Tufft läge

Inför H43:s bortamatch mot Ystads IF imorgon så talar väl egentligen inte ett skvatt för en H43 vinst. Och kanske är det just ändå där som H43:s skrällchans ligger. Kan man gå in med rätt inställning, en hetare vilja och rätt fokus, och framförallt spela som om man inte har något att förlora. För just så är det. Det är knappast denna typen av matcher H43 måste vinna, därför har man heller inget att förlora.

H43 måste få till spelet över hela banan imorgon. Alltför ofta har man varit bra på antingen försvarspel eller anfallspel men sällan fått till det åt båda håll samtidigt. Skulle tro att H43 inte har råd att släppa in så mycket mer än 25 mål imorgon, förutsatt att anfallspelet fungerar. Alltså måste försvarspelet upp ett par klasser samtidigt som Johan Tholin visar samma klass som han gjorde i matchen mot Aranäs, då kan det gå.

Fler spelare måste komma upp i form. Det känns som om H43 har haft otroligt dålig utdelning på sitt mittsexspel på sistone. Petter Strömberg har på slutet varit en skugga av den spelare han var i början på säsongen. Inte alls lika dominant bakåt och dessutom släpphänt och nonchalant framåt. Känns inte riktigt som om Petter är i 100% mental form.

Men det är långt ifrån bara Petter som visar dålig form. Högerkanten med Fredrik Creutz tillsammans med Kalle Björkman är en stor akilleshäl. Inte minst för att dessa två får så lite bollar att jobba med. Men samtidigt måste kantspelare vara säkrare i läget när det väl dyker upp.
På mittnio känns det på nytt osäkert. Johan Brännberg har gjort en del bra matcher, men var vad jag förstått inte lika lyckosam mot Kristianstad.

Ystad är ett bra lag, med en imponerande topp mer än en imponerande bredd. Sebastian Seifert, Martin Bager och Pierre Hammarstrand tillhör alla elitseriens toppskikt. Dessutom har man supertalangen Jim Gottfridsson som fortfarande är ung och ojämn, men när han har dagen är han vansinnigt bra. Lägg sen till Palle Hansen och Philip Nilsson så har man en komplett förstauppställning att ställa på banan.
Däremot är Ystads bänk inte lika imponerande även om det finns ett och annat bra namn även här. Och andra svagheter hittar vi på målvaktsidan. Jag tycker inte att Jürgen Müller och Leo Larsson är målvakter värdiga ett topplag i elitserien, i synnerhet inte sett till lägstanivån. Lägger vi sen till att Ystads formkurva är i dalande så dyker en liten chans upp för H43.

H43 behöver bryta trenden och börja vinna. I nästa omgång väntar säsongens andra derby mot Lugi. Och nog vore det skönt att gå in i den matchen med en seger i ryggen. Skulle man istället förlora imorgon samtidigt som Lugi förlorar sin hemmamatch mot Sävehof på söndag så får lundapubliken dessvärre uppleva ett derby mellan två riktiga bottenlag.

Till sist några ord om dagens riktiga "snackis" i handbollsverige. RIK:s Nacor Medinas överfall på Guifs Mathias Zachrisson. Har ni inte sett det så kan ni se det här: http://www.youtube.com/watch?v=-x-WsoWiSiI
Oavsett hur lite Zachrisson är min favoritspelare så är detta rent ut sagt för jävligt av Nacor Medina. Det faktum att han lägger benen på ryggen och springer därifrån i efterhand visar dessutom vilken feg liten kille han är. I mina ögon ska Nacor Medina inte spela mer innan em-uppehållet. Detta är ett överfall som mycket väl skulle kunna hamna i domstol om det skedde ute på gatan och det hör än mindre hemma på en handbollsplan.
En del av tjusningen med handbollen är att man trots hårda tag ger och tar utan gnäll. Inga löjliga slagsmål som hockeyspelare ägnar sig åt, inga filmningar som fotbollspelarna håller på med. Istället är det hårt och tufft men fair. Därför vill vi inte ha spelare som Nacor Medina i vår sport.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0