Dags igen

Så var semestern över. H43-spelarna har tränat stenhårt sen i måndags och tidigare idag spelades säsongens första träningsmatch mot Lugi. Ett Lugi som ganska väntat var numret större och vann matchen med 32-28.

Lugi visade en imponerande bredd då man saknade Joachim Ernstsson, Jacob Wickman-Modig och Jonathan Leijonberg. En hel del unga spelare fick chansen och gjorde fina insatser.

H43 saknade endast Joakim Bååk som satt på läktaren, och känslan var att "Knirr" ganska länge matchade bästa tänkbara lag. Man låg steget efter Lugi men man var aldrig chanslösa och det kändes inte som om siffrorna vara på väg att springa iväg. Mot ett lag som kommer att tillhöra den kommande säsongens favoriter är en fyramålsförlust inte mycket att orda om.

Zoran Roganovic och Fahrudin Zaimovic blev målbäst med 6 mål vardera. Men andra spelare som var duktiga var nyförvärven Kristian Olesen och Mikk Pinnonen. Kristian Olesen fick mycket speltid både framåt och bakåt och gjorde en klart godkänd insats. Och Mikk Pinnoen visade i alla fall mig med ett par fina aktioner att han nog kommer att vara precis så bra som jag hoppats på.

Orosmolnen som finns är möjligen målvaktsidan där varken Oscar Jensen eller Torbjörn Jacobsson gjorde någon särskilt bra instas. Men å andra sidan behöver vi knappast tvivla på Oscar Jensens kapacitet, vi vet att han är bra.

Det kollektiva spelet behöver dock bli bättre. I den andra halvleken lös kantspelet i princip helt med sin frånvaro. Och rent generellt kom många av H43:s mål efter individuella prestationer. Men det är kanske inte så konstigt då H43 har hela sex nyförvärv som ska spelas in i laget!

RSS 2.0