En härlig seger

H43 besegrade något överraskande Hk Malmö tidigare ikväll. Efter en urstark andra halvlek vände man halvtidsunderläge 12-15 till seger med 27-24. Detta var precis vad laget behövde för att stärka sitt självförtroende och få lite medvind, inte minst efter den riktigt svaga insatsen mot Alingsås senast.

I den första halvleken var jag rädd att Malmö skulle rycka redan efter 10 minuter. Onlinerapporteringen talade i det läget om mängder av tekniska fel och missade avslut hos H43, och med Alingsåsmatchen i färskt minne var det lätt att i det läget känna sig ganska negativ!

Men det blev aldrig något rejält ryck. H43 kämpade och slet och höll nere Malmös ledning till ett par mål. Utan att ha sett matchen kändes det ändå som att 12-15 i paus är siffror som kunde varit mycket värre för H43.

Andra halvlek känns väldigt glädjande av så många skäl. Man stärker moralen genom att vända och vinna en match, och äntligen får man åter vara starkast i slutskedet av en match. Det är också väldigt glädjande att man endast släpper in 9 mål i den andra halvleken. Ett överbetyg till försvarsspelet och Oscar Jensen i målet för det.

Jag har varit lite kritisk till Fahrudin Zaimovics form den senaste tiden. Men idag verkar det ha lossnat lite igen. 6 mål från honom gjorde honom tillsammans med Zoran Roganovic till H43:s bäste målskytt. Däremot verkar Mikk Pinnonens hysteriska formtopp ha kommit av sig lite. Inte så konstigt kanske att det går lite upp och ner. Men låt oss hoppas att det är en kortvarig svacka. H43 behöver en Mikk Pinnonen i gott slag när det drar ihop sig till kvalseriespel.

I och med kvällens seger har H43 tagit 5 poäng av 6 möjliga mot Hk Malmö den här säsongen. Och det mot en av säsongens verkligt positiva överraskningar. Det beror säkerligen på att Malmös spelstil passar H43 väl, men vittnar också om att H43 verkligen besitter fina kvalitéer. Det är förbaskat synd bara att man inte fått bättre utdelning mot övriga lag, i synnerhet de andra lagen på den nedre halvan av tabellen!