Ännu en träningsmatch och spikad Lugitrupp

H43 träningspelar idag mot Stoholmen från Danmark. Enligt uppgift från H43:s hemsida var matchstart redan 12.00 och i så fall borde matchen vara slutspelad vid detta laget. Om någon har sett matchen är ni som vanligt mycket välkommna att kommentera era tankar och synpunkter här på bloggen.

Stoholmen spelar i Danmarks division 1 så jag vet inget om dem. Men som vanligt är resultatet av sekundär betydelse när det gäller träningsmatcher. Vågar vi hoppas på att få se fler spelare i spel. Framförallt vill jag se vilken form Johan Brännberg och Johannes Sandgren har nu efter sommaren.

Goran Garic heter Lugis ersättare till Kim Ekdahl Du Rietz. En 23-årig bosnier med landslagsmeriter låter Lugi hälsa. Dock består dessa landslagsmeriter av blott 2 st. a-landslagsmatcher.
Hur som helst lär det var en storvuxen vänsternia med god fysik man har tecknat kontrakt med. Om han ersätter Kim EDR rent spelmässigt återstår att se. Personligen tycker jag det känns som om det kan bli såväl flipp som flopp beträffande Garic. Men det känns inte som om han direkt ökar Lugis chanser att vara med i kampen om ett sm-guld. För det hade behövs en än mer spektakulär värvning.

I och med värvningen av Goran Garic så har Lugi spikat truppen. En trupp i paritet med fjolårets sett till spets, men avsevärt mycket tunnare. Man lär inte ha råd med speciellt mycket skador. Och i synnerhet inte på en nyckelspelare som Anders Hallberg eller Albin Tingsvall. Tycker fortfarande att Lugis stora svaghet ligger på mittsex, och man har inte direkt ersatt förlusterna av Björn Nordmark och Kim Johansson. Johan Fohlin är en stabil elitseriespelare, men knappast en matchvinnartyp som fångar omöjliga bollar och öser in mål!


Kommentarer
Postat av: ajvar

LUGIs M6or består av Johan Fohlin som numera är en ganska rutinerad M6a med massor av spelintelligens vilket är ovanligt för den positionen, Johan Wickman-Modig som förmodligen är elitseriens kroppsligen mest imponerande M6a och Jonathan Leijonberg som är den mest lovande M6an efter Andreas Nilsson vi har på ungdomssidan i Sverige.

Med detta sagt tror jag inte att M6 blir ett problem för LUGI.

Däremot kan alla 9 meters positionerna bli ett problem då skador redan finns och kommer att inträffa.

2011-08-19 @ 16:29:58
Postat av: Latte

Johannes spelade idag, men inte Johan. Han känner fortfarande av hjärnskakningen. Dock trevlig match med mycket kollektivt spel. Trots många småskador har jag inte sett fram emot en ny säsong med sådan tillförsikt på länge. Det ser riktigt bra ut.

2011-08-19 @ 22:32:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0