Vad hände?

Jag kom lite sent till dagens match mot IFK Kristianstad och missade därmed den första kvarten. När jag kom såg jag till min glädje att H43 ledde matchen med 10-8 och alltså så långt stod för en utmärkt insats mot serieledande IFK Kristianstad.
 
Och bättre skulle det bli. H43 visade prov på bra spel mot ett blekt Kristianstad och hade ett tag en ledning så stor som på sex mål. Mikk Pinnonen fick det äntligen att lossna på hemmaplan och var nog H43:s bäste spelare före paus. Och i målet tog Oscar Jensen det han skulle och lite till bakom ett aggresivt försvarspel som gjorde livet surt för Kristianstads vanligtvis så duktiga skyttar.
 
Inledningen av andra halvlek var inte mycket sämre och H43 behöll inledningsvis en ganska klar ledning. Omkring tio minuter in på halvleken leder H43 med 25-21 och har defenitivt Kristianstad i gungning. Men sen hände någonting. Kristianstad byter försvarspel och sätter Johan Jepson som punkt på Zoran Roganovic. Efter det beskrivs nog tillståndet på H43:s anfallspel bäst med jämförelsen om komapatient som är pigg! Den sista kvarten gör H43 ett enda mål.
 
Samtidigt börjar Kristianstad få allt lättare att dyrka upp H43:s försvar och så småningom är kollapsen ett faktum. Slutsiffrorna skrivs till 26-32, och något ironiskt är det siffror jag på förhand nog känt mig nöjd med. Siffror som faktiskt indikerat att H43 gjort en godkänd insats. Nu är det enda man kommer ihåg det totala haveriet den sista kvarten i en match där H43 egentligen var ganska bra!

Ett litet livstecken inför omstarten

Imorgon är det dryga månaden långa uppehållet i elitserien över. Och här och nu är mitt lika långa blogguppehåll över. Hade egentligen inte för avsikt att hålla ett långt blogguppehåll under em, men brist på såväl tid som ork och motivation har helt enkelt gjort att jag inte kommit mig för att sätta mig med datorn för att författa några rader.
 
Hur som helst så är em över. Ett europamästerskap som för svensk del hade många positiva inslag. Men tyvärr är det den fullständiga kollapsen mot Polen som man kommer att minnas. En match som måste vara den sämsta svenska insatsen i en tävlingslandskamp på mycket länge. Synd, för innan dess hade jag en stark känsla av att det här landslaget faktiskt hade något riktigt bra på gång.
 
Elitserien startade ju faktiskt om redan i lördags när Malmö fullständigt pulveriserade Ystads IF. Det verkar alltså som om Malmö tänker fortsätta överprestera i förhållande till förhandstipsen medan Ystads IF istället underpresterar.
 
För H43:s del väntar en match där läktarna i Fof Arena återigen kommer att invaderas av supportrar i oranget. Serieledande IFK Kristianstad kommer på besök i en match där H43 sannerligen slår ur underläge. Och inte kändes H43:s chanser större när vi nåddes av beskedet att Robin Bergqvist och framförallt Joakim Bååk har skadat sig så illa under uppehållet att de är borta resten av säsongen.
 
H43 har spelat två träningsmatcher under uppehållet. Mot danska Ringstedt blev det förlust med 32-34 medan man mot allsvenska IFK Ystad lyckades vinna med 32-26. Det är alltid svårt att värdera resultaten i träningsmatcher. Men mot just IFK Ystad förlorade man ju faktiskt ganska klart i en träningsmatch i somras. Så vill man vara optimistisk så kan man ju tänka sig att H43 faktiskt är bättre förberedda inför omstarten än vad man var inför seriestarten mot just IFK Kristianstad i september.
 
Kristianstad har faktiskt lite målvaktsproblem inför morgondagens match eftersom såväl Dan Beutler som Herdeiro Lucau har blivit opererade under uppehållet. Nu verkar det trots allt som om Lucau kommer till spel. Men Beutler är defenitivt borta och det är inte helt omöjligt att H43-bekantingen Jesper Larsson kommer att fungera som back-up.
 
Annars är det nog ett bortalag med harmoni och god stämning som kommer till Lund imorgon. Markus Olsson har just bestämt sig för att förlänga sitt kontrakt. Och Olafur Gudmundsson gjorde ett par riktigt fina insatser i Em och visade att formen är mycket god. Så hur blå man än är så måste man nog inse att Kristianstad får ses som solklar favorit i morgondagens match. Men det fina med idrott är att den inte alltid är logisk!

RSS 2.0