En härlig seger mot Ystad

På förhand får nog just bortamatchen mot Ystads IF ses som kvalseriens absolut svåraste uppgift. Att då leda från start till mål och bärga två blytunga poäng vittnar lite om vilken prestation H43 stod för i Österportshallen tidigare ikväll. Den tappade poängen mot VästeråsIrsta på hemmaplan som sågs som en missräkning vägdes upp med råge. H43 är efter tre omgångar ännu obesegrade i kvalserien och har fått precis en sådan start som man vill ha. Ödmjukheten måste behållas hela vägen, men det ser onekligen bra ut.

H43 fick en riktigt bra start på matchen, och om jag förstod det hela rätt ledde man ett tag med hela 8-2. Att på 15 minuter endast släppa in 2 mål berättar en hel del om att H43 fick bra träff i försvaret och att Oscar Jensen för tredje matchen i rad i kvalserien storspelade. Oscar är onekligen en av de spelare som lyckats formtoppa sig precis när det som bäst behövs.

Ledning med 14-9 i paus borde kanske vara en betryggande ledning. Men är det något man som H43-supporter har fått vänja sig vid den här säsongen är att ingen ledning är stor nog förrän alla 60 minuter har passerat. Ystad kröp också närmare och var ett tag endast två mål bakom H43. I det läget hade det lätt kunnat gå troll i maskineriet för ett lag som tappat ett ganska stort antal ledningar tidigare under säsongen. Men istället plockade man fram moral och mental styrka när det som bäst behövdes. Tidigare nämnde Oscar Jensen blev lite av en matchhjälte när han bland annat räddade en straff när Ystad så sakteliga kröp närmare.

Av utespelarna verkar Sebastian Geissler av allt att döma ha gjort sin bästa match hittills i H43-tröjan. 7 mål blev det vilket också är glädjande på så sätt att H43 lyckats få in bollen på linjen vilket inte alltid är fallet. Och Pavle Karacic verkar vara en annan som lyckats toppa formen när det som bäst behövs. 5 mål från honom i dag, och han följde upp den fina insatsen från premiärmatchen mot OV Helsingborg. Då gör det mindre att hans insats mot VästeråsIrsta senast var lite sämre.

Fem poäng så här långt är en mer än vad jag vågat hoppas på. Insatsen mot VästeråsIrsta var ingen höjdare, men annars har laget verkligen hanterat kvalserien riktigt bra. Nu väntar två hemmamatcher mot i tur och ordning Skånela och Önnered. Och även om det inte finns några lätta matcher i kvalserien så är H43 givetvis favorit till att ta ytterliggare två segrar här. Lyckas man med det ser framtiden ljus ut. Men vi tar en sak i taget och ikväll njuter vi av en fin fin insats i Ystad!