Kos lämnar H43

Tidigare idag nåddes vi av den mycket överraskande nyheten att "Kos" säger upp sitt kontrakt med H43 och lämnar klubben med omedelbar verken. Privata skäl anges som orsak och är något man givetvis får respektera. Personligen vet jag inte heller mer än så i nuläget och spekualtioner i det här läget känns bara onödiga. Det verkar hur som helst som om relationen till klubben är god, och Kos har själv nämnt ett par tänkbara ersättare. Dessutom finns förhoppningen att man även i framtiden kan använda sig av Kos kontaktnät och hans kunskaper när det gäller scouting av nya spelare.
 
Avhoppet från "Kos" kommer dessvärre mycket olägligt av flera orsaker. H43 hade precis börjat få rejäl vind i seglen igen efter många år med såväl sportslig som ekonomisk kräftgång. Med "Kos" vid rodret kändes det som om herrarna hade börjat bygga något riktigt bra och spännande. Att avhoppet kommer mitt under "Silly season" gör dessutom att herrelitkommitén troligen får läge visst arbete på nyförvärv åt sidan ett tag för att snarast möjligt få en ny tränare på kontrakt.
 
Vilken tränare som skulle kunna bli aktuell som ersättare känns i nuläget väldigt osäkert. Jag har inte direkt stenkoll på vilka tränare som finns på marknaden, men kan nog tänka mig att Jan "Proppen" Karlsson som snart har gjort sitt i Hk Malmö kommer att nämnas som ett alternativ, mest med tanke på den geografiska närheten. Vi får nog helt enkelt avvakta och se vem som kan bli aktuell.
 
"Kos" har gjort en mycket bra insats för klubben under den gångna säsongen och ska givetvis tackas för det. Dessutom ska han önskas lycka till i framtiden, oavsett var den för honom!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0