Tung förlust igen

23-25 blev slutresultatet i kvällens match när Aranäs kom på besök. En oerhört tung förlust som gör att H43 sjunker allt längre ner i botten på elitserien. Alla tankar på slutspel som kom efter den fina säsongsinledningen kan vi nu lägga åt sidan. Tyvärr tror jag vi på nytt i första hand får leva med en verklighet där H43 i första hand måste undvika den förhatliga sistaplatsen.

Jag pratar ofta om att H43 måste marknadsföra sig bättre för att locka med publik till matcherna. Idag vill jag ge klubben en eloge för detta. Man hade med hjälp av ca 60 sponsorer som bjöd på entrén  lyckats locka hela 2790 personer till kvällens match. Dessutom fungerade arrangemanget klockrent, och vi som har årskort fick precis som vanligt tillgång till våra vanliga platser. Bra jobbat H43.

Dessvärre är det förmodligen så att den bästa marknadsföring som finns är om laget spelar en bra handboll, och inte minst vinner sina matcher. Och det gjorde man varken eller idag. Försvarspelet var inledningsvis bättre än på senare tid och Johan Tholin i målet gör en ganska bra insats. Han ska alls inte lastas för någonting, idag tar han det man kan förvänta sig och kanske lite till. Men i andra halvlek kommer Aranäs alltför lätt till avslut, inte minst på halvkontring direkt efter avkast.

Framåt har man oerhört svårt hela matchen igenom. Man kommer ingenstans och får jobba oerhört hårt för varje mål. Jag tycker trots allt att man ska ha en eloge för att man i alla fall försöker fortsätta vara metodiska och jobba på det man ska. Men man måste sätta dit sina lägen. I synnerhet de från 6 meter. H43 missar en handfull avlust från 6 meter idag. Såväl Christoffer Fors som Fredrik Creutz missar kantavslut, men värst av alla är nog Martin Karlsson från linjen. Hade H43 fått bättre utdelning här så hade man troligtvis vunnit matchen.

Daniel Lindqvist är nyttig matchen igenom, han gör 6 mål och mängder med assist. Men Daniel är också oerhört olycklig i vissa matchsekvenser, inte minst i början av andra halvlek när Aranäs går ifrån till en fyramålsledning. Daniel har hittils i år varit oerhört mycket bättre än i fjor. Han ligger högt uppe i såväl skytteliga som assistliga, men tyvärr ligger han ännu högre i ligan för tekniska fel. Detta innebär att Daniel alltid är lite av en säkerhetsrisk och ibland blir H43 hårt drabbat av detta.

Annars förtjänar Johan Brännberg också ett plus. Jag har länge varit kritisk till Johan. Främst då jag inte tycker att han utvecklats som jag hoppats på. Men i ett par matcher nu har Johan visat en klart stigande form. Han varvar egna bra prestationer med att försöka styra upp H43:s anfallspel på ett bra sätt. Då kan jag trots allt leva med ett par obligatorisk stürmerfoul från hans sida!

Förlusten känns sur, och spelet lämnar en hel del övrigt att önska. Men stämningsmässigt var det en trevlig upplevelse. Tänk om det alltid kunde komma så här mycket folk att titta på handboll i lund. Men då får nog laget se till att börja vinna också!

Kommentarer
Postat av: Hej

Varför håller man Farudin på bänken så mkt denna säsongen? Det e ju inte så att Johan har briljerat. 2 senaste matcher som han spelat hela dessutom gör 6 mål är inget att jubla över??

2011-11-18 @ 13:29:18
Postat av: Till Hej!

Kollar du på matcherna? Johan har kanske varit bäst i de sista. Han har styrt upp spelet, vågar när det gäller och står faktsikt för massa bra inspel. Att vi inte fått mål på dem beror ju inte på spelmotorn. Nä, satsa på en tydlig spelmotor och fladdra inte runt på för många. Sen vill jag ibland se Johannes på banan!

2011-11-18 @ 23:13:58
Postat av: Oskar

Just coachingen på mittnio är väl där jag starkast ifrågasätter Tomas Westerlunds agerande så här långt. Nu känns det ändå som om han bestämt sig för att ge Brännberg förtroendet. Sett till de senaste matcherna känns det också helt rätt. Men samtidigt är det inte så länge sedan Fahrudin var bäst på plan i första halvlek för att sedan bli bänkad i andra. Kan inte vara lätt att prestera under de omständigheterna. Sen tror jag att det är av största vikt att H43 har flera alternativ på mittnio. Hur bra Brännberg än må vara just nu så är det alltid en fara att hålla Fahrudin bänkad.

2011-11-19 @ 09:37:58
URL: http://oskarshandboll.blogg.se/
Postat av: Inte hej, men håller med hej

Ja jag gör men gör du? Han har styrt upp spelet?? Ja, och hur fan har det spelet gått då? Med tanke på att dom

Inte ens klarar av aranäs? Har du sett vilka matcher som väntar dom nu?

Kvaliteten i hans spel är på max nu, det blir inte bättre än så här. Och Skicka den tränaren tillbaka till mumidalen, som tränare i elitserien har han definitivt inget mer att göra.

2011-11-19 @ 10:46:39
Postat av: Marcus

Fors hade 3 av 4 det är inte dåligt, snacka inte massa gojja

2011-11-27 @ 00:00:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0