Hedersam förlust mot Drott

H43 gör av allt att döma en alldeles utmärkt insats mot Drott men får till slut ge sig och man förlorar matchen med 35-30. Siffror i överkant då man är i likaläge med bara 5 minuter kvar. Dessförinnan har man vid ett par tillfälle under andra halvleken haft ledningen med uddamålet. På slutet rinner det iväg något och det känns bittert att man inte orkar nå hela vägen.

Kanske borde H43 vinna en sån här match. H43 har allt som oftast problem med ett stereotypt och stappligt anfallspel där man oftast är beroende av några enstaka spelares prestationer. Nu har jag förvisso inte sett kvällens match, har endast följt den via heh:s onlinerapportering. Men bara det faktum att man gör 30 mål på bortaplan mot Drott vittnar om ett alldeles utmärkt anfallspel. Sett till målskyttet är det också ganska väl utspritt till samtliga positioner, låt vara med en viss övervikt åt Zoran Roganovic, Daniel Lindqvist och Christoffer Fors.

Däremot är det rent ut sagt åt helvete att H43 nu har släppt in 72 mål på de två senaste matcherna. Jag vet om att man saknar både Espen Christensen och Philip Ståhl, inte bara deras prestationer som målvakt räknat. Utan också det faktum att det är med dessa två man tränat in ett samarbete mellan försvar och målvakt. Men likt förbannat ska man inte släppa in så här mycket mål. Defensiven har sett stabill och bra ut inledningsvis på säsongen, men nu är det dags att börja jobba med detta igen.

Hur surt det än känns med en sådan här förlust just nu så tycker jag defenitivt att man ska ta med sig kvällens insats till onsdagens hemmamatch mot Aranäs. Utan att ha sett kvällens match så har jag fått känslan att kvällens insats räcker långt när motståndet heter Aranäs på hemmaplan och inte Drott borta!