En titt på truppen

Silly Season inleddes i ett rasande tempo med H43-ögon. Veckan efter avslutad säsong inleddes med nyheter om Oscar Jensen som ett första nyförvärv, och om kontraktsförlängningar med i tur och ordning Joakim Bååk och Fahrudin Zaimovic. Men sedan dess har det varit tyst. Tänkte nu sammanställa lite om läget i truppen för tillfället i väntan på fler nyheter.
 
Målvakter: Oscar Jensen har alltså redan kritat på ett kontrakt här och är lagets enda nyförvärv så här långt. Oscar är en alldeles utmärkt målvakt i det här läget med sin mångåriga erfarenhet och rutin från elitserien. Vem som blir Oscars parhäst är i nuläget oklart. Varken Nebojsa Simic eller Philip Ståhl har kontrakt och det känns väldigt osäkert om någon av dem är aktuella för en förlängning. I Nebojsas fall handlar det enligt vad jag erfar främst om ekonomiska krav som klubben inte kan matcha, och när det gäller Philip är det nog ytterst tveksamt om klubben vill chansa ytterliggare en säsong med en skadebenägen målvakt som inte riktigt lyft!
 
Vänstersex: Simon Nyberg finns kvar ytterliggare en säsong. En stabil spelare som vet vad det handlar om. Duktig kontringspelare och säker i läget. Men kanske tillför han inte den spetskompetens som efterfrågas om H43 ska bli ett stabilt elitserielag. Nemanja Cvetinovic har i nuläget inget kontrakt inför kommande säsong. Och det borde enligt mig vara ytterst tveksamt om han får ett nytt. Nemanja målades upp som en riktig stjärnspelare av personer både i och utanför klubben vid sin ankomst. Något han inte riktigt kunnat leva upp till. I förhållande till pris har man inte fått ut det man hoppats på av Nemanja.
 
Mittsex: Jacob Anderberg står under gällande kontrakt. Viktor Bruhn likaså medan Martin Karlsson i nuläget inte har kontrakt. I Jacob Anderberg har man en mycket duktig försvarspelare som enbart sett till sina defensiva kvalitéer håller han god elitserieklass. Dessvärre är han inte lika duktig offensivt, inte än i alla fall. Jacob har dock stor pontential och kan med rätt utvecklingskurva bli en tvåvägsspelare av hög elitserieklass. Viktor Bruhn är ung och oprövad och kanske hade han mått bäst av att bli utlånad till en allsvensk klubb eller en division 1 klubb där han får mycket speltid och möjlighet att utvecklas. Skulle tror att detta är en position där klubben har för avsikt att förstärka. Man skulle behöva ha in en offensiv kraft som suger åt sig bollar och öser in mål från linjen. Hittar man någon med dessa egenskaper kombinerat med goda försvarsegenskaper är det bara att tacka och ta emot. Om ekonomin dessutom tillåter skulle jag gärna se en förlängning med Martin Karlsson utöver ett eventuellt nyförvärv. Martin har blivit en personlig favorit med en härlig spelstil. Är lite väl ojämn men gör riktigt bra insatser mellan varven.
 
Högersex: Såväl Pavle Karacic som Hampus Olsson kommer att bli kvar. Två unga spelare som får kompensera bristen på erfarenhet och rutin med ungdomlig entusiasm. Pavle har gått från klarhet till klarhet sedan han kom in i a-laget får bara dryga året sedan. Snabb som en harpun på sin högerkant och skapar många bra kontringslägen för laget. Behöver väl dock förbättra sin avslutsrepertoar på kantavsluten. Hampus Olsson har den gångna säsongen inte fått så mycket speltid. Men han är ung utvecklingsbar och har redan många bra verktyg i lådan. God spänst och en bra skottarm. Får Hampus vara skadefri kan han utvecklas flera steg snabbt.
 
Vänsternio: Här har såväl Joakim Bååk som Fahrudin Zaimovic förlängt sina kontrakt. Två av säsongens bästa spelare kommer alltså att finnas kvar även nästa säsong vilket är mycket glädjande. Huruvida båda kommer att spela just på vänsternio är kanske inte ristat i sten däremot. Jag tror att klubben söker förstärkningar på nio meter och beroende på vilken spelare man får tag på kan det bli aktuellt med någon förändring. Fahrudin på mittnio var aldrig någon fullträff, men däremot besitter Joakim Bååk många goda egenskaper som hade gjort sig bra på mittnio, kanske kan det bli aktuellt.
 
Mittnio: Christoffer Geissler, lagkapten, härförare och stämningshöjare har kontrakt ytterliggare en säsong. "Stoffe" är såväl en tränares som supporters dröm då han alltid ger 100% och mycket sällan gör en dålig insats. På minussidan ser vi en spelare som alltför ofta fokuserar på att sätta sina medspelare i lägen och utgör därmed ett lite för litet hot själv. Adam Sandgren har i nuläget inget kontrakt inför nästa säsong. Känner mig själv lite kluven angående Adams vara eller icke vara i klubben. Har goda kvalitéer och är mycket utvecklingsbar. Men hans stora mängder tekniska fel drar ofta ner betyget och elitserien har han ännu mindre tid på sig. Långsiktigt hade jag gärna sett Adam vara kvar i klubben då jag ser hans pontential. Men kortsiktigt behöver klubben kanske få in mer spetskompetens här för att stärka sina positioner. Hade det varit möjligt hade jag gärna sett någon form av 1+1 kontrakt där Adam lånas ut till någon annan klubb det första året för att få nödvändig speltid.
 
Högernio: Zoran Roganovic blir förvisso äldre och äldre. Men än så länge har vi inte märkt av några ålderstendenser. Zoran hade förvisso en ovanligt trög höst efter handskadan, men efter vm har vi sett hans vanliga jag! Kommer alldeles säkert att finnas med i toppen av skytteligan som vanligt och dessutom ska vi inte förglömma att Zoran är en alldeles utmärkt passningspelare som kan sätta sina medspelare i fantastsika lägen, bara dem är med på noterna.
Även Måns Gerdtsson har kontrakt för nästa säsong. Måns är ojämn som få, med en högsta nivå av yttersta klass, men där de dåliga insatserna är riktigt dåliga. Besväras tydligen av ett ömmande knä mellan varven vilket begränsar honom i hans spel.
 
Så ser det alltså ut just nu. Ytterliggare en målvakt, en vänstersexa, en mittsexa och en niometersspelare känns det spontant som man behöver fylla på med. Men det känns riktigt bra att man redan har en god stomme som man kan bygga vidare på!
 

Kommentarer
Postat av: Charles

Hur ser situationen ut för Robin Bergqvist?

Jag håller med dig om det du skriver. Adam och Ståhl är nog de två svåraste besluten att ta känns det som. Båda två har absolut kapacitet som räcker för elitserien men deras utveckling har tyvärr stannat av. Jag ser gärna att det förlängs men lånas ut så de får känna på att vara första val och bygga självförtroende. Simic hade jag gärna sett att han var kvar men ekonomin är det absolut viktigaste att vårda.

Får man önska fritt så hade det varit mumma med Jerry Tollbring, Carl Aronius, Albin Lagergren och Olof Ask. Kanske inte så sannolikt men de hade nog passat in bra.

2013-04-06 @ 20:39:02
Postat av: Den blåe

Lider men Filip som under flera säsonger stått i skuggan av andra målvakter. Hans karriär hade nog mått bra av en flytt till kanske OV Helsingborg, IFK Ystad eller liknande. Han förtjänar att vara förstamålvakt, och det lär han inte bli i H43.

2013-04-06 @ 22:08:47
Postat av: Oskar

Robin Bergqvist har kontrakt även nästa säsong. Missade tyvärr honom helt vilket jag ber om ursäkt för. Dock skulle jag tro att han får finna sig i en roll som komplementspelare på 9 meter!

2013-04-06 @ 22:35:03
URL: http://oskarshandboll.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0