Bortastöd

H43 som har hamnat i ett lite jobbigt tabelläge har en tuff vecka framför sig med bortamatcher mot IFK Kristianstad och Ystads IF. Knappast den typen av matcher där man kan räkna med H43 seger utan snarare så att varje eventuellt inspelad poäng får ses som något av en skräll. Det positiva i sammanhanget är att matcherna spelas på ett sådant avstånd från lund att ett visst bortastöd till H43 bör kunna vara rimligt!

Varje gång IFK Kristianstad kommer på besök till Fof Arena kan jag inte låta bli att imponeras av vilket stöd de får av sin publik. Allt som oftast kommer det Kristianstadsupportrar i 100-tal, och hur otrevligt vissa av dem än må uppträda så ger de sina spelare ett fantastiskt stöd. Och som H43 supporter blir man en aning avundsjuk. Men skulle inte H43 kunna få ett lika bra bortastöd? Troligen inte då antalet H43 supportrar totalt sett vida understiger antalet Kristianstadsupportrar. Men därmed inte sagt att vi H43 supportrar med rätt förutsättningar skulle kunna ge våra spelare ett alldeles utmärkt stöd åtminstone när laget spelar runt om i skåne!

Jag ska börja med att erkänna att jag själv är och har varit mycket dålig på att åka på bortamatcher och ge laget mitt stöd. Till stor del beror detta på min arbetssituation kombinerat med min familjesituation som ganska nybliven pappa, det ges helt enkelt inte möjlighet alla gånger att åka skåne runt för att titta på handboll. Men enligt information jag har fått så kan det vara så många som mellan 50-100 H43:are som reser till matcherna i skåne för att ge laget sitt stöd. Dessa upplever dock problem med att göra sig hörda då de ofta sitter utspridda över hela arenan.

Så vad göra? Det bästa hade ju givetvis varit om H43 anordnade supporterresor. För en fastställd summa får man bussresa och matchbiljett och man både reser och ser matchen tilsammans med likasinnade. Till H43:s försvar så gjorde klubben försök vid två tillfällen under vårens kvalserie att anordna just supporterresor, men intresset var för klent så de ställdes in. Men varför inte försöka igen, och kanske gäller det att hitta rätt proportioner för just det intresset som finns.

Bland H43:s partners märks flera av lunds bilfirmor. Såväl Bilgruppen som Volkswagen i Lund och Theanders Bil märks bland sponsorerna, och även andra sponsorer med transport inriktning finns. Kanske skulle man med hjälp av dessa kunna tillhandahålla en eller flera minibussar till bortamatcherna i skåne med omnejd som supportrarna kan använda. Då blir man inte lika beroende av ett minimiantal supportrar som kan tänka sig att åka på match.

Men oavsett transportmedel till matcherna så gäller det ju först och främst att alla med H43 sympatier sitter tillsammans i arenan. För att detta ska bli verklighet måste alla som beställer biljetter veta var dem ska beställa. Oftast är det så att en sektion i varje arena är avsedd just för bortasupportrar eller till och med så att H43 har blivit tilldelade ett antal biljetter. Här bevhöver H43 bli bättre med att gå ut med information på sin hemsida om vad som gäller. H43 bör kunna gå ut med information om hur, var och vilka biljetter vi supportrar ska köpa om vi vill stötta laget i antingen Kristianstad eller Ystad eller var det nu kan tänkas vara.


Kommentarer
Postat av: IFK KR....

Om ni ska till Kristianstad köp biljett på b3.

Avsedda för borta supportrar välkommna !

2011-11-20 @ 17:03:59
Postat av: Bigge

Vi kommer,i alla fall tre stycken.

Skall göra vad vi kan, köper biljetter på b 3,

hoppas vi får sällskap.

2011-11-20 @ 18:22:07
Postat av: ...

Klubben måste agera!

2011-11-21 @ 20:27:08
Postat av: Orange

På vilket sätt har vi varit otrevliga när vi har besökt er? Det skulle jag vilja veta!!!

2011-11-22 @ 00:11:17
Postat av: Bigge

Vi var uppskattningsvis 40 anhängare i Kristianstad igår och satt tillsammans på b3.

Bra stämning fram till raset.

2011-11-22 @ 10:31:02
Postat av: Orange

Bigge: Kul att Ni kom en del från Lund, vi såg er tvärs över planen från klackens sektion :) Kul att se att Ni tog er till vår arena! Hoppas Ni slipper kval i år!

2011-11-22 @ 14:35:38
Postat av: Anonym

Till Orange.

Kanske lite klumpigt uttryckt av mig då jag på något sätt drar alla över en kam. Det gäller inte de Kristianstadsupportrar som kommer med supporterbuss och sedan samlas i klacken och ger sitt lag ett fantastsikt stöd.

Istället har jag upplevt problem när supportrar från Kristianstad på egen hand köper biljetter och tar sig till lund. Dessa kan då hamna bland oss hemmasupportrar och har då varit otrevliga. Bland annat fick jag bevittna en dispyt som slutade med orden: "Håll käften gubbe, det här är inte något PRO-möte" Och det är ganska otrevligt om du frågar mig.

Men givetvis gäller detta inte alla Kristianstadsupportrar, och jag ber om ursäkt om jag drog alla över en kam. Fortsätt att stötta ert lag. Ni är utan tvekan sveriges bästa handbollsupportrar.

2011-11-22 @ 15:32:06
URL: http://oskarshandboll.blogg.se/
Postat av: Orange

Oskar: Inga problem och inga hard felings, finns ju tyvärr nöter även i vår föreningen. Men vi i klacken är jätte noga med fair play på läktarna. Vi vill inte skapa den supporter kulturen som hockeyn o fotbollen har. För övrigt bra blogg!!!



Ps Pär Möllerberg är 90 kilo Polis och lagkapten i IFK, så långt i från en papp figur du kan komma ;) Ds

2011-11-22 @ 20:26:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0