Super cup

Super cup är nu avslutat och imorgon drar elitserien igång igen. Sverige stod för en riktigt bra turnering med vinster mot Tyskland och Danmark, medan det blev en förlust mot Spanien. Att värdera instatsen är inte helt lätt då det precis som Axnér twittrade om inför turnerinen inte blev så mycket super över den här cupen då återbuden till samtliga lag duggade tätt.

Ett par saker kan vi dock fastslå. Johan Sjöstrand är troligtvis en av världens bästa målvakter just nu. Han spelade endast matchen mot Tyskland, men som han gjorde det sen. Bakom honom gjorde sedan Mattias Andersson och Andreas Pallicka klart godkända insatser i sina matcher. Målvaktsfrågan behöver vi inte orora oss över.

Jonas Källman kanske säger nej permanent till landslaget. I så fall behöver vi inte oroa oss offensivt. Fredrik Petersen var en av sveriges genomgående bästa spelare under turneringen. Bra kontringspelare, säker i läget och dessutom duktig straffskytt.
Defensivt ser det lite värre ut. Fredrik är en duktig försvarsetta. Men han kan inte axla Källmans roll som tvåa i försvaret, och än mindre som spets i ett 5-1 försvar.

Vi har kanske världens bästa mittförsvar med Magnus Jernemyr i spetsen. Tillsammans med Tobias Karlsson blir det makalöst bra. Men det verkar också som om Jernermyrs blotta närvaro i försvaret gör omgivningen bättre. Jag fullkomligt älskar Magnus Jernemyr som försvarspelare. Trots hans position i mitten var han vid ett flertal tillfällen ute mot kanten och slängde sig efter returer. Det är att visa hjärta det!!

Kim Andersson får inte blir skdad. Med Oscar Carlén borta behöver vi en frisk Kim i full form får att inte tappa spets på högernio. Inget ont om Kristian Svensson, han gör en klart godkänd turnering. Men han är ingen Kim Andersson som kan bomba från tolv meter, eller med öppnande passningar som skär som en varm kniv i smör.

Därmed lämnar jag Super cup och börjar fokusera på elitserien och framförallt H43 igen. H43 börjar om med hemmamatch mot Hk Malmö imorgon. Malmö ligger faktiskt efter H43 i tabellen för närvarande och har varit en av de största besvikelserna så här långt. Men här kanske tabellen ljuger lite faktiskt. Framförallt känns det som om man är rejält på gång och precis innan landslagsuppehållet tog man en riktigt moralhöjande seger mot Sävehof.

För H43 handlar mycket om att dyrka upp malmös starka mittförsvar. Dessutom måste man vårda sitt anfallspel. Ogenomtänkta och dåliga avslut kommer framförallt Rasmus Skram att utnyttja när han far iväg som en harpun i sitt kontringspel.

Bakåt är jag som vanligt inte lika orolig. Försvaret brukar funka helt okej. Och längst bak står elitseriens just nu bäste målvakt. Kollade lite statistik från elitserien. Espen har efter H43:s inledande åtta matcher en makalös räddningsprocent på 43%. Han har förvisso Lugis Johan Larsson och Hammarbys Micke Åström före sig i den statistiken. Men dessa båda har inte spelat tillnärmelsevis så mycket som Espen, och därför blir deras statistik något missvisande.

Känns som om H43 behöver vinna imorgon. Serien är så himla jämn så att två poäng hit eller dit gör stor skillnad i tabellplaceringar. Hade varit så skönt att ha kontakt med övre halvan istället för att fokusera på kvalplatser och annat mindre skoj.

Hoppas på en del publik och bra stämmning. Är ju trots allt ett skånederby och jag kan tänka mig att det kommer och komma en och annan malmösupporter som tar sig de 2 milen från malmö. Nu gäller det att vi andra visar att det är H43 som har hemmaplan. Biljetter via nätet hittar ni här: http://h43publik.presis.se/
Tveka inte, GÅ PÅ MATCHEN!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0