Sjätte plats i Team Sportia Open

H43 förlorade gårdagens placeringsmatch i Team Sportia Open mot IFK Kristianstad med 27-22. Därmed slutade man till slut på sjätte plats av åtta deltagande lag. 3 förluster och blott en seger blev resultatet av turneringen. Känns kanske som det borde varit åtminstone 2 av varje för att jag skulle varit helt nöjd. Man tappade nu lite av den fina trenden med segrar som man byggt upp.

Det verkar som om fler spelare var tillgängliga nu. Bland målskyttarna under helgen har såväl Fahrudin Zaimovic, Johan Brännberg och Måns Gerdtsson märkts. Därmed ökar alternativen och slitaget på enskilda spelare minskar. Zoran har som vanligt märkts mest i målprotokollet men annars verkar det som om det varit en ganska bra spridning på målskyttet.

Tycker fortfarande att det hade varit trevligt med en mer detaljerad sammanfattning på H43:s hemsida från Team Sportia Open, med bland annat Tomas Westerlunds tankar kring spelet. Vågar man hoppas på en sådan?

Idag kom förresten äntligen information från H43 angående årskort för kommande säsong. Är väl överflödigt att nämna att jag tänker förlänga mina, men jag hoppas att många med mig också gör det. Tillsammans kan vi stötta laget till något bra. H43 har dessutom beslutat att sänka biljetpriserna till kommande säsong vilket även ger utslag på årskorten. Ett beslut jag applåderar. Kanske kan det verka konstigt att sänka priserna när ekonomin är ansträngd och alla inkomster behövs. Men med tanke på det skrala publikintresset i Lund behöver något göras för att få fler folk att gå på handboll. Och ett lägre pris kan absolut få marginalåskådarna att i större utsträckning gå på handboll. Vi entusiaster går liksom ändå! 1600 kronor för ett årskort är klart överkomligt om ni frågar mig. Och bra mycket billigare än om man vill gå på fotboll eller hockey i exempelvis Malmö.

Förlust mot Runar

I sista gruppspelsmatchen i Team Sportia Open blev norska Runar lite för svåra för H43 som förlorade med 25-28. Därmed står det också klart att IFK Kristianstad står för motståndet i morgondagens placeringsmatch.

En seger och två förluster är alltså facit så här långt i den här träningsturneringen. Betyget från mig blir så här långt helt okej men inte mycket mer.

Vilken klass Nordsjaelland och Runar egentligen håller har jag tvärr alldeles för dålig koll, men kan tänka mig att Nordsjaelland hade varit ett lag för den övre halvan av svenska elitserien och Runar ett lag för den nedre delen. Det som är glädjande är att man slagit en elitseriekonkurrent i Hk Aranäs.

Hur det rent spelmässigt har sett ut hoppas jag att vi får en artikel om på H43:s hemsida så småningom. Om inte någon läsare varit i Kungsbacka och kan förmedla sina intryck här på bloggen. I så fall är ni som vanligt välkommna att kommentera!

Seger mot Aranäs

Andra matchen i Team Sportia Open slutade med seger över "hemmalaget" Aranäs med 28-24. Efter en lite knackig start och underläge 6-9 efter en kvart vänder H43 på matchen och segern är på slutet aldrig riktigt hotad och därmed fullt rättvis.

Jag har i skrivande stund ingen aning om vilket manskap respektive lag ställt upp med. Det kan givetvis vara så att det ena laget varit mer ordinarie än det andra men hur som helst så är detta en seger som smakar mumma för mig. Att med bara drygt två veckor kvar till elitseriepremiär slå Aranäs i Kungsbacka är ett ganska hyggligt besked på att H43 står sig i årets konkurrens. Aranäs är ju dessutom defenitivt ett av de lagen H43 måste ha bakom sig om man ska undvika kval och kanske till och med sikta på slutspel.

Information om målskyttar här ännu ej nått mig utan jag hänvisar till att hålla ögonen öppna på H43:s hemsida, www.h43.nu

Anmärkningsvärt för övrigt från Team Sportia Open är hur bedrövligt dåligt det går för IFK Kristianstad. 22-35 i torsdags mot Elverum följdes upp med 17-29 mot Drott igår. Nu tror jag förvisso att Kristianstad har en och annan skadad spelare men man ska ändå inte förlora så här stort mot dessa lagen. Jag har trott att Kristianstad skulle få det att lossna inför kommande säsong och nu bli ett lag för slutspelet. Men efter en minst sagt svag försäsong hittills börjar jag tvivla. Kanske ännu ett lag som H43 kommer att ha bakom sig!

Förlust mot Nordsjaelland

H43 förlorade den första träningsmatchen i Kungsbacka. Efter att ha hängt med bra i första halvlek blev danskarna till slut för svåra och vann matchen med 26-30, H43:s siffror först.

En förlust med fyra mål mot Nordsjaelland är knappast något H43 behöver skämmas för. Har förvissor lite dålig koll på Nordsjaelland men det är inget dåligt lag!
Målbäst i H43 blev som vanligt Zoran Roganovic med 10 mål. Men mest gladde kanske Martin Karlssons 6 mål, alternativen på mittsex börjar bli fler även om Petter Strömberg fortfarande är nummer ett i mina ögon.
Bland målskyttarna märktes också Fahrudin Zaimovic som uppenbarligen spelade igen efter sin axelskada.

Ikväll kör turneringen vidare med match mot Aranäs för H43:s del. Ser gärna en seger där så att vi får ett kvitto på hur man står sig mot elitserie motstånd.

Skrev igår att H43 har tre matcher på lika många dagar. Detta stämmer inte riktigt då turneringen avslutas med placeringsmatch på söndag. Alltså rör det sig istället om fyra matcher på fyra dagar!

Ett par dar i Kungsbacka

H43:s nästa stopp under försäsongen blir i Kungsbacka. Där väntar nu 3 träningsmatcher på lika många dagar. Ikväll möter man Nordsjaelland, imorgon Aranäs och på lördag avslutar man mot norska Runar. Känns som lagom motstånd på något sätt, och jag är i synnerhet nyfiken på matchen mot Aranäs, då just Aranäs är ett av lagen H43 bör kunna ha bakom sig i serien om man i första hand vill undvika kvalserien på nytt.

3 matcher på lika många dagar sliter givetvis på spelarna. Därför hoppas jag att tidigare skadade spelare nu kan vara med i större utsträckning. Då ges möjlighet till att sprida belastningen på spelarna.

Spelmässigt gäller det att bygga vidare på det som varit bra. Försvarspelet är som alltid viktigt i handboll och som jag tidigare varit inne på har jag verkligen gillat hur Petter Strömberg blivit något av en ledargestalt i försvaret. Det är nog kring honom som ett framgångsrikt 6-0 försvar ska byggas.

Framåt har det varit ett fall framåt på sistone. Men fortfarande anser jag att bollarna behöver komma ut på kanterna oftare. Jag gnäller ofta på våra högersexor, Kalle Björkman och Fredrik Creutz. I vissa fall berättigat, men samtidigt ska man kanske påpeka att dem inte har världens mest fördelaktiga position då bollen alltför sällan når ut till dem.
Lika dant har det varit på andra sidan hittils i mina ögon. Christoffer Fors som jag höjde till skyarna i våras har inte alls kommit till sin rätt lika bra under säsongen träningsmatcher hittils. Kanske har han inte varit riktigt lika bra själv, men inte heller han får de rätta bollarna att jobba med alla gånger!

Hur som helst så hoppas jag på tre bra dagar i Kungsbacka. Segrar är alltid gött och hade byggt på ett självförtroende på väg upp ytterliggare.

När det gäller matchernas resultat får vi förlita oss på H43:s hemsida om ingen snäll själ som befinner sig i Kungsbacka hittar hit till bloggen och delar med sig av resultaten!

Seger mot Stoholm

H43 vann dagens träningsmatch mot Stoholm från Danmark med 30-23. Och på nytt såg tydligen spelet stundtals riktigt bra ut. Tredje segern i rad nu under försäsongen och kanske är man på god väl att få ihop något riktigt bra.

Rent spekulativt kan jag tänka mig att Stoholm hade kunnat vara ett lag för de nedre regionerna i den svenska elitserien. Idag huserar man i Danmarks näst högsta serie men satsar uppåt. Jag kan tänka mig att Danmarks näst högsta serie är snäppet bättre än den svenska, alltså allsvenskan. Därför tycker jag att segern med 30-23 idag smakar riktigt bra. Och ännu bättre är det då många spelare saknades. Vad jag har förstått så saknades Johan Brännberg, Fahrudin Zaimovic, Daniel Lindqvist, Jens Eriksson, Adam Sandgren med flera. Detta gör segern ganska imponerande.

Tydligen fick man till försvarspelet bra hela matchen. Samarbetet mellan Petter Strömberg och Martin Karlsson fungerade tydligen mycket tilfredställande. Vem som stod i mål vet jag inte, men 23 insläppta är alltid bra.

Framåt var det tydligen också bra. Zoran och Petter Strömberg målbäst med 7 mål vardera. Zoran känns så där härligt het som han gör när han är som bäst redan nu. Är bara att hoppas att han inte prickat formen för tidigt. Och Petter Strömberg går verkligen från klarhet till klarhet. I mina ögon är han solklart första valet på linjen.

Johannes Sandgren var tydligen tillbaka och fick spela hela matchen då man var kort om folk. 2 mål blev det och vad jag förstått en bra insats rent spelmässigt också. Härligt att Johannes är tillbaka. Vill gärna se hela truppen i matchform när vi närmar oss elitseriepremiären.

Två spelare som jag nästan glömt att nämna efter de tidigare träningsmatcherna är Pontus Ingesson och Pavle Karacic. Två egna produkter som verkligen inte gör bort sig när det får chansen i A-laget. Pontus har helt klart de rätta måtten för en modern niometerspelare, han behöver dock jobba på snabbheten i fötterna något. Pavle är duktig i läget ute på högerkanten, och kanske ska Kalle Björkman och Fredrik Creutz känna flåset en aning.

Så här långt på försäsongen känns det riktigt roligt att vara H43:are. Jag hoppas innerligt att spelet och resultaten så här långt är en fingervisning om att man är på rätt spår och verkligen kan bli att räkna med den kommande säsongen. Fortsätt så här och gå in i säsongen med stärkt självförtroende.

Ännu en träningsmatch och spikad Lugitrupp

H43 träningspelar idag mot Stoholmen från Danmark. Enligt uppgift från H43:s hemsida var matchstart redan 12.00 och i så fall borde matchen vara slutspelad vid detta laget. Om någon har sett matchen är ni som vanligt mycket välkommna att kommentera era tankar och synpunkter här på bloggen.

Stoholmen spelar i Danmarks division 1 så jag vet inget om dem. Men som vanligt är resultatet av sekundär betydelse när det gäller träningsmatcher. Vågar vi hoppas på att få se fler spelare i spel. Framförallt vill jag se vilken form Johan Brännberg och Johannes Sandgren har nu efter sommaren.

Goran Garic heter Lugis ersättare till Kim Ekdahl Du Rietz. En 23-årig bosnier med landslagsmeriter låter Lugi hälsa. Dock består dessa landslagsmeriter av blott 2 st. a-landslagsmatcher.
Hur som helst lär det var en storvuxen vänsternia med god fysik man har tecknat kontrakt med. Om han ersätter Kim EDR rent spelmässigt återstår att se. Personligen tycker jag det känns som om det kan bli såväl flipp som flopp beträffande Garic. Men det känns inte som om han direkt ökar Lugis chanser att vara med i kampen om ett sm-guld. För det hade behövs en än mer spektakulär värvning.

I och med värvningen av Goran Garic så har Lugi spikat truppen. En trupp i paritet med fjolårets sett till spets, men avsevärt mycket tunnare. Man lär inte ha råd med speciellt mycket skador. Och i synnerhet inte på en nyckelspelare som Anders Hallberg eller Albin Tingsvall. Tycker fortfarande att Lugis stora svaghet ligger på mittsex, och man har inte direkt ersatt förlusterna av Björn Nordmark och Kim Johansson. Johan Fohlin är en stabil elitseriespelare, men knappast en matchvinnartyp som fångar omöjliga bollar och öser in mål!


Försäsongstankar

H43 är mitt inne i brinnande försäsong. 4 träningsmatcher har klarats av, 2 segrar, 1 oavgjord och 1 förlust är facit så här långt. I dessa matcher har man sett såväl glädjeämnen som orosmoln.

Som supporter är Silly season och försäsongen ett perfekt tillfälle att drömma om framgångar för sitt lag. En kommande säsong ligger orörd och på förhand har ju faktiskt H43 lika stora chanser till framgång som både Guif och Sävehof, nåja men ni fattar nog vad jag menar.

Att vara H43 supporter de tre senaste säsonger kan väl inte beskrivas på något annat sätt än som en rejäl prövning. Glädjeämnena har varit få och besvikelserna många. Därför är det lätt att känna sig rejält optimistisk efter de två senaste träningsmatcherna då spelet sett allt bättre ut!

H43:s problem de senaste säsongerna har ofta handlat om ett allt för stereotypt anfallspel enbart baserat på individuella prestationer och där det kollektiva spelet i match efter match stundtals havererat. Istället har man förlitat sig på ett stabilt och bra försvarspel.

I slutet av förra säsongen kändes det som att även försvarspelet försämrades avsevärt och därför var även det ett orosmoln inför kommande säsong. En oro som börjar lätta så smått. Mot såväl Hk Malmö som Japan har man fått igång ett väl fungerande försvarspel.

Anfallspelet har väl varit både och. I matchen mot Lugi såg man mycket av de gamla synderna med individuella prestationer och för dåligt kollektiv tänk. Jag var då också besviken på Adam Sandgren som försökte lösa allt själv istället för att som spelfördelare ta tag i spelet och sätta såväl sig själv som sina lagkamrater i bättre lägen.
En dryg vecka senare i matchen mot Japan var det en hel annan Adam Sandgren som skötte om speluppbyggnaden. Han valde sina egna lägen med mer omsorg, och gav såväl Zoran som Daniel Lindvist bra lägen för avslut.

Kan man bygga vidare på detta och nu dessutom få med kanterna mer i spelet så kan man som H43:are börja drömma om att slippa en ny kvalserie. Och kanske, kanske till och med drömma om slutspel. Men vi ska väl ta en sak i taget!

Seger även mot Japan

Det satt onekligen hårt åt men H43 kämpade ner Japan i den andra halvleken och vann till slut med 27-26.

Japan tog annars ett ganska tidigt initiativ och ledde i halvlek med 9-13. Man behöll också ledningen ganska bra bit in i andra halvlek och även om jag inte är helt säker på siffrorna så tror jag att det ett tag stod 11-18. Efter det visar H43 fin moral och kryper allt närmare och vinner alltså till slut med uddamålet.

H43 var ganska kort om folk och de som spelade fick mycket speltid. Johannes Sandgren och Johan Brännberg är fortfarande inte i spel. Idag satt dessutom Fahrudin Zaimovic och Fredrik Creutz på läktaren och tittade på.

Individuellt sett tycker jag att Daniel "Gedda" Lindqvist tillsammans med Zoran Roganovic är bäst i H43. Gedda funkar så här långt alldeles utmärkt i sin roll som renodlad vänsternia. Min oro inför den kommande säsongen att Zoran skulle ha passerat zenit i karriären och bara bli äldre verkar det inte finnas mycket fog för. Zoran har redan nu visat bättre takter än vad jag tyckte han gjorde under slutskedet av förra säsongen.

Mest glädjande av allt ändå tyckte jag var att se Adam Sandgren idag. Bara en dryg vecka efter att jag såg honom första gången uppträder på ett helt annat och sätt som mittnia. Han styr upp spelet fint, sätter sina lagkamrater i lägen och utnyttjar sitt fina skott ett par gånger och gör egna mål. I närkampspelet väger han dock fortfarande för lätt, men det kommer det också.

Kollektiv funkar försvarspelet ganska bra hela matchen. Petter Strömberg och Jens Eriksson börjar verkligen bli ganska vältajmade som försvarstreor. Härligt också att se hur Petter tar för sig och dirigerar försvaret på ett sätt han inte alls gjorde förra säsongen, i alla fall som jag uppfattar det på läktaren.

Om vi ska fokusera på det som var mindre bra så var det väl framförallt de slarviga avsluten under första halvleks sista 15 minuter. Så många missade lägen främst från sex meter får det inte lov att bli. Här måste våra kanter och linjespelare bli bättre när det är dags för elitseriespel.

Dessutom känns det på nytt som om det kommer ut alldeles för lite bollar till våra kanter. Niometerspelarna gör en bra match, och på nytt känns samarbetet med linjen bättre. Men ibland kör man fast alldeles för mycket i mitten, och ska man säga något negativ om Zoran och Gedda så är det att dem alldeles för ofta väljer alternativet att gå in i banan. Jag skulle vilja se dem komma på breda satsningar betydligt oftare och därmed möjliggöra utspel till kanterna i större utsträckning än vad som är fallet idag.

Efter förra veckans match mot Lugi gav jag min dåvarande tänkta startuppställning. Den har ändrats lite grann efter dagens match. Så här tänker jag nu.

Målvakt: Espen Christensen
Vänstersex: Christoffer Fors
Mittsex: Petter Strömberg
Högersex: Fredrik Creutz
Vänsternia: Daniel Lindqvist
Mittnia: Adam Sandgren
Högernia: Zoran Roganovic

Ändras säkert igen, men så känns det just nu!


1 månad till elitseriestart

Idag är det precis en månad kvar tills dess att H43 tar emot Ystads IF i Fof Arena och därmed drar elitserien 2011-2012 igång. Man har alltså en månad på sig att slipa på alla detaljer i spelet som sedermera ska se till att vi supportrar slipper uppleva en nervkittlande kvalserie på nytt. Ja det är ju i alla fall förhoppningen.

Nästa träningsmatch för H43 väntar imorgon då Japans landslag gästar arenan under sina förberedelser inför de asiatiska mästerskapen. Roligt med ett landslag som motstånd. Har dock inte den blekaste aning om vilken klass Japan håller. För er som är nyfikna så är avkast klockan 14.00 i Fof Arena imorgon söndag!

Förhoppningsvis kan man fortsätta på den inslagna vägen från segern mot Hk Malmö i onsdags. Jag var ju själv inte på plats då men har förstått att man stod för en av de bästa kollektiva insatserna på ganska lång tid, härligt.

Vill ni läsa mer om försäsongsträningen så kan ni läsa om denna antingen på www.h43.nu eller www.heh.nu. Där berättar Tomas Westerlund om upplägget med dubbla pass och hjälpen han får från Thomas Sivertsson. I mina öron låter det som ljuv musik att man nu tränar hårdare och bättre än tidigare.

Till sist kan jag nämna att min blogg idag blev omnämnd på H43:s hemsida. Givetvis riktigt roligt för mig och något som sporrar för att utveckla bloggen till att bli ännu bättre. Alla ni som inte har besökt bloggen tidigare ska känna er varmt välkommna. Jag är en stor H43 supporter med stort blått hjärta som i slutändan vill klubben allt väl. Men ändå drar jag mig inte för att vara kritiskt när så behövs. Jag hoppas att ni finner bloggen läsvärd.

Seger mot Hk Malmö

H43 tog en härlig seger i träningsmatchen mot Hk Malmö. 36-29 skrevs segersiffrorna i en match där båda lagen verkar ha ställt upp hyfsat ordinarie i alla fall.

Vill passa på att tacka för kommentarerna kring träningsmatchen från er som såg den. Roligt för mig att ni är ett par stycken som funnit min blogg och genom den kan diskutera en del som rör H43. Fortsätt gärna kommentera så mycket ni vill och orkar.

Hur som helst så verkar H43 ha stått för en riktigt gedigen insats kollektivt sett denna gången. Något mycket glädjande enligt mig och som defenitivt ger hopp inför kommande säsong.
Zoran som vanligt målbäst, men det känns åndå som om målskyttet börjar spridas allt bättre redan nu jämfört med föregående säsong.

Vad jag har förstått var Espen mycket bra i målet under den första halvleken när han stod i mål. Detta ledde i sin tur till att H43 fick igång ett bra kontringspel vilket även det är mycket glädjande, något som alltför ofta saknas i H43:s spel. Tyvärr verkar det dock som om Philip inte fick till det denna gång när han kom in och därför försvann kontringspelet i andra halvlek. Jag hoppas det var en engångsföretelse då vi behöver en bra Philip som back-up bakom Espen.

Adam Sandgren visade tydligen mer av sitt kunnande i gårdagens match jämfört med när man mötte Lugi. Kanske kan hans år i skuggan begränsas till endast en månad. Varför skulle han inte kunna slå igenom med dunder och brak redan i år.

Härligt med en seger. Och utan att ha sett matchen känns det som om man verkligen är inne på rätt spår. Kan man fortsätta bygga på detta under den kommande månaden så kan det vara ett lag med något upprättat självförtroende som spelar elitseriepremiär mot Ystads IF.

Fler träningsmatcher på gång.

H43:s försäsong går vidare. Redan imorgon är det dags för nästa träningsmatch då Hk Malmö kommer på besök till Fof Arena. Jag kommer själv inte att ha möjligheten att se matchen på plats. Så ni som gör det, kommentera gärna era reflektioner och synpunkter om matchen här på bloggen.

Kanske kan vi få se ett något mer ordinarie H43 än vad som var fallet senast mot Lugi, eller kanske inte. Givetvis ska man inte chansa med halvskadade spelare i detta läget. Men samtidigt gäller det att utnyttja träningsmatcherna till att spela ihop laget. Och som jag skrev efter matchen mot Lugi så var jag nog mer nöjd med enskilda individuella prestationer än det kollektiva spelet då, så det gäller att jobba på det kollektiva spelet.

Ska också bli spännande att se hur Hk Malmö verkar. Man har ju värvat bra och satsar på att placera sig på den övre halvan i tabellen.

Avkast 19.00. Och som sagt, alla info om matchen tages tacksamt emot här på bloggen!

Förlust mot Lugi

26-33 slutade kvällens träningsmatch mot Lugi. Således har vi redan förlorat ett lundaderby i år, men just detta kan jag bjuda på!

Det var två inte alltför ordinarie lag som kom till spel. För H43:s del så var Johannes Sandgren och Johan Brännberg inte med i truppen. Dessutom satt Zoran Roganovic på bänken hela matchen och spelade inte en minut. I Lugi saknades framförallt Albin Tingsvall, Joakim Bååk och Johan Fohlin.

Det var en ganska typisk försäsongsmatch och spelet var långa stundar av ganska låg kvalité, men någonstans finns där en viss charm med det just i träningsmatcher i augusti.

Med H43 ögon finns det både glädjeämnen och orosmoln. Tycker att det fanns en del individuella glädjeämnen. Philip Ståhl gör en bra match i målet. Daniel Lindqvist är klart bäste H43:are så länge han får vara med och spela, han blir nämligen punktmarkerad större delen av andra halvlek. Och det är också då som Lugi drar ifrån lite grann. Härligt att se Daniel idag. Jag var många gånger oerhört kritisk till honom förra säsongen, ibland kanske onödigt kritisk, men idag visade han sitt rätta jag. Har innan varit inne på att han nu är renodlad vänsternia är till en stor fördel för honom. Av utespelarna förtjänar Petter Strömberg också att nämnas. Tycker defenitivt att han är vår bäste mittsexa nu.

Kollektivt tycker jag tyvärr att det ser lite värre ut. Anfallspelet fortsätter att vara stereotypt, och på nytt har man förtvivlat svårt att få ut bollarna på kanterna. Dock ser samarbetet med linjen bättre ut än förra säsongen, i alla fall baserat på den här enskilda matchen. Dessutom klarar man inte alls av att lösa punkten på "Gedda". Förvisso hade just det sett annorlunda ut med Zoran på högernio, och det är ju något klart positivt att fler drar på sig bevakning. Med både Zoran och Daniel Lindqvist på plan blir det svårare för motståndarna att prioritera.

Defensivt är det mycket upp och ner. Tycker att man får ganska bra träff på Lugi ett tag när Petter Strömberg och Martin Karlsson spelar tillsammans som mittblock. Men tidvis är det också alldeles för mycket svängdörrar. Under en kort stund testade man 5-1 försvar, kanske kan det vara ett bättre alternativ.

Mitt största orosmoln sett till dagens match stavas mittnio. Känns inte som om jag blivit ett dugg klokare på vem som bör vara förstavalet där. Adam Sandgren spelar mest där idag. Och visst finns där något för framtiden i den killen. Men han behöver ett par kilo till och del rutin innan det blir riktigt bra. Fahrudin Zaimovic som jag trott så stenhårt på övertygade inte alls när han spelade i den första halvleken. Kanske blir det ändå så att det bästa valet är att ge Johan Brännberg fortsatt förtroende som spelfördelare.

Trots allt återstår mer än en månad att slipa på detaljer inför säsongspremiären. Och det kan säkert bli något bra av detta. Ska jag leka med tanken på en startuppställning i premiären skulle den just nu se ut som följer:

Målvakt: Espen Christensen

Vänstersex: Christoffer Fors

Mittsex: Petter Strömberg

Högersex: Kalle Björkman

Vänsternio: Daniel Lindqvist

Mittnio: Johan Brännberg

Högernio: Zoran Roganovic

 

Vi får väl se hur mycket den eventuella startuppställningen ändras på resans gång!


Oavgjort mot IFK Kristianstad

Försäsongens första träningsmatch slutade oavgjort för H43:s del. 30-30 borta mot IFK Kristanstad är givetvis något riktigt bra att bygga vidare på. H43 ledde dessutom större delen av matchen och Kristanstads kvittering kom alldeles i slutskedet.

Bästa målskytt blev föga förvånande Zoran Roganovic med 10 mål. För övrigt var målskyttet väl utspritt på de flesta händer. Av nyförvärven var Adam Sandgren bäst med 2 mål.

Nu är träningsmatcher alltid träningsmatcher och Kristianstad lär ha saknat en och annan spelare så det är svårt att värdera resultatet. Men hur det än ser ut är det alltid bra att ta med sig en positiv trend in i seriespelet som börjar om en dryg månad!

På fredag väntar Lugi. Och tvärt emot vad jag tidigare skrivit så verkar det vara arenan som gäller som vanligt. Informationen om att det skulle vara i Idrottshallen har jag nog fått om bakfoten. 18.00 är det avkast. Hade varit trevligt med en fortsatt bra trend. Och träningsmatch eller inte, matcher mot Lugi innehåller alltid en hel del prestige!


Då kör vi igång igen!

Nu känns det som om semestern är slut. H43 inleder nämligen sitt träningsmatchande borta mot IFK Kristianstad ikväll. Ska bli intressant att höra rapporter därifrån. Som vanligt är inte resultatet det viktigaste i en träningsmatch, utan det är ett bra tillfälle att testa lite och se om det man tränat på håller även i en matchsituation.

För er som är nyfikna på att se H43 spela på hemmaplan så behöver ni inte vänta längre än till på fredag. Då väntar ett första derby i år då man spelar träningsmatch mot Lugi. Om jag förstått det hela rätt så spelar man inte i arenan utan det är gamla idrottshallen som gäller. Läge för lite nostalgi med andra ord.

Skrev när jag inledde min bloggsemester att jag lovade att återkomma när något av nyhetsvärde kom. Tyvärr kom det lite tråkiga nyheter här om dagen med H43 ögon.
Tydligen är det så att Staffan Holmqvist fortsatte sitt avskyvärda maktmissbruk och sina sexuella anspelningar mot ungdomspelare i H43 efter det att han blivit utkastad från Lugi.

Att det överhuvudtaget kunde hända igen är mycket beklagligt. Vid denna tidpunkten var det troligen ganska känt varför han var utkastad från Lugi, och H43:s ledning borde gjort allt dem kunde för att Staffan Holmqvist inte skulle komma i kontakt med ungdomar. Samtidigt är det inte lätt då människor som Staffan Holmqvist är duktiga på att manipulera för att kunna utföra sina avskyvärda handlingar.

Som jag tidigare skrivit var jag själv ungdomspelare i H43 i slutet på 90-talet och de drabbade spelarna fanns i min absoluta närhet. Detta gör ju att det för egen del känns extra olustigt, och jag lider med de drabbade.

Det är givetvis bra att detta kommer upp. Men det viktiga nu är att se till att det aldrig kan hända igen!

RSS 2.0