Utklassade

H43 förlorar hemmamatchen mot Hk Malmö med 28-37. Man är från sekund ett minst ett steg efter hela tiden och man är aldrig nära att göra match av det här. Inte många förtjänar godkänt egentligen, men av någon anledning så känner jag mig inte så våldsamt besviken som jag kanske borde, utan ser istället ljusglimtar i spelet.

H43 fick en katastrofal start på dagens match. Det började redan på uppvärmningen. Espen Christensen saknades av oklar anledning, om någon vet, berätta gärna. Philip Ståhl och Johan Tholin värmer upp. Johan Tholin som egentligen har avslutat sin elitsatsning efter några år i Eslöv var alltså tänkt som back-up till Philip. Men under uppvärmningen skadar sig Philip så allvarligt att spel ej är att tänka på. Back-up blir istället Espen Christensen som inte kan spela. Alltså vilar ett enormt ansvar på Johan Tholin som endast spelat division 3 handboll tidigare i år och som inte gjort någon elitserematch på flera år.

Jag vill absolut inte kasta någon skugga över Johans insats, men det märktes tyvärr. I början av matchen går precis allt in för Hk Malmö. Johan Tholin bör absolut ta ett eller annat skott men samtidigt får han många gånger bedrövlig hjälp av ett alltför passivt försvar. Det kändes nästan som om spelarna var skärrade och paralyserade över målvaktssituationen från start.
Och framåt funkade absolut ingenting i början. Mängder med bortkastade bollar, dåliga avslut och obefintligt kollektiv spel gjorde att Hk Malmö ganska snabbt skaffade sig ett betryggande övertag, ett övertag man sedan aldrig släppte.

H43 gör på många sätt en bedrövlig insats, men med lite andra förutsättningar hade vi nog fått se en jämnare match. Med en målvakt bättre förberedd för elitserien hade ett par mål mindre släppts in och då hade det varit en helt annan match. Dessutom tycker jag på nytt att hela laget ska ha en eloge för att man kämpar och sliter hela matchen, man ger verkligen inte upp.

Första halvlek ser jag som en kollektiv kollaps. Den ende som förtjänar godkänt där är Fahrudin Zaimovic som utnyttjar utrymmet han får när Malmöförsvararna fokuserar på Zoran och Daniel Lindqvist. Att Fahrudin sen blir utbytt och får sitta hela andra halvlek ser jag som något märkligt. Men samtidigt ska jag på en gång erkänna att Johan Brännberg gör det utmärkt när han kommer in i andra. Det är då H43 får bättre ordning på sitt kollektiva anfallspel. Och Johan är mycket nyttig genom att få med sig malmöutvisningar, med inspel och dessutom gör han ett par egna mål.

Christoffer Fors blir vald till bäste H43 spelare, igen. Christoffer får knappt känna på bollen i första halvlek, men i andra är han klockren. Hans avslutsregister från kanten börjar bli mycket imponerande. Synd att H43 periodvis har så förtvivlat svårt att få med kanterna i spelet bara.

Tycker Zoran Roganovic gör en direkt dålig match. Visst, han får extra hård bevakning av malmöförsvaret. Men oavsett vilket kan man inte ta huvudlösa avslut i dåliga lägen. Tycker faktiskt Zoran visar lite tråkig attityd i dagens match, och uppfattar också att Tomas Westerlund är missnöjd med Zorans beslut på planen. Men det känns inte som om Tomas riktigt når ut till Zoran med sitt missnöje. I så fall kan det bli ett jätteproblem om Zoran gör lite som han vill utan att följa de kollektiva riktlinjerna!

H43 har nu ett ganska tufft matchande framför sig. Man möter Drott borta på måndag följt av Aranäs hemma nästa onsdag. Det gäller att komma igång igen. Tycker mig som sagt se goda intentioner. Men det gäller också att spela handboll i 60 minuter. Det gäller att vara där med rätt fokus från början till slut.

Kommentarer
Postat av: Bigge

Enligt skånskan och även vad jag själv hört så rör det sig om en känning i baksidan av låret.

Espen spelar förhoppningsvis mot Drott.

Vi behöver honom.

Gårdagens match var den mest avslagna historia jag sett på länge.

2011-11-09 @ 12:49:06
Postat av: H43are

Espen var/är också skadad.

2011-11-09 @ 12:49:56
Postat av: Världmästare på läktaren

Espen spelar inte mot Drott. Enligt skvallret så drog Philip baksidan på uppvärmningen. Så det dröjer innan han är matchklar igen.



Otrolig otur och vi ska vara glada att klubben lyckades få över Johan annars hade vi inte haft någon målvakt alls. Men jag tycker väldigt synd om Philip. Han är en duktig målvakt som inte fått någon riktig chans att visa upp sig pga. att Espen varit lysande. Men när chansen dök upp så försvann den lika snabbt.

2011-11-09 @ 16:16:55
Postat av: Viljan?

Vi kan väl börja med att säga att det är inte lätt för en tredjemålvakt som är inlånad, och inte stått i elitserien på länge, att behöva stå i 60 minuter. All heder till Tholin. Men vi kanske inte skall skälla allt för mycket på försvaret, de överarbetar och känner sig otrygga utan Espen som varit fantastisk. Samarbete försvar/målvakt är ju inte lätt med en helt ny målvakt.

Sen håller jag med Oscar att jag förstår inte coachningen av laget. I förra matchen visade Johannes sandgren och Brännberg framfötterna - nu var dom inte inne under första halvlek. I första halvlek är det bara Fahrudin som visar något . Då spelar inte han i andra. Då kommer framförallt Brännberg in och gör det riktigt bra. Skall han sitta på bänken nu i nästa match då...eller? Varför inte spela med de som har viljan i alla fall. Lindqvist och Zoran (som varit jätteduktiga i många matcher) var ju direkt dåliga igår. När vi som i första halvlek har Sandgren och Brännberg på bänken varför inte ta av Linkan eller Zoran en stund, prata med dem, och ladda om.Sen, när det är motgång, illar jag Brännberg för han sliter och kämpar i alla lägen. Men varför får inte Johannes speltid när Linkan inte är i högform?

Vad tycker ni andra om coachningen?

2011-11-09 @ 16:59:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0