Målvaktsproblem

Inför årets säsong så skrev jag att en långtidskada på antingen Zoran Roganovic eller Espen Christensen mer eller mindre skulle innebära en katastrof för H43. Nu innebär förhoppningsvis inte Espens skada att han hålls borta allt för länge från handbollen men vi får nog räkna med att han missar någon eller några matcher.

Ett mycket kännbart avbräck för H43 som inte direkt blev mindre när Philip Ståhl får en bristning i baksidan av låret på uppvärmningen. Maximal otur för H43, men i synnerhet för Philip Ståhl personligen som äntligen skulle få chansen att visa vad han går efter 1,5 säsong i skuggan av Espen Christensen.

Skadorna kunde knappast komma mer olägligt då H43 går in i en period av tufft matchande. Dessutom möter man på kort tid Aranäs och IFK Kristianstad, två lag som man troligtvis bör ha bakom sig om man vill undvika en ny visit i kvalserien till våren. Flera såkallade "fyrapoängsmatcher" väntar alltså.

H43 måste troligtvis ut på målvaktsjakt och hitta en ersättare. Det är inte rimligt att sätta en sådan press på Johan Tholin att han ensam ska axla manteln som H43 målvakt de kommande matcherna. Johan kan säkerligen bli bättre allteftersom han tränar och spelar. Men det är flera år sedan han senaste tränade och spelade kontinuerligt på den här nivån och han behöver stöd.

Jag har dålig koll på vad marknaden så att säga har att erbjuda. Men ryktet säger att H43 förhört sig hos Kristian Friis men där fått nej då han är alltför upptagen av studier. Emil Berggren har startat ett rykte på sin twitter att H43 ska korttidslåna en målvakt med landslagsmeriter. Med den naturliga sävehofkopplingen det skapar kan jag tänka mig att det i så fall rör sig om Jesper Parker. Sävehofs tredjemålvakt med landslagsmeriter från storbrittaniens landslag.
Vi får nog avvakta och se vad som händer de närmaste dagarna. Klart är i alla fall att en förstärkning behövs så länge inte Espen eller Philip får någon mirakelkur som gör att det blir spelklara redan på måndag i bortamatchen mot Drott!"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0