Lugi topplag, tveksamt

Fick en kommentar om att jag glömt nämna Lugi som tilltänkt topplag när jag sa att det känns som om Sävehof och Guif drar iväg i toppen.
Den enkla anledningen till det är att jag inte tror att Lugi blir ett riktigt topplag. Ett stabilt slutspelslag javisst, men topplag, nja!
Känslan är att man är alldeles för ojämna för att bli ett topplag. Man varvar kanoninsatser med riktigt svaga insatser. Vi som såg slaget i malmö i början på säsongen kan alla intyga att det knappast såg ut som ett topplag som spelade handboll då.

Det känns väldigt mycket som om man är alldeles för beroende av enskilda spelares dagsform för att spela bra. Och här tänkar jag närmast på Kim Ekdahl du Rietz. Spelaren som växlar mellan landslagsklass, och knappt division 1 klass. Stjärnspelaren i ett lag får knappast lov att vara så ojämn beroende på vilken sida han vaknat på.

Nu är ju inte ett lag bara en spelare. Anders Hallberg och Nicklas Gudmunsson har så här en bit in på säsongen gjort riktigt fina insatser. Är nog få vänster 6or i elitserien som är bättre än Gudmunsson i avslutslägena.
En som sällan får någon uppmärksamhet men som sällan gör en dålig match, framförallt i försvaret är Johan Fohlin. Tror att Fohlin betyder mer för Lugi än vad folk förstår. Känns som en riktig pådrivare med stort Lugihjärta.

Förutom beroendet av enskilda spelares dagsform så tror jag bristen på form på Lugis högersida är en starkt bidragande orsak till att dem inte blir ett riktigt topplag i år. Sebastian Lindell har inte alls stått att känna igen jämfört med förra året. Fredrik Wahlström är nu skadad och Mikael Söndergard känns väldigt ojämn.

Tror också att spelet som Zanotti/Axnér vill att Lugi ska spela gör laget väldigt sårbart. Det ska ju bygga väldigt mycket på individuella prestationer. När spelarna inte har "dagen" så att säga så har man inget grundpel att falla tillbaka på.

Imorgon möter Lugi Malmö på hemmaplan. Kanske motbevisar dem mig här och gör en jättefin match. Man borde vara rejält revanchsugna efter insatsen i Malmö arena i september. Detta är en match som borde dra mycket publik och ge bra stämning i Fof Arena. Men lundapubliken brukar ju vara svårflörtad så det är väl tveksamt om det kommer så mycket folk. Ett skånederby mot Hk Malmö borde kunna dra lite drygt 2000 personer i alla fall.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0