Något måste hända

H43 förlorar kvällens match mot Ystads IF med förkrossande 41-25. Ordet kris börjar kännas allt mer berättigat och det faktum att man inte lyckas bromsa det fria fallet laget befinner sig i är i sig mycket värre än längden på förlustsviten. Något måste nu hända och frågan måste ställas om Tomas Westerlund är rätt man att få saker att hända.

Jag var inte i Ystad ikväll. Har inte sett matchen med egna ögon, utan endast läst mig till viss info. Det kan givetvis vara så att Ystad gör en väldigt bra match och på så sätt gör H43 dåliga. Men om man förlorar med 16 mål så kan inte den egna insatsen vara bra på något sätt!

På nytt släpper man alltså in på tok för mycket mål. Ikväll var det värre än någonsin när man släpper in hela 41 mål. Visst man har haft en makalös otur med målvaktsskador, och framförallt att de inträffade när elitserien är inne i sitt mest intensiva skede. Men hela förklaringen kan inte läggas där, och framförallt kan man inte förvänta sig att Espen när han är frisk ska rädda laget hela tiden. Inte ens självaste Thierry Omeyer hade utan ett bra försvarspel framför sig kunna rädda H43 just nu.

Just ikväll tror jag dock inte att det bara är försvarspelet som är riktigt dåligt. Faktum är att Ystad gör hela 14 mål på kontring som en konsekvens av H43:s bedrövliga anfallspel där man kör fast och gör en bedrövligt stor mängd tekniska fel. En bortkastad passning på den här nivån innebär att man blir straffad med ett mål i baken direkt. Man har inte råd att hålla på så här, antalet tekniska fel är banne mig på pojklagsnivå!

H43 består av ett gäng handbollspelare av ganska god kaliber, i vissa fall till och med mycket god kaliber. Det är inte där problemet ligger. Problemet just nu är att många av dem presterar väldigt långt ifrån sitt bästa. Dessutom börjar det kollektiva spelet haverera totalt. Och det är bara att konstatera att Tomas Westerlund inte lyckas plocka det bästa ur sina spelare.

Jag har ofta varit snäll mot Tomas Westerlund, kanske alltför snäll. Men jag anser att det alltför ofta läggs för mycket skuld på en tränare för ett lags motgångar. Dessutom är jag tämligen säker på att Tomas med sitt handbollskunnande är en ganska hyfsad tränare. Men vad jag nu är helt övertygad om är att han absolut inte är någon bra coach. Han lyckas inte få spelarna att prestera i match de dem tränar på sju dagar i veckan. Och det är helt och hållet hans ansvar.

Klubben måste agera snart. Om det här fria fallet tillåts fortsätta ett tag till riskerar H43 att hamna alltför långt efter övriga lag, Hammarby och Tumba inräknade. Man måste bryta den dåliga trenden man hamnat i för att inte nedflyttningshotet ska kännas alltför tungt. Just nu är man knappast elitseriemässiga. Det gäller att bli det på nytt!

Kommentarer
Postat av: Blå

Mycket bra skrivet Oscar.

Detta är ingen överraskning för oss H43:are. Tomas W kör ju konstant med samma gäng. Vad har han för ledaregenskaper som gör att han ska lyfta H43? Vad gör han för att lyfta bänknötarna. INGET vad man ser på matcherna. Var är Sivertssoneffekten som alla skrek om i början. Vad gör han nu då? Detta är tredje säsongen som man ger Daniel Lindqvist, Johan Brännberg fortsatt förtroende. Vilka vinnarkillar dom är, skratt. Det är bara medgångsspelare. Gömer sig i motgång. Se till och agera nu H43 annars blir det Allsvenskan. 8 poäng på 13 matcher det är ju skandal. Efter 3 matcher pratade man slutspel. Gör en utvärdering nu H43. Granska Tomas W och Sivertsson vad dom gör i H43.

2011-11-26 @ 10:28:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0