En jobbig förlust

H43 gick genom den första halvan av kvalserien obesegrade. Men när serien vände och man mötte Önnered på bortaplan så kom den första förlusten. Och det var en riktigt sur sådan. Önnered säkrade nämligen segern vid full tid på straffkast.

Att förlora mot ett Önnered som faktiskt visat ganska god form på sistone är absolut inget att skämmas över. Men när man har ett tydligt grepp om matchen med 12 minuter kvar att spela så måste man hantera ledningen bättre. Att låta Önnered göra fyra raka mål och återta initiativet när matchen går in i sitt absoluta slutskede är inte bra, och något vi har sett allt för ofta den gångna säsongen.

Ett par spelare verkar ha gjort en alldeles utmärkt match. Inte minst hade Oscar Jensen en räddningsprocent på 48 och vann målvaktsmatchen ganska klart. Med de förutsättningarna är det faktiskt ganska dåligt att man inte lyckas vinna matchen. Framåt handlade allt för mycket om Zoran Roganovic och Fahrudin Zaimovic, som gjorde 11 respektive 7 mål men som var allt för ensamma. Såväl Joakim Bååk som Mikk Pinnonen och Måns Gerdtsson lämnade planen mållösa, och då är det lätt att anta att H43:s anfallspel blivit alltför enformigt och stereotypt.

H43 har nu tagit blott en poäng på de båda mötena med Önnered. Lite olyckligt då man tapade det fina försprånget man skaffat sig i kvalserien. Man ligger förvisso på en fin andraplats fortfarande som också innebär fortsatt elitseriespel. Men Skånela närmar sig bakifrån och är nu endast två poäng efter på sin fjärdeplats. På onsdag möter H43 just Skånela på bortaplan. Vid en eventuell förlust i den matchen så kommer Skånela upp på lika många poäng, och då har vi en mycket oviss och jobbig avslutning av kvalserien framför oss. Därför behöver jag knappast poängtera hur viktig den matchen är!

Kommentarer
Postat av: Anders

Hoppas jag har fel, men jag är rädd för att H43 nu drages in i en riktig rysare där avgörandet kommer att ske först i sista matchomgången. En ytterst svår bortamatch mot ett Skånela som vid vinst mot H43 i högsta grad är med i snacket om elitseriespel till nästa säsong. Sedan, ett som det verkar, pånyttfött Ystad hemma nästa omgång ter sig som en väldigt svår hemmamatch. Ett H43, som redan börjat blicka framåt inför nästa säsong i och med nyförvärvet av danske Poulsen och att då finnas kvar i elitserien.......

2014-05-04 @ 11:06:43
Postat av: Oskar

Är helt på din linje Anders. Men samtidigt vore det väl fan om inte H43 klarar av att ta nödvändiga poäng nu efter att man gjorde en fin första halva av kvalserien!

2014-05-04 @ 12:24:51
URL: http://oskarshandboll.blogg.se
Postat av: Anders

Jo jag håller med det vore ju tusan om man inte klarade det....även om man på pappret är bland de lag som tillhör top 3 i kvalserien så vet vi vad nervdaller kan ställa till med i sådana sammanhang...

2014-05-04 @ 15:41:17
Postat av: Håkan

Roligt att läsa din blogg Oskar!
Jag följer H43 kontinuerligt trots att jag sedan många år bor i Stockholm. Dina inlägg är alltid insiktsfulla och intressanta. På onsdag sitter jag på plats och hejar fram blåklockorna mot Skånela! Jag skriver säkert ett litet referat i kommentarsfältet här på din blogg. Oavsett hur det går i matchen...

2014-05-05 @ 23:56:30
Postat av: Håkan

Var på plats i Vikingahallen och bevittnade matchen mot Skånela ikväll. Hemsk tillställning faktiskt.

Hallen: Liten hall, läktare endast på ena sidan. Men proppfull med folk som matchen igenom oavbrutet hejade fram Skånela.

Skånela: Målvakt som stundtals agerade levande vägg, var bra egentligen matchen igenom. Jimmie Karlsson (nr 13) och Hallén (nr 23) väldigt lyckosamma men många Skånela-spelare hade lätt att göra mål på blåklockorna. Många Skånela-spelare syntes kroppsligt väldigt otränade och var långsamma i tillbaka löpet. Men kämpaglöden var det inget fel på.

H43: Målvaktsspelet inte bra. De bollar som togs kändes inte som räddningar utan mer som att bollen råkat kastas på målvakten. Jensen stod den mesta tiden undantaget en stund i början. Jag tycker H43 borde bytt målvakt igen i 2:a halvlek.

Bååk helt klart bäst i H43, eleganten på planen.
Zoran gjorde nog flest mål men hade inte någon av sina bästa kvällar. Missade mycket och passade fel etc.
Övriga ute-spelare: Ingen som stack ut i mina ögon.

Summa: Zoran - som alltid är så viktig för laget - hade en av sina svagare aftnar. Skånela bättre målvakt och vilja. Rättvis seger för Skånela, tyvärr.

2014-05-07 @ 22:12:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0