Ny tränare prioritet 1!

Oavsett orsak till att "Kos" inte längre är H43:s tränare får vi försöka lägga det bakom oss och blicka framåt. Och det absolut viktigaste är att snarast möjligt göra klart med en ny tränare. Men givetvis utan att stressa fram ett beslut.

Förutsättningarna kunde givetvis varit bättre. Vid en titt i kalendern ser vi att vi befinner oss i mitten av april. Merparten av tränare har redan kontrakt inför kommande säsong. Urvalet är inte särskilt stort, så det gäller att ha lite tur kombinerat med fingertoppskänsla.

Jan "Proppen" Karlsson har redan nämnts som en tänkbar kandidat av Skånska Dagbladet. Föga förvånande då han är ledig och den geografiska kopplingen finns då han varit verksam i Malmö de fem senaste åren. Personligen är jag inte särskilt sugen på "Proppen", och jag tror inte heller att han ligger överst på klubbens önskelista. Hans handbollskunskaper är givetvis gedigna. Men känslan är att något varit fel i Hk Malmö, den gångna säsongen, och han har inte fått ut det han borde med den truppen.

På twitter viskades det redan igår om att Robert "Knirr" Andersson skulle vara aktuell. Han är ledig då han gjort sitt i IFK Ystad, och även där finns den geografiska kopplingen. Kanske ett lite oprövat kort på tränarsidan, men spelarerfarenheten är desto större. Dessutom lyckades han riktigt bra i IFK Ystad den gångna säsongen.

Personligen tycker jag dessutom att ett namn som Magnus Grahn hade varit intressant. Det är ett antal år sedan nu som "Nollan" tränade Hammarby, men hans handbollskunskaper går inte att ifrågasätta. Problemet här kan nog snarare vara om han kan komma ifrån sin övriga åtaganden, bland annat som expertkommentater åt svt. Någon naturlig geografisk koppling finns inte heller.

Oavsett vilket namn det blir så har den blivande tränaren ett intressant arbete framför sig. Förhoppningen är att H43 ska bli ett etablerat elitserielag. Och som tränare för en nykomling finns möjligheten att forma laget på sitt sätt.

Rätt namn kan även ha stor betydelse i vilka spelare som kan lockas till klubben. Och i detta fallet även att få klart med rätt namn ganska fort. Jag tror inte särskilt många spelare hade varit intresserade av att sätta sin signatur på ett kontrakt utan att veta vilken tränare man kommer att få!

Kommentarer
Postat av: Charles

Nollan tror jag inte är så intresserad. Tror han är fullt nöjd med sitt jobb som marknadschef påsportsground och kommentator. Hade varit ett intressant namn annars.

Jag håller med dig om Proppen.

Jag hoppas på Thomas Sivertsson. Annars kanske Frändesjö hade kunnat vara något? Men jag tror det blir Knirr.

2013-04-15 @ 00:04:56
Postat av: Bigge

Tycker att Knirr lyckats väldigt bra med IFK Ystad,
känns som ett bra namn utan att veta något.

2013-04-15 @ 15:29:45
Postat av: Anders

Kent Harry i Ystad hade kunnat vara ett lämpligt namn.

2013-04-15 @ 20:43:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0