Försäsongstankar

H43 är mitt inne i brinnande försäsong. 4 träningsmatcher har klarats av, 2 segrar, 1 oavgjord och 1 förlust är facit så här långt. I dessa matcher har man sett såväl glädjeämnen som orosmoln.

Som supporter är Silly season och försäsongen ett perfekt tillfälle att drömma om framgångar för sitt lag. En kommande säsong ligger orörd och på förhand har ju faktiskt H43 lika stora chanser till framgång som både Guif och Sävehof, nåja men ni fattar nog vad jag menar.

Att vara H43 supporter de tre senaste säsonger kan väl inte beskrivas på något annat sätt än som en rejäl prövning. Glädjeämnena har varit få och besvikelserna många. Därför är det lätt att känna sig rejält optimistisk efter de två senaste träningsmatcherna då spelet sett allt bättre ut!

H43:s problem de senaste säsongerna har ofta handlat om ett allt för stereotypt anfallspel enbart baserat på individuella prestationer och där det kollektiva spelet i match efter match stundtals havererat. Istället har man förlitat sig på ett stabilt och bra försvarspel.

I slutet av förra säsongen kändes det som att även försvarspelet försämrades avsevärt och därför var även det ett orosmoln inför kommande säsong. En oro som börjar lätta så smått. Mot såväl Hk Malmö som Japan har man fått igång ett väl fungerande försvarspel.

Anfallspelet har väl varit både och. I matchen mot Lugi såg man mycket av de gamla synderna med individuella prestationer och för dåligt kollektiv tänk. Jag var då också besviken på Adam Sandgren som försökte lösa allt själv istället för att som spelfördelare ta tag i spelet och sätta såväl sig själv som sina lagkamrater i bättre lägen.
En dryg vecka senare i matchen mot Japan var det en hel annan Adam Sandgren som skötte om speluppbyggnaden. Han valde sina egna lägen med mer omsorg, och gav såväl Zoran som Daniel Lindvist bra lägen för avslut.

Kan man bygga vidare på detta och nu dessutom få med kanterna mer i spelet så kan man som H43:are börja drömma om att slippa en ny kvalserie. Och kanske, kanske till och med drömma om slutspel. Men vi ska väl ta en sak i taget!

Kommentarer
Postat av: Bigge

Det är väl ajälvklart att vi skall drömma om slutspel.

Som årskortsinnehavare på samma rad som du så kan vi

heja fram laget tillsammans.

2011-08-18 @ 16:56:00
Postat av: Oskar

Givetvis ska vi heja fram laget mot slutspel tillsammans. Om bara H43 kan komma med information om årskort inför kommande säsong så att man kan förlänga sina årskort. Jag har i alla fall inte fått någon sådan än!

2011-08-19 @ 15:11:50
URL: http://oskarshandboll.blogg.se/
Postat av: Latte

Information om årskort ska komma ut nästa vecka. Likaså utskick till de som har årskort eller är medlemmar.

2011-08-20 @ 08:51:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0