Dags för Drott

H43 möter ikväll Drott på bortaplan i Halmstad. Man gör det med Jesper Parker och Johan Tholin som målvakter. Och till Skånska dagbladet säger Tomas Westerlund att Oscar Jensen tar en plats i truppen.

Drott får betecknas som oerhört ojämna. Man började säsongen med idel vinster och toppläge i tabellen. Sen förlorade man helt plötsligt allt under en period. För att sedan i de två senaste matcherna ha besegrat i tur och ordning Alinsås och Sävehof på bortplan. Just nu är det alltså defenitivt inget fel på formen.

H43:s form är det värre beställt med. Insatsen mot Hk Malmö var inget annat än bedrövlig på alla händer och fötter. En riktigt fin start på årets elitserie har så sakteliga ätits upp av en verklighet som hunnit ikapp. Men trots allt hävdar jag fortfarande att där finns en del goda intentioner i spelet. Men det gäller att alla är fullt fokuserade i 60 minuter för att lyckas.

Inte mycket talar egentligen för H43 idag när man sätter sig på bussen för att ta sig de 12-13 milen till Halmstad. Men om vi ändå ska vara optimistiska och titta på vilka fördelar H43 kan tänkas ha så kan vi börja med det faktum att Drott de senaste två säsongerna faktiskt varit något bättre på bortaplan. I fina Halmstad Arena har man inte alls varit lika starka utan förlorat flera matcher mot alla typer av motstånd. Dessutom har H43 visat en tendens hittils i år att göra sina sämsta matcher precis efter ett uppehåll för att därefter bli starkare igen. Matchen mot Malmö var den första efter landslagsuppehållet. Nu är man igång igen och jag tror att vi kan hoppas på bättre spel.

Endast 12-13 mil, eller ungefär 1 timmes bilresa om ni så vill, borde innebära att en och annan H43 supporter stöttar laget på plats ikväll. Men nog borde det gå att locka ännu fler, och inte minst skapa bättre stämning genom att få alla H43-supportrar att sitta tillsammans. Tycker det är hög tid för klubben att vid lämpliga bortamatcher anordna supporterresor på ett eller annat sätt. Men detta återkommer jag till i ett dedikerat inlägg senare i veckan.

Jag hoppas verkligen att H43 skräller mot Drott idag. En vinst tror jag kan leda till fler folk i Arenan på onsdag när Aranäs kommer på besök. Det är nämligen årets "en match för lund" med fri entré. Ju mer folk som lockas till arenan, desto mer pengar till H43 eftersom ett helt gäng sponsorer skänker en viss summa per besökare. Läge för att locka med vänner och bekanta alltså!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0