En bättre elitserie

Avbryter nu två veckors bloggtorka och hoppas kunna bjuda på något bättre uppdateringstakt när säsongen närmar sig med stormsteg. Nästa lördag smäller det för H43:s del när IFK Kristianstad kommer till lund för att påbörja joggningturen mot seriesegern. Att påstå att försäsongen har lovat gott för H43 vore nog att dra till med tidernas lögn. Än så länge har man bara en seger i träningsmatcherna och känslan är att man mot slutet inte ens har varit nära att vinna mot andra elitserielag. Samtidigt är träningsmatcher och tävlingsmatcher helt olika saker, och jag drar mig till minnes för ett antal år sedan då H43 i sin sista träningsmatch inför elitserien blev totalt utklassade av då allsvenska Stavsten för att senare i premiären tämligen enkelt vinna mot Ystads IF.
 
Det är en hyperintressent elitserie som bara väntar på att sparka igång. Nu är det alltid svårt att jämföra olika årgångar men frågan är när elitserien senast kändes så här intressant och bra. Starka namn som Dan Beutler, Kristian Svensson, Stian Tönnesen, Magnus Jernemyr och nu senast självaste Jonas Källman har anslutit. En del intressanta namn har kommit från den danska ligan, däribland Mikk Pinnonen. Och fortfarande vimlar det av duktiga unga talanger.
 
För oss handbollsupportrar blir det givetvis ett lyft att kunna titta på handbollsgodis signerat Jonas Källman med flera. Spelare som givietvis tillför en hel del sportsligt till sina lag, men kanske ännu mer stärker marknadsvärdet och attraktionskraften kring elitserien och berörda klubbar.
 
Som H43-supporter känns det kanske inte odelat positivt om vi ska vara ärliga. Jag tycker H43 på många sätt har värvat på ett klokt och bra sätt och har en mycket intressant trupp. För fem år sedan hade den trupp man förfogar över troligen varit en ganska given slutspelskandidat. Problemet nu är bara att så många andra klubbar har blivit så mycket bättre. Inte bara rent sportsligt, utan även i sitt sätt att jobba rent organisatoriskt.
 
Men ändå tycker jag inte att vi på något sätt ska skriva ner H43:s chanser helt. Det finns många lag/klubbar med samma, eller ännu sämre förutsättningar än H43, och får man bara vara skadefria och fortsätta utveckla sitt spel i sin egen takt så är man inte chanslös över 60 minuter mot något lag i elitserien. Skillnaden mellan toppen och botten i elitserien har troligen ökat något, och topplagen ser riktigt starka ut. Men på andra halvan av tabellen håller jag det inte för omöjligt att H43 har lag som Rimbo, Önnered, Hammarby, Redbergslid och kanske Hk Malmö bakom sig.
 
 

Kommentarer
Postat av: Magnus

Du måste skoja Oskar. Har du sett någon träningsmatch med H43!? Dagens H43 är det sämsta på länge. Slipper man kvala ska man vara mycket stolta. Sluta prata slutspel om dagens H43 och jämför inte Mikk P med hemvändande utlandsproffs. Kanske dags att du ger dig ner på lördag och tittar på matchen mot Lugi innan du skriver din blogg. Du skjuter för mycket från höften nu.

2013-09-10 @ 16:53:07
Postat av: Oskar

Nu skriver jag i och för sig att H43 hade varit ett slutspelslag för sådär en fem år sedan med den truppen man har nu, men att andra lag nu har blivit så mycket bättre.
Jag håller med om att det sett rejält dåligt ut mot slutet, men vi behöver väl inte kasta in handduken på förhand.

2013-09-10 @ 18:34:52
URL: http://oskarshandboll.blogg.se
Postat av: Anders

Det är dålig uppdatering på H43:s hemsida, inte ett ord om storförlusten mot Sävehov, ingenting om träningsturneringen i Malmö. Inte någonting om vilket skick Joakim Bååk är i. Vi vet ju vilken betydelse vissa spelare har med tanke på H43:s tunna trupp och att det inte finns någonting att sätta in underifrån. Vet Oskar någonting om Bååk?

2013-09-10 @ 20:21:08
Postat av: Magnus

Inget om bortamatchen mot OV Hbg heller.
Tråkigt att man inte skriver utan försöker mörkförluster.
Läste att det är förra ordf. Niklas N som skall
Sköta detta. Som vanligt så misslyckas han.
Det blir väl en text när det har blivit en vinst.
Mycket dåligt att inte serva sina medlemmar
Och fans.

2013-09-10 @ 21:43:52
Postat av: Magnus

Till Anders
Att det inte finns något underifrån beror ju på
Att dom senaste åren så kastade man ut sina egna
Produkter och tyckte att gräset var grönare
På andra sidan. Hur lyckosamt var detta.
Det är kanske dags att granska herrkommitten
vad dom har för kunskap.

2013-09-10 @ 21:51:32
Postat av: Oskar

Anders; jag vet tyvärr inte hur statusen är på Bååk. Men det är nog inte en allt för vågad gissning att tro att det är sviterna av nyckelbensbrottet som fortfarande spökar!

2013-09-10 @ 23:53:36
URL: http://oskarshandboll.blogg.se
Postat av: Magnus

Till Oskar. Tycker du verkligen att dagens H43
Är bättre än årg 2008/2009. Tycker du verkligen
Att HK Malmö IFK Ystad OV Hbg Sävehof är
Bättre än i fjol!? Kanske OV är det.
Du önskar för mycket. Du ska nog hålla dig
Till verkligheten och börja titta på H43 och inte
Bara önska.

2013-09-11 @ 07:13:27
Postat av: Magnus

Läser på H43 hemsida att Niklas Nilsson
I styrelsen är kommunikationsansvarig. Man
kan väl säga att han har inte lyckas så bra
med det på hemsidan. Vem är det han
Kommunicerar med? Skratt

2013-09-11 @ 08:10:56
Postat av: Oskar

Re Magnus: H43 hade ett ganska bra lag på pappret just 08/09 så den jämförelsen haltar kanske lite. Men nog känns det som att H43 värvat på ett vettigare sätt nu, jämfört med under åren då man prenumererade på en kvalplats.
Är tämligen säker på att OV Hbg och IFK Ystad är bättre lag nu jämfört med förra säsongen. Däremot inte Sävehof, och kanske inte heller HK Malmö.
Jag tror verkligen att H43 är på rätt väg. Men det innebär kanske inte att vi ska tro att man vinner mot tippade topplag som Kristianstad och Lugi i början på serien.

Och gällande hemsidans uppdatering så kan jag bara hålla med om att den varit högst bristfällig ett tag. Men jag råkar veta att Niclas jobbar på att få till en bättre rapportering. Förhoppningsvis får vi se ett lyft när säsongen kommer igång!

2013-09-11 @ 13:09:31
URL: http://oskarshandboll.blogg.se
Postat av: Kjell

ifk ySTAD har tappat Niklas Kraft och Torbjörn Jacobsson i mål, Hampus Andersson och Olibver Andersson på båda kanterna som spelade non stop, Felix Andersson; per Ögren och Viktor Magnusson på 9M. Har endast värvat en målvakt från div 1, en kantspelare från div 1 och Johan Persson från IFK Kristianstad. Hur kan de vara bättre!??

2013-09-12 @ 12:09:28
Postat av: Oskar

Re Kjell; Tycker att IFK Ystad tog ett rejält kliv i rätt riktning redan förra säsongen. Visst har man tappat spelare, men också förstärkt med rätt namn. Tror att man kommer att tillhöra toppen i allsvenskan den kommande säsongen, vilket man inte riktigt gjorde förra säsongen!

2013-09-12 @ 13:31:56
URL: http://oskarshandboll.blogg.se
Postat av: Magnus

Re Oskar.
Nu skjuter du från höften igen. Du menar att
IFK YSTAD är bättre i år än förra säsongen.
Tappat 7 duktiga spelare inkl mv.
Du är inte trovärdig när du skjuter från höften.
Det är dags för dig att se lite matcher.

2013-09-12 @ 13:39:53
Postat av: Kjell

Oskar.Jag följer de skånska lagen och gillar att du driver en bra blogg men när det gäller IFk Ystad har du fel. De har tappat hela laget och visst har de ersatt Per Ögren med Johan Persson och det är bättre framåt men sämre bakåt så det går nästan på ett ut. Man har dock inte ersatt NÅGON av de andra tappen. De kommer att få jobba för att undvika kval i en bättre allsvenska

2013-09-12 @ 15:17:59
Postat av: Oskar

Det är möjligt att jag har övervärderat just IFK Ystads kapacitet. Kvällens träningsmatch mot Malmö ger knappast några pluspoäng. Vad vi ska dra för växlar på H43:s förlust tidigare mot Ystad är dock fortfarande oklart!

2013-09-13 @ 00:19:46
URL: http://oskarshandboll.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0