En poäng och en väckarklocka

H43 hade ikväll ett lysande läge att följa upp den övertygande insatsen mot OV Helsingborg med ännu en seger i hemmamatchen mot VästeråsIrsta. Just hemmamatcherna i kvalserien brukar vara en nyckel till framgång i kvalserien. Fem segrar på hemmaplan ger 10 poäng, och det brukar krävas 12 för säkrat elitseriespel. Då håller det inte att prestera klart under sin bästa nivå i en match mot ett lag som kommer från allsvenskan!

Ingen skugga ska falla över ett härligt kämpande VästeråsIrsta som faktiskt var bättre än vad jag trodde. Man spelade ett riktigt aggressivt försvarspel som vållade H43 stora problem matchen igenom. Men hur man än vrider och vänder på det så ska H43 vara bättre än så här. Kanske gick det lite väl lätt i första matchen mot OV Helsingborg och så smög sig en känsla in att det här löser sig. Det är totalt livsfarligt i kvalserien där ödmjukheten måste sättas framför allt annat.

Efter en bra start för VästeråsIrsta var det ändå H43 som kopplade greppet om matchen. Men i ärlighetens namn så var det nog främst ett riktigt bra målvaktspel av Oscar Jensen som gjorde att H43 kunde gå till halvtidsledning med 13-11. Framåt hade man det tufft, och det var väl egentligen bara säkert straffskytte av Zoran Roganovic som var riktigt bra så långt.

H43 fick sen en smakstart på den andra halvleken. Man hade såväl 15-11 som 16-12 innan fem raka mål från VästeråsIrsta fullständigt vände på matchbilden. Om H43 haft det tungt innan i offensiven var det inget mot vad man fick nu, och med fem minuter kvar var det nog inte många H43-supportrar som trodde på seger när VI tagit ledningen med 22-24.

Men för första gången i matchen började H43-spelarna visa just sådan karaktär som är nödvändig i kvalserien. Tre raka H43-mål  gav 25-24 ledning med dryga halvminuten kvar. VästeråsIrsta satsade därefter allt på ett kort, tog ut målvakten, satte in en västspelare och fick in en kvittering i slutsekunderna som nog får ses som ganska rättvis.

H43 ska vara mycket nöjda med den poäng man trots allt får. Den kan visa sig vara mycket värdefull om en månad när kvalserien är färdigspelad. Däremot måste det rent spelmässigt se betydligt bättre ut framöver. Jag tror inte att man har råd att tappa så många fler poäng på hemmaplan! 

Kommentarer
Postat av: Mack

Oskar, märkligt att du inte vågar kritisera Knirrs matchning och coachning igår. Det var inte alls bra, liknade en enda stor röra. Och det var inte första gången. Att laget inte presterar som det kan, är hans " förtjänst ".

2014-04-17 @ 08:52:59
Postat av: Oskar

Mack; vet faktiskt inte om jag håller med dig helt. Tycker förvisso att vissa spelare får märkligt stort förtroende. Men jag tror inte att gårdagens insats hade så mycket med coachningen att göra.
Däremot är det alltid Knirr som är ytterst ansvarig att få spelarna att prestera på sin bästa nivå i match efter match. Där har han misslyckats många gånger den här säsongen!

2014-04-17 @ 13:45:28
URL: http://oskarshandboll.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0