Aranässpelarna nästa varje duell som uppstod vid målvaktsreturer. Och detta i en match på H43:s hemmaplan inför 2790 personer. Om man inte tänder till lite extra då och har den hetare viljan, hur fan ska det då se ut när verkligheten kommer tillbaka och man spelar inför 700-800 personer.

Lite grann samma känsla igår. Förvisso enbart baserat på heh:s onlinerapportering. Men när Joakim Hykkerud på Kristianstads linje vräker in mål så är det ett tecken på att han vinner väldigt många man-man dueller mot H43:s mittförsvar. Dessutom ska inte en halvfigur som Kristianstads Pär Möllerberg får lov att gå på genombrott om H43:s försvar har den rätt viljan.

Det känns som om det behöver hända något nu. En besökare till mig tycker att klubben måste agera. Kanske är det så även om jag själv inte är mycket för en massa tränarbyten. Men ett första steg är kanske att övertala Thomas Sivertsson att ta steget ner på bänken. Att finnas med som en assisterande tränare på matcherna. Fyra ögon ser mer än två och kanske kan man snabbare ändra negativa matchbilder.
H43 spelarna behöver framförallt nu hitta den rätta viljan samtidigt som man orkar hålla fokus i 60 minuter.

Bortastöd

H43 som har hamnat i ett lite jobbigt tabelläge har en tuff vecka framför sig med bortamatcher mot IFK Kristianstad och Ystads IF. Knappast den typen av matcher där man kan räkna med H43 seger utan snarare så att varje eventuellt inspelad poäng får ses som något av en skräll. Det positiva i sammanhanget är att matcherna spelas på ett sådant avstånd från lund att ett visst bortastöd till H43 bör kunna vara rimligt!

Varje gång IFK Kristianstad kommer på besök till Fof Arena kan jag inte låta bli att imponeras av vilket stöd de får av sin publik. Allt som oftast kommer det Kristianstadsupportrar i 100-tal, och hur otrevligt vissa av dem än må uppträda så ger de sina spelare ett fantastiskt stöd. Och som H43 supporter blir man en aning avundsjuk. Men skulle inte H43 kunna få ett lika bra bortastöd? Troligen inte då antalet H43 supportrar totalt sett vida understiger antalet Kristianstadsupportrar. Men därmed inte sagt att vi H43 supportrar med rätt förutsättningar skulle kunna ge våra spelare ett alldeles utmärkt stöd åtminstone när laget spelar runt om i skåne!

Jag ska börja med att erkänna att jag själv är och har varit mycket dålig på att åka på bortamatcher och ge laget mitt stöd. Till stor del beror detta på min arbetssituation kombinerat med min familjesituation som ganska nybliven pappa, det ges helt enkelt inte möjlighet alla gånger att åka skåne runt för att titta på handboll. Men enligt information jag har fått så kan det vara så många som mellan 50-100 H43:are som reser till matcherna i skåne för att ge laget sitt stöd. Dessa upplever dock problem med att göra sig hörda då de ofta sitter utspridda över hela arenan.

Så vad göra? Det bästa hade ju givetvis varit om H43 anordnade supporterresor. För en fastställd summa får man bussresa och matchbiljett och man både reser och ser matchen tilsammans med likasinnade. Till H43:s försvar så gjorde klubben försök vid två tillfällen under vårens kvalserie att anordna just supporterresor, men intresset var för klent så de ställdes in. Men varför inte försöka igen, och kanske gäller det att hitta rätt proportioner för just det intresset som finns.

Bland H43:s partners märks flera av lunds bilfirmor. Såväl Bilgruppen som Volkswagen i Lund och Theanders Bil märks bland sponsorerna, och även andra sponsorer med transport inriktning finns. Kanske skulle man med hjälp av dessa kunna tillhandahålla en eller flera minibussar till bortamatcherna i skåne med omnejd som supportrarna kan använda. Då blir man inte lika beroende av ett minimiantal supportrar som kan tänka sig att åka på match.

Men oavsett transportmedel till matcherna så gäller det ju först och främst att alla med H43 sympatier sitter tillsammans i arenan. För att detta ska bli verklighet måste alla som beställer biljetter veta var dem ska beställa. Oftast är det så att en sektion i varje arena är avsedd just för bortasupportrar eller till och med så att H43 har blivit tilldelade ett antal biljetter. Här bevhöver H43 bli bättre med att gå ut med information på sin hemsida om vad som gäller. H43 bör kunna gå ut med information om hur, var och vilka biljetter vi supportrar ska köpa om vi vill stötta laget i antingen Kristianstad eller Ystad eller var det nu kan tänkas vara.


Tung förlust igen

23-25 blev slutresultatet i kvällens match när Aranäs kom på besök. En oerhört tung förlust som gör att H43 sjunker allt längre ner i botten på elitserien. Alla tankar på slutspel som kom efter den fina säsongsinledningen kan vi nu lägga åt sidan. Tyvärr tror jag vi på nytt i första hand får leva med en verklighet där H43 i första hand måste undvika den förhatliga sistaplatsen.

Jag pratar ofta om att H43 måste marknadsföra sig bättre för att locka med publik till matcherna. Idag vill jag ge klubben en eloge för detta. Man hade med hjälp av ca 60 sponsorer som bjöd på entrén  lyckats locka hela 2790 personer till kvällens match. Dessutom fungerade arrangemanget klockrent, och vi som har årskort fick precis som vanligt tillgång till våra vanliga platser. Bra jobbat H43.

Dessvärre är det förmodligen så att den bästa marknadsföring som finns är om laget spelar en bra handboll, och inte minst vinner sina matcher. Och det gjorde man varken eller idag. Försvarspelet var inledningsvis bättre än på senare tid och Johan Tholin i målet gör en ganska bra insats. Han ska alls inte lastas för någonting, idag tar han det man kan förvänta sig och kanske lite till. Men i andra halvlek kommer Aranäs alltför lätt till avslut, inte minst på halvkontring direkt efter avkast.

Framåt har man oerhört svårt hela matchen igenom. Man kommer ingenstans och får jobba oerhört hårt för varje mål. Jag tycker trots allt att man ska ha en eloge för att man i alla fall försöker fortsätta vara metodiska och jobba på det man ska. Men man måste sätta dit sina lägen. I synnerhet de från 6 meter. H43 missar en handfull avlust från 6 meter idag. Såväl Christoffer Fors som Fredrik Creutz missar kantavslut, men värst av alla är nog Martin Karlsson från linjen. Hade H43 fått bättre utdelning här så hade man troligtvis vunnit matchen.

Daniel Lindqvist är nyttig matchen igenom, han gör 6 mål och mängder med assist. Men Daniel är också oerhört olycklig i vissa matchsekvenser, inte minst i början av andra halvlek när Aranäs går ifrån till en fyramålsledning. Daniel har hittils i år varit oerhört mycket bättre än i fjor. Han ligger högt uppe i såväl skytteliga som assistliga, men tyvärr ligger han ännu högre i ligan för tekniska fel. Detta innebär att Daniel alltid är lite av en säkerhetsrisk och ibland blir H43 hårt drabbat av detta.

Annars förtjänar Johan Brännberg också ett plus. Jag har länge varit kritisk till Johan. Främst då jag inte tycker att han utvecklats som jag hoppats på. Men i ett par matcher nu har Johan visat en klart stigande form. Han varvar egna bra prestationer med att försöka styra upp H43:s anfallspel på ett bra sätt. Då kan jag trots allt leva med ett par obligatorisk stürmerfoul från hans sida!

Förlusten känns sur, och spelet lämnar en hel del övrigt att önska. Men stämningsmässigt var det en trevlig upplevelse. Tänk om det alltid kunde komma så här mycket folk att titta på handboll i lund. Men då får nog laget se till att börja vinna också!

En match för lund

H43 möter imorgon Aranäs. Tyvärr ett riktigt bottenmöte som det har utvecklat sig. Matchen går också under epitetet "En match för lund" vilket innebär att det är fri entré och att en massa sponsorer istället skänker H43 en summa pengar beroende på hur många åskådare det kommer. Tror att det är för fjärde året i rad nu som "En match för lund" återkommer.

H43 har troligen ganska bra vinstchanser imorgon. En bra insats mot Drott igår som man får ta med sig. Dessutom har Aranäs knappast imponerat så här långt. Men det är svårt att veta var man har dem då man varit väldigt ojämna inledningsvis.

Då en full hall imorgon innebär en massa sköna pengar till H43 hoppas jag verkligen att få se en mycket bra publiksiffra. Jag har själv försökt locka en del arbetskamrater till matchen imorgon. Det tycker jag att ni som läser min blogg också ska försöka göra. Folk som kanske inte annars går på handboll för chansen att upptäcka tjusningen med vår sport.

Dock kräver ett sånt här arrangemang vissa saker. Det lär komma en del folk, och om man inte har någon som helst struktur kring insläpp kan det skapa rena kalbaliken. Och för mig är det en självklarhet att vi årskortsinnehavare även imorgon har tillgång till våra reserverade platser. Vi är trogna besökare som betalar dyra pengar årligen för våra platser. Då ska banne mig inga fripassagerare snylta in sig på dessa. Jag utgår från att våra platser kommer att vara markerade som reserverade, annars blir jag besviken.
Anledningen till att jag tar upp detta är att det tyävrr inte varit så självklart alla gånger tidigare. Förra året bjöd H43 på inträdet vid två tillfällen. Första gången på höstkanten mot Lindesberg. Då fungerade allting föredömligt. Mina platser var utmärkta som reserverade och allting flöt på. Framåt våren bjöd man på nytt på entrén mot Redbergslid, men då funkade det inte alls. Inga platser var reserverade och folk satte sig lite som man behagade.
Ett sånt här arrangemang kräver någon form av platshänvisning för att det ska fungera smidigt, även om det är fri entré. Samtliga besökare ska gå hem nöjda efter matchen. Och att då börja kvällen med osämja kring sittplatser är knappast det bästa.

Hur som helst hoppas jag på en trevlig tillställning och ett gediget publikstöd till H43. Laget behöver verkligen en vinst nu för att inte bli alltför fast i bottensträsket!


Hedersam förlust mot Drott

H43 gör av allt att döma en alldeles utmärkt insats mot Drott men får till slut ge sig och man förlorar matchen med 35-30. Siffror i överkant då man är i likaläge med bara 5 minuter kvar. Dessförinnan har man vid ett par tillfälle under andra halvleken haft ledningen med uddamålet. På slutet rinner det iväg något och det känns bittert att man inte orkar nå hela vägen.

Kanske borde H43 vinna en sån här match. H43 har allt som oftast problem med ett stereotypt och stappligt anfallspel där man oftast är beroende av några enstaka spelares prestationer. Nu har jag förvisso inte sett kvällens match, har endast följt den via heh:s onlinerapportering. Men bara det faktum att man gör 30 mål på bortaplan mot Drott vittnar om ett alldeles utmärkt anfallspel. Sett till målskyttet är det också ganska väl utspritt till samtliga positioner, låt vara med en viss övervikt åt Zoran Roganovic, Daniel Lindqvist och Christoffer Fors.

Däremot är det rent ut sagt åt helvete att H43 nu har släppt in 72 mål på de två senaste matcherna. Jag vet om att man saknar både Espen Christensen och Philip Ståhl, inte bara deras prestationer som målvakt räknat. Utan också det faktum att det är med dessa två man tränat in ett samarbete mellan försvar och målvakt. Men likt förbannat ska man inte släppa in så här mycket mål. Defensiven har sett stabill och bra ut inledningsvis på säsongen, men nu är det dags att börja jobba med detta igen.

Hur surt det än känns med en sådan här förlust just nu så tycker jag defenitivt att man ska ta med sig kvällens insats till onsdagens hemmamatch mot Aranäs. Utan att ha sett kvällens match så har jag fått känslan att kvällens insats räcker långt när motståndet heter Aranäs på hemmaplan och inte Drott borta!

Dags för Drott

H43 möter ikväll Drott på bortaplan i Halmstad. Man gör det med Jesper Parker och Johan Tholin som målvakter. Och till Skånska dagbladet säger Tomas Westerlund att Oscar Jensen tar en plats i truppen.

Drott får betecknas som oerhört ojämna. Man började säsongen med idel vinster och toppläge i tabellen. Sen förlorade man helt plötsligt allt under en period. För att sedan i de två senaste matcherna ha besegrat i tur och ordning Alinsås och Sävehof på bortplan. Just nu är det alltså defenitivt inget fel på formen.

H43:s form är det värre beställt med. Insatsen mot Hk Malmö var inget annat än bedrövlig på alla händer och fötter. En riktigt fin start på årets elitserie har så sakteliga ätits upp av en verklighet som hunnit ikapp. Men trots allt hävdar jag fortfarande att där finns en del goda intentioner i spelet. Men det gäller att alla är fullt fokuserade i 60 minuter för att lyckas.

Inte mycket talar egentligen för H43 idag när man sätter sig på bussen för att ta sig de 12-13 milen till Halmstad. Men om vi ändå ska vara optimistiska och titta på vilka fördelar H43 kan tänkas ha så kan vi börja med det faktum att Drott de senaste två säsongerna faktiskt varit något bättre på bortaplan. I fina Halmstad Arena har man inte alls varit lika starka utan förlorat flera matcher mot alla typer av motstånd. Dessutom har H43 visat en tendens hittils i år att göra sina sämsta matcher precis efter ett uppehåll för att därefter bli starkare igen. Matchen mot Malmö var den första efter landslagsuppehållet. Nu är man igång igen och jag tror att vi kan hoppas på bättre spel.

Endast 12-13 mil, eller ungefär 1 timmes bilresa om ni så vill, borde innebära att en och annan H43 supporter stöttar laget på plats ikväll. Men nog borde det gå att locka ännu fler, och inte minst skapa bättre stämning genom att få alla H43-supportrar att sitta tillsammans. Tycker det är hög tid för klubben att vid lämpliga bortamatcher anordna supporterresor på ett eller annat sätt. Men detta återkommer jag till i ett dedikerat inlägg senare i veckan.

Jag hoppas verkligen att H43 skräller mot Drott idag. En vinst tror jag kan leda till fler folk i Arenan på onsdag när Aranäs kommer på besök. Det är nämligen årets "en match för lund" med fri entré. Ju mer folk som lockas till arenan, desto mer pengar till H43 eftersom ett helt gäng sponsorer skänker en viss summa per besökare. Läge för att locka med vänner och bekanta alltså!

Jesper Parker till H43

Precis som jag spekulerade i igår med lite hjälp av Emil Berggrens twitter så är det alltså Sävehofs tredjemålvakt Jesper Parker som kommer in på lån till H43 för att lösa den akuta målvaktssituation som uppstått. Jesper är född i Göteborg med Redbergslid som sin moderklubb, men har mestadels spelat i något lägre divisioner. Han har även landslagsmeriter för det brittiska landslaget pga. ett för mig okänt brittiskt påbrå!

Jag ska erkänna att jag inte känner till Jesper särskilt väl. Men det faktum att Sävehof inför denna säsongen valde att knyta honom till sig borgar för ett ganska gediget handbollskunnande. Att han dessutom sedan en tid tillbaka dagligen tränat med några av svensk handbolls bästa spelare gör knappast hans handbollskunnande sämre. Skulle kunna tänka mig att han ersätter Philip Ståhl ganska rakt av, men att han inte riktigt kommer upp i Espen Christensens klass.

Jesper ska spela med H43 så länge Espen och/eller Philip är skadade om jag förstått det hela rätt. Varmt välkommen till H43 Jesper Parker, om än bara för några matcher.

Målvaktsproblem

Inför årets säsong så skrev jag att en långtidskada på antingen Zoran Roganovic eller Espen Christensen mer eller mindre skulle innebära en katastrof för H43. Nu innebär förhoppningsvis inte Espens skada att han hålls borta allt för länge från handbollen men vi får nog räkna med att han missar någon eller några matcher.

Ett mycket kännbart avbräck för H43 som inte direkt blev mindre när Philip Ståhl får en bristning i baksidan av låret på uppvärmningen. Maximal otur för H43, men i synnerhet för Philip Ståhl personligen som äntligen skulle få chansen att visa vad han går efter 1,5 säsong i skuggan av Espen Christensen.

Skadorna kunde knappast komma mer olägligt då H43 går in i en period av tufft matchande. Dessutom möter man på kort tid Aranäs och IFK Kristianstad, två lag som man troligtvis bör ha bakom sig om man vill undvika en ny visit i kvalserien till våren. Flera såkallade "fyrapoängsmatcher" väntar alltså.

H43 måste troligtvis ut på målvaktsjakt och hitta en ersättare. Det är inte rimligt att sätta en sådan press på Johan Tholin att han ensam ska axla manteln som H43 målvakt de kommande matcherna. Johan kan säkerligen bli bättre allteftersom han tränar och spelar. Men det är flera år sedan han senaste tränade och spelade kontinuerligt på den här nivån och han behöver stöd.

Jag har dålig koll på vad marknaden så att säga har att erbjuda. Men ryktet säger att H43 förhört sig hos Kristian Friis men där fått nej då han är alltför upptagen av studier. Emil Berggren har startat ett rykte på sin twitter att H43 ska korttidslåna en målvakt med landslagsmeriter. Med den naturliga sävehofkopplingen det skapar kan jag tänka mig att det i så fall rör sig om Jesper Parker. Sävehofs tredjemålvakt med landslagsmeriter från storbrittaniens landslag.
Vi får nog avvakta och se vad som händer de närmaste dagarna. Klart är i alla fall att en förstärkning behövs så länge inte Espen eller Philip får någon mirakelkur som gör att det blir spelklara redan på måndag i bortamatchen mot Drott!"

Utklassade

H43 förlorar hemmamatchen mot Hk Malmö med 28-37. Man är från sekund ett minst ett steg efter hela tiden och man är aldrig nära att göra match av det här. Inte många förtjänar godkänt egentligen, men av någon anledning så känner jag mig inte så våldsamt besviken som jag kanske borde, utan ser istället ljusglimtar i spelet.

H43 fick en katastrofal start på dagens match. Det började redan på uppvärmningen. Espen Christensen saknades av oklar anledning, om någon vet, berätta gärna. Philip Ståhl och Johan Tholin värmer upp. Johan Tholin som egentligen har avslutat sin elitsatsning efter några år i Eslöv var alltså tänkt som back-up till Philip. Men under uppvärmningen skadar sig Philip så allvarligt att spel ej är att tänka på. Back-up blir istället Espen Christensen som inte kan spela. Alltså vilar ett enormt ansvar på Johan Tholin som endast spelat division 3 handboll tidigare i år och som inte gjort någon elitserematch på flera år.

Jag vill absolut inte kasta någon skugga över Johans insats, men det märktes tyvärr. I början av matchen går precis allt in för Hk Malmö. Johan Tholin bör absolut ta ett eller annat skott men samtidigt får han många gånger bedrövlig hjälp av ett alltför passivt försvar. Det kändes nästan som om spelarna var skärrade och paralyserade över målvaktssituationen från start.
Och framåt funkade absolut ingenting i början. Mängder med bortkastade bollar, dåliga avslut och obefintligt kollektiv spel gjorde att Hk Malmö ganska snabbt skaffade sig ett betryggande övertag, ett övertag man sedan aldrig släppte.

H43 gör på många sätt en bedrövlig insats, men med lite andra förutsättningar hade vi nog fått se en jämnare match. Med en målvakt bättre förberedd för elitserien hade ett par mål mindre släppts in och då hade det varit en helt annan match. Dessutom tycker jag på nytt att hela laget ska ha en eloge för att man kämpar och sliter hela matchen, man ger verkligen inte upp.

Första halvlek ser jag som en kollektiv kollaps. Den ende som förtjänar godkänt där är Fahrudin Zaimovic som utnyttjar utrymmet han får när Malmöförsvararna fokuserar på Zoran och Daniel Lindqvist. Att Fahrudin sen blir utbytt och får sitta hela andra halvlek ser jag som något märkligt. Men samtidigt ska jag på en gång erkänna att Johan Brännberg gör det utmärkt när han kommer in i andra. Det är då H43 får bättre ordning på sitt kollektiva anfallspel. Och Johan är mycket nyttig genom att få med sig malmöutvisningar, med inspel och dessutom gör han ett par egna mål.

Christoffer Fors blir vald till bäste H43 spelare, igen. Christoffer får knappt känna på bollen i första halvlek, men i andra är han klockren. Hans avslutsregister från kanten börjar bli mycket imponerande. Synd att H43 periodvis har så förtvivlat svårt att få med kanterna i spelet bara.

Tycker Zoran Roganovic gör en direkt dålig match. Visst, han får extra hård bevakning av malmöförsvaret. Men oavsett vilket kan man inte ta huvudlösa avslut i dåliga lägen. Tycker faktiskt Zoran visar lite tråkig attityd i dagens match, och uppfattar också att Tomas Westerlund är missnöjd med Zorans beslut på planen. Men det känns inte som om Tomas riktigt når ut till Zoran med sitt missnöje. I så fall kan det bli ett jätteproblem om Zoran gör lite som han vill utan att följa de kollektiva riktlinjerna!

H43 har nu ett ganska tufft matchande framför sig. Man möter Drott borta på måndag följt av Aranäs hemma nästa onsdag. Det gäller att komma igång igen. Tycker mig som sagt se goda intentioner. Men det gäller också att spela handboll i 60 minuter. Det gäller att vara där med rätt fokus från början till slut.

Super cup

Super cup är nu avslutat och imorgon drar elitserien igång igen. Sverige stod för en riktigt bra turnering med vinster mot Tyskland och Danmark, medan det blev en förlust mot Spanien. Att värdera instatsen är inte helt lätt då det precis som Axnér twittrade om inför turnerinen inte blev så mycket super över den här cupen då återbuden till samtliga lag duggade tätt.

Ett par saker kan vi dock fastslå. Johan Sjöstrand är troligtvis en av världens bästa målvakter just nu. Han spelade endast matchen mot Tyskland, men som han gjorde det sen. Bakom honom gjorde sedan Mattias Andersson och Andreas Pallicka klart godkända insatser i sina matcher. Målvaktsfrågan behöver vi inte orora oss över.

Jonas Källman kanske säger nej permanent till landslaget. I så fall behöver vi inte oroa oss offensivt. Fredrik Petersen var en av sveriges genomgående bästa spelare under turneringen. Bra kontringspelare, säker i läget och dessutom duktig straffskytt.
Defensivt ser det lite värre ut. Fredrik är en duktig försvarsetta. Men han kan inte axla Källmans roll som tvåa i försvaret, och än mindre som spets i ett 5-1 försvar.

Vi har kanske världens bästa mittförsvar med Magnus Jernemyr i spetsen. Tillsammans med Tobias Karlsson blir det makalöst bra. Men det verkar också som om Jernermyrs blotta närvaro i försvaret gör omgivningen bättre. Jag fullkomligt älskar Magnus Jernemyr som försvarspelare. Trots hans position i mitten var han vid ett flertal tillfällen ute mot kanten och slängde sig efter returer. Det är att visa hjärta det!!

Kim Andersson får inte blir skdad. Med Oscar Carlén borta behöver vi en frisk Kim i full form får att inte tappa spets på högernio. Inget ont om Kristian Svensson, han gör en klart godkänd turnering. Men han är ingen Kim Andersson som kan bomba från tolv meter, eller med öppnande passningar som skär som en varm kniv i smör.

Därmed lämnar jag Super cup och börjar fokusera på elitserien och framförallt H43 igen. H43 börjar om med hemmamatch mot Hk Malmö imorgon. Malmö ligger faktiskt efter H43 i tabellen för närvarande och har varit en av de största besvikelserna så här långt. Men här kanske tabellen ljuger lite faktiskt. Framförallt känns det som om man är rejält på gång och precis innan landslagsuppehållet tog man en riktigt moralhöjande seger mot Sävehof.

För H43 handlar mycket om att dyrka upp malmös starka mittförsvar. Dessutom måste man vårda sitt anfallspel. Ogenomtänkta och dåliga avslut kommer framförallt Rasmus Skram att utnyttja när han far iväg som en harpun i sitt kontringspel.

Bakåt är jag som vanligt inte lika orolig. Försvaret brukar funka helt okej. Och längst bak står elitseriens just nu bäste målvakt. Kollade lite statistik från elitserien. Espen har efter H43:s inledande åtta matcher en makalös räddningsprocent på 43%. Han har förvisso Lugis Johan Larsson och Hammarbys Micke Åström före sig i den statistiken. Men dessa båda har inte spelat tillnärmelsevis så mycket som Espen, och därför blir deras statistik något missvisande.

Känns som om H43 behöver vinna imorgon. Serien är så himla jämn så att två poäng hit eller dit gör stor skillnad i tabellplaceringar. Hade varit så skönt att ha kontakt med övre halvan istället för att fokusera på kvalplatser och annat mindre skoj.

Hoppas på en del publik och bra stämmning. Är ju trots allt ett skånederby och jag kan tänka mig att det kommer och komma en och annan malmösupporter som tar sig de 2 milen från malmö. Nu gäller det att vi andra visar att det är H43 som har hemmaplan. Biljetter via nätet hittar ni här: http://h43publik.presis.se/
Tveka inte, GÅ PÅ MATCHEN!

Vm-trupp och landslagsuttagningar

Det här blogginlägget borde givetvis ha kommit redan för två dagar sedan. Men jag har helt enkelt inte riktigt kännt att jag har haft tid att blogga helt enkelt.

Per Johansson har alltså tagit ut den svenska vm-truppen till damernas vm i Brasilien som går i december. Och jag måste säga att Per Johansson är modig. Att peta Nathalie Hagman på morgonen för uttagningen till förmån för Sävehofs Hanna Fogelström med blott en landskamp på meritlisten känns väldigt osvenskt, och kanske inte riktigt vettigt om ni frågar mig.

Både Isabelle Gulldén och Linnea Torstensson finns med i truppen, trots att det båda har skadeproblem. Detta känns dock lite vettigare. Dessa båda spelare är våra största stjärnor, och hinner dessa båda bli friska nog att åtminstone spela delar av matcherna så ger det sverige ett mycket mer slagkraftigt lag. Risken man tar är att någon av dem slår upp sin skada genom att köra för hårt för tidigt. Men sådant kan man ju aldrig veta.

Angelica Wallén petas till förmån för Jamina Roberts och i mina ögon är det här Per Johanssons resonemang kring olika spelare vacklar. Jamina Roberts har knappast visat någon lysande form under säsongsinledningen, inte i Sävehof och i synnerhet inte i landslaget. Att då peta Wallén som i match efter match i den danska liga levererar känns minst sagt märkligt.

Jamina Robert och Hanna Fogelström är Sävehof spelare och även om Magnus "Bagarn" Johansson inte längre är en del av landslaget känns det som om spelare från just Sävehof favoriseras. Att antalet landslagspelare är överrepresenterat hos de regerande svenska mästarna är kanske på sitt sätt logiskt. Men ibland känns som om klubbadressen i sig är avgörande. Nathalie Hagman leder elitseriens skytteliga och har byggt upp en erfarenhet av landslagspel. Att då ta med en omeriterad spelare från sävehof att representera sverige i ett vm känns mycket märkligt.

Nu är detta knappast något unikt fenomen i just damlandslaget. Vi kan kolla på herrarnas trupp i just nu pågående Super cup. Där har både Nicklas Barud och Jesper Nielsen tagit en plats som mittsexa, båda sävehofspelare. Samtidigt levererar Anton Månsson på samma position i Melsungen i Bundesliga. Jag ska på en gång erkänna att jag givetvis har ett extra gott öga till Anton efter hans instaser i H43 tröjan under fyra säsonger. Men faktum kvarstår. En spelare som levererar i världens bästa liga match efter match, måste rimligtvis vara bättre för landslaget än två elitseriespelare.

Vi kan också titta på vårt U21 landslag. Där har vi HK Malmös tränare Jan "Proppen" Karlsson som förbundskapten. Vid flera tillfällen har han tagit ut Hampus Svännel som vänstersexa i det svenska U21 landslaget. Inget ont om Hampus, men hur kan en spelare som nöter bänk bakom Rasmus Skram vara ett bättre alternativ i ett svenskt landslag än tillexempel Christoffer Fors. Stoffe som spelar 60 minuter i match efter match och gång på gång är en av H43:s bästa utespelare. Givetvis får även Stoffe en del gratis av mig som den H43 supporter jag är. Men Christoffer Fors är en bättre handbollspelare än Hampus Svännel sju dagar i veckan. Ska då klubbtillhörighet vara avgörande för chansen till en landslagsplats.

I fallet med "Proppen" handlar det närmast om maktmissbruk. Hans sätt att favorisera spelare i Hk Malmö kan på sikt leda till att flera unga lovande spelare väljer att gå till just Hk Malmö för att öka sina chanser att få en landslagsplats. Det känns fan inte okej.

Förbundet ska inte blanda sig i deras förbundskapteners laguttagningar. Men kanske borde förbundet reagera på högst tveksamma uttagningar. Det ligger ju i förbundets intresse att de landslag som representerar sverige är bästa möjliga lag med största möjliga förutsättningar att nå framgångar. Och då ska de bästa spelarna finnas med, oavsett klubbtillhörighet eller personlig relation till förbundskaptenen.


Landslagsuppehåll

Dryga fjärdedelen av elitserien är faktisk redan spelad. Nu väntar en dryg veckas uppehåll när det är dags för landsladet att spela Super cup.

Att försöka sig på något av en sammanfattning efter nio omgånger känns vanskligt. Men vissa saker har ändå börjat utkristallisera sig. Inför säsongen nämndes klyschor som att elitserien kändes mer oviss än på länge och att det var svårtippat.

Nio omgångar in kan vi konstatera att tabellen inte bjuder på några större överraskningar. Däremot känns det som om alla kan slå alla i enstaka matcher vilket om ni frågar mig gör handbollens elitserie roligare att följa.
I toppen av tabellen finns Guif, precis som väntat. Att de är tätt skuggade av Ystad är kanske lite mer överraskande. 8 raka utan förlust är YIF uppe i nu och jag tror faktiskt att man ska tacka H43 för det delvis. Hur tänker jag nu undrar ni säkert. Jag tror att den bleka insatsen mot ett mycket bra spelande H43 i premiären blev en väckarklocka för samtliga ystadspelare som inte på nytt ville uppleva en dålig säsong likt den förra.

I botten kan vi konstatera att såväl Tumba som Hammarby tar sin poäng och alls inte kommer att vara några slagpåsar som man bara plockar poäng av. Och Aranäs får nog också räknas som ett bottenlag efter ett par bedrövliga insatser. Fast å andra sidan varvar man dessa med att till exempel slå Lugi på bortaplan.

Lugi har varvat upp efter en bedrövlig start, men man övertygar verkligen inte spelmässigt. Trots detta tar man sina segrar vilket är en styrka i sig. Tror Lugi blir ett typiskt mittenlag i år. Dock vill jag påstå att en långtidskada på Anders Hallberg skulle kunna innebära att Lugi får se upp neråt.

H43 inledde på ett helt fantastiskt sätt. Inte bara resultatmässigt utan även spelmässigt. Tyvärr känns det någonstans som om verkligheten har hunnit ikapp lite grann. Men det som är positivt är att laget känns mycket stabilare i år. Lägsta nivån är högre och när man har en bra dag kan man hota vilket lag som helst. Kan man behålla nuvarande niondeplats med häng på slutspelsplats är jag nöjd.

Hoppas på en jämn elitserie även forsättningsvis. Från plats 4-9 skiljer just nu endast två poäng. Det lär givetvis bli något mer allteftersom fler matcher spelas. Men jag hoppas på en jämn tabell. Det ger intressanta matcher i varje omgång.


RSS 2.0