Det händer alltid något kring H43

Någon gång i mars i år tror jag det var som jag insåg att någon form av tillfredställelse hade infunnit sig som H43-supporter. Efter år av turbulens och en tonvikt på negativa nyheter blåste istället medvind kring förening. Herrarna hade precis tagit klivet tillbaka till elitserien och damerna var äntligen ett slutspelslag efter flera års byggande av ett damlag.
 
Tillfredställelsen blev dock inte så där himla långvarig. Sedan dess har vi dels drabbats av ett tränaravhopp när "Kos" sa upp sitt kontrakt för att istället hoppa på ett uppdrag som målvaktstränare i Qatar. Och så igår möttes vi av nyheten att H43 drar sitt damlag H43/Lundagård ur elitserien. Man gör det då man inte känner att man kan få ihop ett tillräckligt slagkraftigt lag för att spela i elitserien.
 
Man kan givetvis ha många åsikter om det här beslutet. Jag ska med en gång poängtera att jag inte vet mer än det som stått i tidningarna och på deras hemsida. Men jag skulle tro att man fått signaler från främst Vanessa Tellenmark och Marie Wall att de inte kommer att spela i klubben kommande säsong. Lägg därtill att Ebba Engdahl redan gått till Lugi och Märta Hedenquist till Eslöv så var lagets fyra kanske mest tongivande spelare borta.
 
På ett sätt kan jag köpa resonemanget rakt av. Utan sina "stjärnor" har man en oerhört ung och tunn trupp. Förvisso väldigt talangfull, men unga spelare i början av sina karriärer hade troligtvis inte mått särskilt bra av att få storstryk i match efter match i elitserien. Men samtidigt har jag svårt att se varför man inte kan ge sina unga tjejer en chans. Kanske hade dem kunnat överraska positivt och kunnat slåss om en kvalplats åtminstone. Och jag ser inte att det skulle vara så farligt att bli degraderade på sportslig väg.
 
Exakt var det här landar vet jag inte. Heidi Silvander på Sydsvenskan har under dagen skrivit i sin blogg att det till och med lutar åt att klubben lägger ner damlaget för att sen börja om från grunden. Möjligen är det lika bra i den uppkommna situationen då befintliga spelare knappast kan känna den största motivationen i nuläget för att representera H43.
 
 

Ett sm-guld med hopp om en stark framtid

Jag har av flera skäl inte riktigt haft tid eller ork att sätta mig vid datorn och blogga den senaste veckan. Dessvärre för min del har det varit en väldigt händelserik vecka, med ganska mycket att skriva om. Eller vad sägs om Rimbos avancemang till elitserien som blev klart igår. Den lilla föreningen i samhället med dryga 4000 invånare som byggt ett lag helt på egna talanger kommer alltså att spela i elitserien nästa säsong. Helt sjukt egentligen och på många sätt förbaskat roligt.
 
Jag såg ju naturligtvis H43:s hemmamatch mot Rimbo den gångna säsongen. Och baserat på den så kan jag säga att Rimbo spelar en fartfylld och sevärd handboll helt i publikens smak. Däremot är jag inte helt säker på att Rimbos avancemang lyfter svensk handboll i stort.Ett lag som i allsvenskan i många fall endast bestått av 8-9 spelare skall nu möta en helt annan konkurrens och en helt annan belastning i elitserien. I mina ögon har man i nuläget tre spelare av elitserieklass. Jerry och Ken Tollbring, och dessutom Johan Lundgren på högerkanten. För att debutsäsongen i elitserien inte ska bli en chock krävs således ett par ganska starka nyförvärv. För man ihop det på ett bra sätt tycker i alla fall jag att det ska bli spännande att se vad Rimbo kan göra i elitserien.
 
Det som också har hänt är att svensk handboll haft sitt första fall med huliganism på läktaren. I söndagens match mellan IFK Kristianstad och Sävehof så skämde Sävehofs supporterförening "Kamikazes" ut sig genom att bland annat tända en rökfackla precis efter slutsignalen. Givetvis ett helt oacceptabelt beteende och något vi inte vill se på handbollsarenorna. Men Sävehof tog verkligen i med hårdhandskarna och la supporterföreningen i träda tills vidare. Ett drastiskt beslut jag ställer mig lite frågande till. Handbollen behöer stärka sin ställning, nå en större publik och skapa en läktarkultur. Kanske är en tråkig och dålig läktarkultur bättre än ingen alls. Sen måste man givetvis jobba med ett oacceptabelt beteende.
 
Men för att istället fokusera på det roligaste som hänt den senaste veckan så är det givetvis H43:s pojkar 98 som tog sm-guld i söndags. En fantastisk prestation som inte blev sämre av att man närmast pulveriserade IFK Kristianstad i finalen. Segersiffrorna skrevs till 25-17 om jag inte minns fel och som ledningen var som störst på hela 11 mål.
 
H43:s P98 har länge varit framgångsrika och det känns väldigt välförtjänt att man i sitt första USM går hela vägen och tar guld. Spelarna som nu är 14-15 år går en härligt framtid till mötes om dem själva vill, och om klubben vill. Vissa av spelarna skulle kunna knacka på dörren till H43:s a-lag om 4-5 år men det gäller att dem får rätt stöttning och bra utbildning av klubben för att det ska bli verklighet.
 
Det går tyvärr inte att blunda för att H43 genom åren slarvat bort många unga talanger på vägen upp mot seniornivå. H43:s ungdomsverksamhet är idag imponerande. Man har en fantastisk bredd i främst unga år, upp till just 14-15 år där H43:s P98 befinner sig nu. Därefter har något hänt. De duktigaste spelarna har försvunnit till andra föreningar och vissa fall har årgångar närmast upplösts redan innan juniortiden.
 
Någonstans kring 14-15 bör en mer inriktad elitsatsning inledas. Detta ställer givetvis större krav på ledarna, och alla som kan tänkas jobba omkring lagen. Och i en förlängning spelar det givetvis in hur man jobbar med a-laget. Unga spelare måste se en möjlighet att i framtiden kunna få speltid i a-laget. Annars är det naturligt att unga duktiga spelare söker sig vidare. En sund värvningspolitik där man sänder rätt signaler till klubbens ungdomar. En värvad Nemanja Cvetinovic istället för Christoffer Fors eller Oscar Jensen som är egna produkter är kanske inte klockrent med detta i åtanke!
 
Oavsett framtida framgångar vill jag nu passa på att rikta ett stort grattis till alla spelare, ledare och alla andra som har en del i P98 och deras sm-guld.

Robert "Knirr" Andersson ny tränare

Så var det då klart vem som blir ny tränare i H43. Robert "Knirr" Andersson kommer att basa över H43:s herrar de närmaste två åren. Förutsatt att inget oväntat inträffar är kanske bäst att lägga till när man pratar om H43.

"Knirr" som närmast kommer från IFK Ystad är ett av de namn det surrats mest om efter att det blev klart att Kos lämnar klubben. Inte så konstigt då han rent geografiskt finns i närheten så att säga. Personligen tycker jag att det känns som ett mycket bra namn som klubben presenterar. Vad jag har hört har han varit omtyckt i IFK Ystad och den senaste säsongen lyckades han mycket väl även resultatmässigt. Ett IFK Ystad utan några egentliga "stjärnspelare" var ganska länge inte helt borträknade från en kvalserieplats.

I H43 tar "Knirr" nästa steg på karriärstrappan. Som tränare är han än så länge lite av ett oprövat kort. Men som spelare har han upplevt det mesta som går att uppleva på allra högsta nivå. "Knirr" har också enligt uppgift ett ganska gediget kontaktnät inte minst i Tyskland. Kanske kan H43 dra nytta av detta när det gäller eventuella nyförvärv i framtiden.

Med tränarfrågan löst hamnar nu allt fokus åter på spelartruppen. Ett par nyförvärv behöver komma in för att spetsa truppen. Med "Knirr" på plats kan vi nog förvänta oss att det inom kort presenteras ett nyförvärv. Kanske redan nästa vecka!

Ny tränare prioritet 1!

Oavsett orsak till att "Kos" inte längre är H43:s tränare får vi försöka lägga det bakom oss och blicka framåt. Och det absolut viktigaste är att snarast möjligt göra klart med en ny tränare. Men givetvis utan att stressa fram ett beslut.

Förutsättningarna kunde givetvis varit bättre. Vid en titt i kalendern ser vi att vi befinner oss i mitten av april. Merparten av tränare har redan kontrakt inför kommande säsong. Urvalet är inte särskilt stort, så det gäller att ha lite tur kombinerat med fingertoppskänsla.

Jan "Proppen" Karlsson har redan nämnts som en tänkbar kandidat av Skånska Dagbladet. Föga förvånande då han är ledig och den geografiska kopplingen finns då han varit verksam i Malmö de fem senaste åren. Personligen är jag inte särskilt sugen på "Proppen", och jag tror inte heller att han ligger överst på klubbens önskelista. Hans handbollskunskaper är givetvis gedigna. Men känslan är att något varit fel i Hk Malmö, den gångna säsongen, och han har inte fått ut det han borde med den truppen.

På twitter viskades det redan igår om att Robert "Knirr" Andersson skulle vara aktuell. Han är ledig då han gjort sitt i IFK Ystad, och även där finns den geografiska kopplingen. Kanske ett lite oprövat kort på tränarsidan, men spelarerfarenheten är desto större. Dessutom lyckades han riktigt bra i IFK Ystad den gångna säsongen.

Personligen tycker jag dessutom att ett namn som Magnus Grahn hade varit intressant. Det är ett antal år sedan nu som "Nollan" tränade Hammarby, men hans handbollskunskaper går inte att ifrågasätta. Problemet här kan nog snarare vara om han kan komma ifrån sin övriga åtaganden, bland annat som expertkommentater åt svt. Någon naturlig geografisk koppling finns inte heller.

Oavsett vilket namn det blir så har den blivande tränaren ett intressant arbete framför sig. Förhoppningen är att H43 ska bli ett etablerat elitserielag. Och som tränare för en nykomling finns möjligheten att forma laget på sitt sätt.

Rätt namn kan även ha stor betydelse i vilka spelare som kan lockas till klubben. Och i detta fallet även att få klart med rätt namn ganska fort. Jag tror inte särskilt många spelare hade varit intresserade av att sätta sin signatur på ett kontrakt utan att veta vilken tränare man kommer att få!

Uppgifter som går isär

Det dröjde inte särskilt länge efter att H43 gått ut med att Veroljub Kosovac lämnar tränarposten i klubben av privata skäl innan såväl Sydsvenskan som Johan Flinck på Sportbladat publicerat artiklar eller blogginlägg om vad det privata skälet var.
Det ska ha rört sig om att "Kos" har tappat sugen efter 20 år som klubbtränare och kände behov av att göra något annat. Detta har även Kos själv bekräftat i kommentarer till såväl Sydsvenskan som Johan Flinck.
 
Personligen kände jag direkt när jag läste detta att det inte kändes som hela sanningen. Det känns inte rimligt att Kos plötsligt och utan någon som helst förvarning tappar sugen och känner att han vill göra något annat. Det borde i sådana fall ha varit något som kommit krypande och något han borde förvarnat klubben om i ett tidigare skede.
 
Exakt vad som ligger bakom vet nog bara en person, Kos själv. Men min egen spontana tanke när jag läste om hans avhopp var att det handlade om någon form av utbrändhet eller liknande. Om inte mitt minne sviker mig alldeles så vill jag dessutom minnas att Kos drabbades av besvär med hjärtat under sin tid som tränare i Spanien. Besvär han förvisso fick bukt med, men som troligen ändå funnits där hela tiden.
 
Kos har en mycket passionerad och intensiv ledarstil. Han brinner verkligen för det han gör och kommer alltid väl förberedd till träningar och matcher. I H43 har han dessutom haft i princip allt ansvar kring herrlaget utan assisterande tränare och belastningen har givetvis många gånger varit hög. Kos blir inte heller yngre och kanske ville han inte äventyra sin hälsa om han kände att det blev för tungt.
 
Vill man istället vara konspiratorisk tar man fasta på att Kos på en direkt fråga från Johan Flinck medger att han fått en förfrågan om att bli målvaktstränare i Qatars landslag där hans gamle vän Valero Rivera numera är förbundskapten. Om det blir så återstår nog att se, men jag har under dagen hört från mer än ett håll att det mer eller mindre redan är klart med någon roll för Kos nere i Qatar. Och då känns det kanske som om de "privata skälen" kom lite väl lägligt.
 
Under det senaste dygnet har jag hört ett antal rykten och påståenden från mer eller mindre trovärdiga källor. Exakt vem som har rätt är inte helt lätt att avgöra. Men klart är att uppgifter går isär. Om Kos inte har kört med helt öppna kort är det klart att han satt klubben i en rejäl knipa för att kanske gå till ett bättre betalt jobb. Huruvida mina aningar, funderingar och mina källor har rätt kan bara framtiden utvisa.

Kos lämnar H43

Tidigare idag nåddes vi av den mycket överraskande nyheten att "Kos" säger upp sitt kontrakt med H43 och lämnar klubben med omedelbar verken. Privata skäl anges som orsak och är något man givetvis får respektera. Personligen vet jag inte heller mer än så i nuläget och spekualtioner i det här läget känns bara onödiga. Det verkar hur som helst som om relationen till klubben är god, och Kos har själv nämnt ett par tänkbara ersättare. Dessutom finns förhoppningen att man även i framtiden kan använda sig av Kos kontaktnät och hans kunskaper när det gäller scouting av nya spelare.
 
Avhoppet från "Kos" kommer dessvärre mycket olägligt av flera orsaker. H43 hade precis börjat få rejäl vind i seglen igen efter många år med såväl sportslig som ekonomisk kräftgång. Med "Kos" vid rodret kändes det som om herrarna hade börjat bygga något riktigt bra och spännande. Att avhoppet kommer mitt under "Silly season" gör dessutom att herrelitkommitén troligen får läge visst arbete på nyförvärv åt sidan ett tag för att snarast möjligt få en ny tränare på kontrakt.
 
Vilken tränare som skulle kunna bli aktuell som ersättare känns i nuläget väldigt osäkert. Jag har inte direkt stenkoll på vilka tränare som finns på marknaden, men kan nog tänka mig att Jan "Proppen" Karlsson som snart har gjort sitt i Hk Malmö kommer att nämnas som ett alternativ, mest med tanke på den geografiska närheten. Vi får nog helt enkelt avvakta och se vem som kan bli aktuell.
 
"Kos" har gjort en mycket bra insats för klubben under den gångna säsongen och ska givetvis tackas för det. Dessutom ska han önskas lycka till i framtiden, oavsett var den för honom!

En titt på truppen

Silly Season inleddes i ett rasande tempo med H43-ögon. Veckan efter avslutad säsong inleddes med nyheter om Oscar Jensen som ett första nyförvärv, och om kontraktsförlängningar med i tur och ordning Joakim Bååk och Fahrudin Zaimovic. Men sedan dess har det varit tyst. Tänkte nu sammanställa lite om läget i truppen för tillfället i väntan på fler nyheter.
 
Målvakter: Oscar Jensen har alltså redan kritat på ett kontrakt här och är lagets enda nyförvärv så här långt. Oscar är en alldeles utmärkt målvakt i det här läget med sin mångåriga erfarenhet och rutin från elitserien. Vem som blir Oscars parhäst är i nuläget oklart. Varken Nebojsa Simic eller Philip Ståhl har kontrakt och det känns väldigt osäkert om någon av dem är aktuella för en förlängning. I Nebojsas fall handlar det enligt vad jag erfar främst om ekonomiska krav som klubben inte kan matcha, och när det gäller Philip är det nog ytterst tveksamt om klubben vill chansa ytterliggare en säsong med en skadebenägen målvakt som inte riktigt lyft!
 
Vänstersex: Simon Nyberg finns kvar ytterliggare en säsong. En stabil spelare som vet vad det handlar om. Duktig kontringspelare och säker i läget. Men kanske tillför han inte den spetskompetens som efterfrågas om H43 ska bli ett stabilt elitserielag. Nemanja Cvetinovic har i nuläget inget kontrakt inför kommande säsong. Och det borde enligt mig vara ytterst tveksamt om han får ett nytt. Nemanja målades upp som en riktig stjärnspelare av personer både i och utanför klubben vid sin ankomst. Något han inte riktigt kunnat leva upp till. I förhållande till pris har man inte fått ut det man hoppats på av Nemanja.
 
Mittsex: Jacob Anderberg står under gällande kontrakt. Viktor Bruhn likaså medan Martin Karlsson i nuläget inte har kontrakt. I Jacob Anderberg har man en mycket duktig försvarspelare som enbart sett till sina defensiva kvalitéer håller han god elitserieklass. Dessvärre är han inte lika duktig offensivt, inte än i alla fall. Jacob har dock stor pontential och kan med rätt utvecklingskurva bli en tvåvägsspelare av hög elitserieklass. Viktor Bruhn är ung och oprövad och kanske hade han mått bäst av att bli utlånad till en allsvensk klubb eller en division 1 klubb där han får mycket speltid och möjlighet att utvecklas. Skulle tror att detta är en position där klubben har för avsikt att förstärka. Man skulle behöva ha in en offensiv kraft som suger åt sig bollar och öser in mål från linjen. Hittar man någon med dessa egenskaper kombinerat med goda försvarsegenskaper är det bara att tacka och ta emot. Om ekonomin dessutom tillåter skulle jag gärna se en förlängning med Martin Karlsson utöver ett eventuellt nyförvärv. Martin har blivit en personlig favorit med en härlig spelstil. Är lite väl ojämn men gör riktigt bra insatser mellan varven.
 
Högersex: Såväl Pavle Karacic som Hampus Olsson kommer att bli kvar. Två unga spelare som får kompensera bristen på erfarenhet och rutin med ungdomlig entusiasm. Pavle har gått från klarhet till klarhet sedan han kom in i a-laget får bara dryga året sedan. Snabb som en harpun på sin högerkant och skapar många bra kontringslägen för laget. Behöver väl dock förbättra sin avslutsrepertoar på kantavsluten. Hampus Olsson har den gångna säsongen inte fått så mycket speltid. Men han är ung utvecklingsbar och har redan många bra verktyg i lådan. God spänst och en bra skottarm. Får Hampus vara skadefri kan han utvecklas flera steg snabbt.
 
Vänsternio: Här har såväl Joakim Bååk som Fahrudin Zaimovic förlängt sina kontrakt. Två av säsongens bästa spelare kommer alltså att finnas kvar även nästa säsong vilket är mycket glädjande. Huruvida båda kommer att spela just på vänsternio är kanske inte ristat i sten däremot. Jag tror att klubben söker förstärkningar på nio meter och beroende på vilken spelare man får tag på kan det bli aktuellt med någon förändring. Fahrudin på mittnio var aldrig någon fullträff, men däremot besitter Joakim Bååk många goda egenskaper som hade gjort sig bra på mittnio, kanske kan det bli aktuellt.
 
Mittnio: Christoffer Geissler, lagkapten, härförare och stämningshöjare har kontrakt ytterliggare en säsong. "Stoffe" är såväl en tränares som supporters dröm då han alltid ger 100% och mycket sällan gör en dålig insats. På minussidan ser vi en spelare som alltför ofta fokuserar på att sätta sina medspelare i lägen och utgör därmed ett lite för litet hot själv. Adam Sandgren har i nuläget inget kontrakt inför nästa säsong. Känner mig själv lite kluven angående Adams vara eller icke vara i klubben. Har goda kvalitéer och är mycket utvecklingsbar. Men hans stora mängder tekniska fel drar ofta ner betyget och elitserien har han ännu mindre tid på sig. Långsiktigt hade jag gärna sett Adam vara kvar i klubben då jag ser hans pontential. Men kortsiktigt behöver klubben kanske få in mer spetskompetens här för att stärka sina positioner. Hade det varit möjligt hade jag gärna sett någon form av 1+1 kontrakt där Adam lånas ut till någon annan klubb det första året för att få nödvändig speltid.
 
Högernio: Zoran Roganovic blir förvisso äldre och äldre. Men än så länge har vi inte märkt av några ålderstendenser. Zoran hade förvisso en ovanligt trög höst efter handskadan, men efter vm har vi sett hans vanliga jag! Kommer alldeles säkert att finnas med i toppen av skytteligan som vanligt och dessutom ska vi inte förglömma att Zoran är en alldeles utmärkt passningspelare som kan sätta sina medspelare i fantastsika lägen, bara dem är med på noterna.
Även Måns Gerdtsson har kontrakt för nästa säsong. Måns är ojämn som få, med en högsta nivå av yttersta klass, men där de dåliga insatserna är riktigt dåliga. Besväras tydligen av ett ömmande knä mellan varven vilket begränsar honom i hans spel.
 
Så ser det alltså ut just nu. Ytterliggare en målvakt, en vänstersexa, en mittsexa och en niometersspelare känns det spontant som man behöver fylla på med. Men det känns riktigt bra att man redan har en god stomme som man kan bygga vidare på!
 

Våga tänka nytt

Var för några dagar sedan och såg den tredje kvartsfinalmatchen mellan Lugi och Hammarby.Efter en minst sagt svag första halvlek tog sig Lugispelarna samman och säkrade en semifinalplats på hemmaplan. Som matchen utvecklade sig hade den många härliga slutspelsingridienser och de 1424 personerna på läktarna fick se en spännande och härlig matchupplösning där hemmalaget säkrade segern först i matchens sista minut.
 
De 1424 peronerna på läktarna fick alltså se en ganska trevlig handbollsunderhållning. Det som möjligen saknades i spelkvalité kompenserades med härlig kamp och spänning. Publiken som var där skapade en ganska trevlig stämning och hjälpte defenitivt hemmalaget en bit på traven när matchen stod och vägde. Tror faktiskt att alla som var på plats kände att man fick valuta för entrépengen.
 
Men givetvis borde det ha varit betydligt fler på plats än just 1424 personer. En publiksiffra som faktiskt är den sämsta hittils i kvartsfinalspelet. En stad som Lund med över 70000 invånare i tätorten lyckas alltså inte fylla en handbollsarena lika bra som mindre städer som Ystad, Kristianstad, Halmstad, Alingsås och Eskilstuna. Varför? Denna ständiga fråga. En anledning kan vara att matchdagen bjöd på årets första riktigt härliga vårväder. En annan kan vara att matchen sändes på svt-play. Kanske sparade folk sig för att dagen efter åka till malmö och bevittna Malmö FF:s allsvenska premiär mot Halmstad BK. Eller också är det så enkelt att åskadarna inte erbjöds någon underhållning överhuvudtaget utöver den som bjöds på handbollsplanen.
 
För precis så var det. Lugi bjöd dagen till ära på en tom handbollsplan i paus. Ingen pausunderhållning således. Övriga kringaktiviteter var obefintliga. Foajén inbjöd knappast till mingel, och åtminstone en av kioskerna var stängda, vilket ledde till onödigt långa köer i pausen. Det sistnämnda ska kanske inte Lugi i första hand lastas för då jag tror det är arenan som står för kioskförsäljningen. Men Lugi betalar 12000 i arenahyra och har rätt att ställa vissa krav. Och nog borde det ligga i Lugis intresse att kunna erbjuda sin publik så god service som möjligt.
 
Återigen är jag nu snabb till att kritisera Lugi. Jag erkänner att skadeglädjen är den sanna glädjen när vi H43-supportrar så ofta för höra att Lugi är den klart proffsigare av de två lundaklubbarna. Men för att rätt ska vara rätt här så är detta snarast ett allmänt problem i svensk klubbhandboll, med vissa undantag.
 
H43 är tyvärr inte ett av dessa undantag, inte än i alla fall. I H43 som till stora delar bedrivs helt ideellt sitter många människor med ett oerhört stort sporsligt kunnande och intresse. Nödvändigt givetvis, men tyvärr har arrangemangen blivit lidande då jag fått känslan av att man många gågner tänkt att med sportsliga framgångar kommer även publken. Och till viss del är det givetvis så, men det är inte hela sanningen.
 
Jag har inte tidigare nämnt det. Men jag tycker att H43 lyckades med en fullträff av arangemanget i hemmamatchen mot Önnered, den match där elitserieavancemanget säkrades. Ett gäng trumslagare satte först färg på hemmalagets inspring redan innan avkast, för att sedan underhålla publiken på ett alldeles utmärkt sätt under pausen. Inte särskilt avancerat eller dyrt. Men stämningshöjande och uppskattat.
 
Jag drar mig också till minnes förra säsongens första hemmamatch mot IFK Kristianstad. Om jag inte missminner mig var det Theanders Bil som var matchvärd då. Redan i foajén hade man satt upp en monter där man hade någon form av tävling. Och under matchens gång fastande fyra ansikten på storbildsskärmarna. Dessa fyra personer fick sedan under en helg fritt disponera en BMW. Ett mycket trevligt tillskott som gör det där lilla extra för publiken. I detta fallet kräver det i och för sig att man har sponsorer som är med på noterna, men då det ger fin marknadsföring borde det inte vara omöjligt.
 
Ska handbollen nå målet att bli en proffsliga fullt ut måste sådana här bitar bli en naturlig del av matcharrangemangen. En större publik måste attraheras som i förlängningen bidrar till att betala spelarnas löner. Man kan inte fortsätta att göra som man alltid ha gjort, och slå sig för bröstet vid minsta framgång. En elitdrottsförening år 2013 liknar alltmer ett stort företag, och bör förmodligen drivas som ett sådant. Det kan man tycka vad man vill om, men vill man vara med på tåget så får man hoppa på!

RSS 2.0