Sommar och semester

Sommarvädret lyser förvisso med sin frånvaro för tillfället, men oavsett är det semester som gäller för tillfället. Själv har jag precis avverkat den första semesterveckan, och samma sak gäller för spelarna i H43. Fast i det sistnämnda fallet innebär semestern med största säkerhet ett ganska intensivt träningsprogram som ska skötas på egen hand!

Handbollen är förmodligen inne i sitt absolut minst intensiva skede. Några mästerskap ska spelas för våra ungdomslandslag men all övrig handboll har gått i ide mer eller mindre. Den massmediala bevakning har mer eller mindre dött och även Silly Season med alla dess tillhörande rykten har mer eller mindre avstannat.

Men ett rykte hörde jag i alla fall för inte så länge sedan, som i högsta grad berör oss H43:are. Det skulle röra sig om att Zoran Roganovic kan komma att spela i Qatar även kommande säsong. Jag har hittills inte gjort några ansatser att kolla upp om det överhuvudtaget finns någon substans bakom ryktena, eller om det är vanliga "Zoran-rykten" som florerar varje sommar. Att elitseriens kanske bästa spelare är intressant för andra lag är knappast något konstigt. Om jag hör något konkret lovar jag att återkomma i frågan.

Annars lär uppdateringstakten på den här bloggen fortsätta att vara väldigt låg den kommande tiden. Om inga datum har ändrats tror jag att första träningsmatchen i sommar spelas den 27:e juli mot Lugi, och jag utgår från att den spelas i arenan. Fram tills dess kommer antalet inlägg förmodligen att vara väldigt få. Ha en skön sommar under tiden. Och känner ni till rykten eller nyheter som rör H43 är ni varmt välkommna att dela med er av dessa i kommentarsfältet.

In och ut så här långt

Har haft lite bloggtorka ett tag. Något jag till viss del varnade för och något som inte är så konstigt nu när sommaren i princip är här. Mina två senaste inlägg skapade stort intresse och engagemang kring beslutet att dra damlaget ur elitserien och börja om i egen regi. Jag tror att vi i princip hur länge som helst kan diskutera vad som är rätt eller fel i frågan. Personligen väljer jag nu att lägga det bakom mig och att hoppas att H43 på sikt kan få ett väl fungerande damlag i egen regi, även om det lär dröja några år.

Kring herrlaget har det varit tyst ett tag. Försäsongsträningen pågår som bäst och några nya nyförvärv har inte presenterats. Jag har inte heller hört ryktas om att någon ny spelare är på väg in, så kanske är truppen mer eller mindre spikad nu.

Tänkte här och nu går igenom lite vilka spelare som försvunnit och vilka spelare kommit till. Jag gör det per position och ger även mina omdömen huruvida det stärkt laget eller inte.

Målvakter: Nebojsa Simic och Philip Ståhl har lämnat klubben för Hk Malmö respektive H65 Höör om jag är rätt underrättad. Istället har Oscar Jensen tillkommit från Hk Malmö och Torbjörn Jacobsson från IFK Ystad. Här tycker jag defenitivt att nyförvärven stärker laget. Oscar kommer troligen att vara uttalad förstemålvakt och är i den rollen betydligt jämnare och mer stabil än vad Nebojsa Simic var den gångna säsongen. Och i Torbjörn Jacobsson har man en mycket rutinerad målakt med goda meriter som kommer att fungera som ett alldelses utmärkt komplement till Oscar Jensen.

Vänstersex: Nemanja Cvetinovic har fått lämna klubben samtidigt som Rasmus Johansson har anslutit från Caperiotumba. Svårt att sia om hur det påverkar lagets styrka. Nemanjas goda försvarsegenskaper kan möjligen komma att saknas något medan jag är tämligen säker på att Rasmus är bättre offensivt. Hans 174 mål i allsvenskan den gångna säsongen talar sitt tydliga språk på den punkten. Läste någonstans att "Knirr" vill spela med ett 6-0 försvar och ett spel med fokus på första och andrafas kontringar. Med ett sånt spel känns nyförvärvet av Rasmus Johansson klockrent. Och vi ska heller inte glömma att Simon Nyberg finns kvar som en utmärkt vänstersexa.

Mittsex: Martin Karlsson och Viktor Bruhn försvinner medan Elias Holmström ansluter. Martin har blivit lite av en personlig favorit under de två åren i H43 med sitt uppoffrande spel. Men i ärlighetens namn har han varit alldeles för ojämn och har heller inte tagit de där stegen i utvecklingen som man hoppats på. I Elias Holmström får man in en riktig talang som hade ögonen på sig från flera elitserie och allsvenska klubbar. På pappret innebär kanske inte nyförvärvet av Elias Holmström att H43:s mittsexpostion stärks något nämnvärt. Men om Elias utvecklas som man hoppas på har H43 riktigt intressanta namn här där även Jacob Anderberg finns med sina utmärkta försvarsegenskaper.

Högersex: En av få positioner där ingenting har ändrats. Pavle Karacic och Hampus Olsson kommer även nästa säsong att ansvara för högerkanten. Unga och oerfarna med med många bra verktyg för att klara sig på elitserienivå.

Vänsternio: Inte heller här har någon förändring gjorts. Både Joakim Bååk och Fahrudin Zaimovic förlängde sina kontrakt med klubben. Att Bååk håller på elitserienivå vet vi sedan hans säsonger i Lugi, och även Fahrudin har erfarenhet av spel i sveriges högsta liga.

Mittnio: Adam Sandgren blir av allt att döma inte kvar. Istället kommer estländske Mikk Pinnonen in. Mikk är utan tvekan det intressantaste nyförvet så här långt, och även om jag inte sett honom spela så borgar hans tre säsonger i danska Ålborg för att han med säkerhet kommer att lyfta laget. Lägg därtill att Christoffer Geissler är kvar med alla hans goda egenskaper och att även Robin Bergqvist finns kvar som komplemet så känns det som om H43 har det bättre ställt på mittniopositionen än på många år.

Högernio: Preics som tidigare så kommer Zoran Roganovic och Måns Gerdtsson att ta hand om den här postionen. Inte mycket att orda om. För Måns vara skadefri och kan höja sin lägstanivå så är H43:s högerniobesättning en av elitseriens bästa!




RSS 2.0