Allt annat än bra

H43:s elitseriepremiär är spelad. En katastrofalt dålig andra halvlek gjorde att man förlorade med hela 24-30, på hemmaplan, mot bottentippade Önnered. Man behöver inte vara särskilt insatt i handbollen för att förstå vilken dålig insats H43 stod för ikväll. Och känslan just nu är att det här kommer att bli en oerhört jobbig säsong.

H43:s första halvlek var annars helt okej. Min personliga känsla var att man hade ett något rörligare och något tempostarkare anfallspel än vad tidigare var fallet. H43 tog också tag i taktpinnen och hade vid flera tillfällen möjligheten att rycka åt sig en tremålsledning. Men ett dåligt beslut här, och ett tekniskt fel där gjorde att så aldrig blev fallet. H43 hade matchen igenom problem med defensiven och kanske framförallt målvaktspelet. Oscar Jensen satt skadad på läktare, och Torbjörn Jacobsson hade allt annat än sin bästa dag. Och utan målvaktsräddningar går det inte att vinna några handbollsmatcher.

Ungefär 10 minuter in i den andra halvleken var matchen fortfarande jämn. H43 hade fortfarande problem med försvars och målvaktsspel, och när anfallspelet därefter även kollapsade totalt så kunde det egentligen bara sluta på ett sätt. Önnered sprang nästan sönder H43 mot slutet och det var plågsamt att som H43-supporter bevittna det som hände på planen.

Så varför blev det så här. Det är givetvis svårt att svara på. Men framförallt är det något oroväckande att det såg så pass illa ut i försvaret och på målvaktsidan. Det var just där H43 skulle vara betydligt bättre den här säsongen jämfört med den förra. Jag kan förvisso vara lite färgad, men med en mer normal målvaktsinsats vågar jag påstå att H43 nästintill kunnat avgöra den här matchen redan i slutet på den första halvleken. Sen undrar jag också om inte "Knirr" och Christoffer Geissler gick lite väl hårt på ett fåtal spelare. Kanske kan kollapsen i anfallspelet bero på att orken tröt. Spelare som Måns Gerdtson, Rune Poulsen och Joakim Bååk fick dra ett tungt lass hela matchen, och kanske hade ett annat matchande gett fler pigga ben i den andra halvleken.

Vi får hoppas att H43 redan nu haft sin riktigt dåliga insats. Och någonstans tycker jag ändå att den första halvleken visar att man inte är så dåligt som resultatet till slut visar. Men fler måste leverera. Och eftersom jag inte missat skriverierna de senaste dagarna om att "en klick" i H43 uttryckt sig om att Zoran Roganovic tog för mycket plats när han fanns i  laget så får jag väl sammanfatta mina intryck av dagens match. Hellre en Zoran som tar mycket plats än ett lag där ingen alls tar någon plats!