Truppen tar form

Det har börjat röra på sig när det gäller H43:s herrar. I torsdags kom nyheten om ett mycket intressant nyförvärv i form av Mikk Pinnonen. Mikk är 22 år gammal och har de tre senaste säsongerna spelat för Århus i den danska ligan. Dessutom har han erfarenhet av landslagsspel med Estland. Under sina år i danska ligan har Mikk dagligen tränat och mött spelare av mycket hög klass, och det ska bli väldigt intressant att se honom i H43:s tröja till hösten. Mikk är en mittnia med god speluppfattning, men också med ett härligt rörelsemönster och fint fotarbete, enligt uppgift kanske man kan jämföra honom något med Anders Hallberg. Med Mikk får H43 en spelartyp man saknat sedan Calle Tagesson lämnade klubben för fyra år sedan.
 
I fredags presenterades sedan nästa nyförvärv i Rasmus Johansson som närmast kommer från Caperiotumba. Rasmus öste verkligen in mål från sin vänsterkant i allsvenskan den gångna säsongen och kom tvåa i skytteligan. Det ska bli skoj att se honom ta nästa steg i sin utveckling när det nu blir elitseriespel med H43 nästa säsong. Och jag känner mig ganska säker på att han tillsammans med Simon Nyberg kommer han att ta hand om H43:s vänsterkant på ett alldeles utmärkt sätt.
 
Dessutom har jag från säkra källor fått höra att målvakten Torbjörn Jacobsson är klar och bara väntar på att bli presenterad som nästa nyförvärv. Torbjörn kommer ju närmast från IFK Ystad där han hade "Knirr" som tränare och fungerade som andremålvakt bakom talangfulle Niklas Kraft. Jag tror att Torbjörn även i H43 kommer att vara uttalad andremålvakt bakom Oscar Jensen och att han accepterar den rollen då han haft den i IFK Ystad den gångna säsongen. Och att kunna presentera en andremålvakt med rutin från både elitserien och spel i tyskland känns verkligen bra.
 
I och med dessa spelare på plats så känns det väl som om vi bara väntar på en ny mittsexa också. Men redan nu kan vi leka med en tänkt förstauppställning. Vad sägs om följande:
Målvakt: Oscar Jensen
Vänstersex: Rasmus Johansson
Mittsex: Jacob Anderberg
Högersex: Pavle Karacic
Vänsternio: Joakim Bååk
Mittnio: Mikk Pinnonen
Högernio: Zoran Roganovic:
 
Inte så pjåkigt va? I mina ögon en förstauppställning som kan skaka om alla lag i elitserien, och om man slipper problem med skador och annat så känns den uttalade målsättningen att gå till slutspel på intet sätt orimlig!

Kommentarer
Postat av: Charles

Ser trevligt ut. Hoppas verkligen att vi inte kommer falla in i gamla synder och låta Zoran ta allt ansvar. De här nyförvärven känns som hot i sig själv så det ser lovande ut.


Har du några rykten om hur det ser ut för damerna på spelarfronten?

2013-05-12 @ 22:12:16
Postat av: Världsmästare på läktaren

Re: Oscar

Tycker det är viktigt att poängtera truppens bredd. Att ha spelare som Fahrudin, Stoffe, Torbjörn, Simon, Hampus, Robin, Måns och en ny M6:a (får vi hoppas) tillgängliga på bänken är oerhört viktigt för att hålla en säsong!

2013-05-13 @ 13:23:26
Postat av: Oskar

Re: Världsmästare på läktaren; det har du givetvis förbaskat rätt i. Och det kanske är just där det ser betydligt bättre ut jämfört med tidigare säsonger i elitserien. Men att man dessutom kan mönstra en riktigt stark "förstasjua" gör inte saken sämre!

2013-05-13 @ 14:16:40
URL: http://oskarshandboll.blogg.se
Postat av: Anonym

Det gäller bara att få ihop en lagmaskin också! Alla dessa välkända namn roar säkert de flesta, men de ska fungera ihop och jag måste säga att jag hade varit betydligt lugnare med Kos på bänken. Nåja, den som lever får se helt enket!

2013-05-15 @ 11:50:54
Postat av: Ekblad

Och nu Elias Holmström. Det här kan bli magi!!!

2013-05-15 @ 15:28:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0