Återstart

Så var det dags för elitserien igen efter en veckas landslagsuppehåll. Och min brist på inlägg under uppehållet har inget med ointresse för landslaget att göra utan beror på att jag varit sjuk.
Vad gäller landslagets insats denna vecka så känner jag, och nog många med mig en stark osäkerhets och oroskänsla inför hemma-vm. Det är inte direkt Frankrike och Kroatien vi har mött, och ändå har man inte kunnat få till något övertygande spel. Ska väl tilläggas att jag inte vet ett dugg om hur matchen i Israel va. Kanske är det så att Israel har fanatiska hemmafans och att detta var en svår bortamatch, men jag vet inte.
En annan fråga som slår mig är varför det är så svårt att skapa ett riktigt bra tryck på hemmamatcherna. Ett tryck som verkligen blir till en fördel för vårt landslag. Nu var vi ju till och med i självaste Kristianstad som är så känt för sitt fina publiktryck. Men kanske är det inte lika intresseant för Kristianstadborna när dem inte har den orange tröjan att sluta upp kring. Har många gånger i samband med matcher mot Kristianstad fått känslan att Kristianstadborna verkligen är fanatiska och gör allt för att stötta sitt lag. Däremot kanske det genuina handbolssintresset och kunnandet saknas. Vad man tycker om det är sen en annan sak. Som H43:are är jag i alla fall duktigt avundsjuk på stämmningen som kan skapas när publiken sluter upp för sitt lag.

H43 får svårast möjliga motstånd direkt i omstarten. Regerande svenska mästarna kommer på besök. Realistiskt sett så får H43 vara nöjda om man förlorar med mindre än 5 bollar. Men samtidigt har Sävehofarna haft ett tufft program med Champions League spel, och kanske kan H43:s chans ligga brist på motivation i kombination med slitna spelare. Dessutom visade ju Hammarby för inte så länge sen att det går att slå Sävehof, på deras egen hemmaplan dessutom.

H43 får imorgon tillbaka Johannes Sandgren till spel. Mycket glädjande, all bredd behövs. Återstår att se vilken form han visar. Har faktiskt höga förhoppningar på Johannes, ser stor potential i honom, men får käslan av att han har väldigt svårt att få ut det. Kanske lider han av vissa mentala spärrar.
Tycker han ska gå mer rakt på mål, och utnyttja sitt fina skott mer, istället för att som det ibland blir gå in och gröta och köra fast gång på gång.

Men nummer 1 imorgon måste vara att åter få försvarsspelet att fungera. H43 har en storlek och tyngd i mittförsvaret som få andra lag kan matcha. Då måste det också kännas att kliva innanför 9 meter för motståndarna. Dem ska inte få springa runt våra försvarare som rundnngsmärken.

Och till sist. Ingen förväntar sig något alls av H43 imorgon. Så gå ut och ge järnet, våga spela ut, varför inte testa lite grejor, och ha kul!!!! Kanske kan man på detta viset skrälla och ta en poäng eller två. Och skulle man ändå förlora så ja ja, det är ändå inte denna typ av match som man måste ha vunnit när serien summeras.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0