Några tankar om damlaget

Efter diverse turer fram och tillbaka står det nu klart att H43:s damlag kommer att spela i division två kommande säsong. Ett troligtvis oundvikligt beslut i den uppkommna situationen. H43 har under dagen gått ut med information om damverksamheten på sin hemsida där man också förklarat vad som ligger bakom de olika besluten. En bra information som också ger vettiga förklaringar och rätar ut en del frågetecken, men som givetvis borde kommit långt tidigare.
 
Jag har flera gånger den senaste månaden kännt att jag borde delge mina läsare mina egna tankar kring damlaget. Problemet är att jag vacklat lite fram och tillbaka om vad jag ska tycka och tänka. En del av mig tycker det är förbaskat tråkigt att man tog beslutet att dra damlaget ut elitserien. Känslan är att det på något sätt borde ha gått att undvika ett beslut som skapat oerhört mycket negativ publicitet i en klubb som annars börjat må bättre än på länge.
 
En annan del av mig känner att det kanske var ett oundvikligt beslut. Att stå en bit in på försäsongen med oerhört få kontrakterade spelare, och få spelare på väg in kan få även den störste av optimister att känna hopplöshet. Att på ett tidigt stadium deklarera att man drar sig ur elitserien gav spelare under kontrakt en schyst chans att hitta nya klubbar om de så önskade innan samtliga elitserietrupper var spikade. Lek med tanken att man tagit beslutet nu, eller om ytterliggare några veckor. Spelare i H43 hade då haft avsevärt mycket mindre chans att hitta en annan klubb på elitserienivå.
 
Uppbrottet från samarbetet med Lundagård har också fått en del uppståndelse. H43 har uppmålats som stora stygga vargen i media, medans det varit väldigt synd om Lundagård. En inte helt rimlig och nyanserad bild i mina ögon. Att avbryta samarbetet med Lundagård för att istället stå på egna ben är för mig ett tydligt tecken ett långsiktigt tänk med klubbens bästa i åtanke. Jag erfar också att samarbetet med Lundagård inte fungerat helt friktionsfritt. Lundgård har leverat mängder med duktiga tjejer till laget men har enligt uppgifter jag hört inte bidragit med ett endaste dugg när det gäller ekonomi eller det organisatioriska. Däremot har man mer än gärna haft åsikter på hur saker och ting bör skötas. Även där det gäller bitar som Lundagård rimligen inte haft med att göra.
 
Det är väldigt lätt att ha starka och kritiska åsikter om obekväma beslut tagna av styrelsen. När den här bloggen var ny drog jag själv mer än gärna igång stora motorsågen så fort jag fick chansen. Men någonstans är jag tämligen säker på att H43:s samtliga styrelsemedlemmar gör så gott dem kan, och allt dem gör gör dem med övertygelsen att det är för H43:s bästa. Jag är själv glad att jag slipper sitta och fatta obekväma beslut som kan skapa mängder med åsikter och irriation hos allmänheten.
 
Är det däremot något jag vill vara kritisk mot H43:s styrelse efter den här uppkommna situationen så är det återigen brist på nyttig information. Hade delar av den information som idag gick upp på hemsidan kommit redan för en månad sedan hade vi kunnat slippa rena spekulationer och mängder med skitsnack och pajkastning. OM det dessutom är som det angavs i media att spelarna i laget fick nyheten om att man drog sig ur elitserien via sociala medier (facebook, twitter) och i något fall av journalister, så är det inget annat än bedrövligt. Då har man heller inte tagit till sig något av den kritik som uppkom i samband med kraftsamlingen förra vintern för att förbättra sig. Att vara styrelsemedlem i en relativt stor elitidrottsförening är säkert inte lätt alla gånger. Men om man tar sig an uppgifte måste man åtminstone kunna kräva att relevant kommunikation och information fungerar!

Kommentarer
Postat av: Kenneth Landgren

En av damlagets största sponsorer IKC Fonder har Kent E själv kontaktat, om Kent sen är H43:are elr Lundagårdare kan man väl tvista om

2013-06-01 @ 15:09:57
Postat av: handbollare

Det finns ett samarbetsavtal från 2005 som innebär att H43 ansvarar för Damlagets ekonomi och organisation, motsvarande ansvar har KFUM Lundagård för utvecklingslaget. Sammanslagningen gällde F91 för de båda föreningarna. Skriverierna från styrelsen är direkt osakliga och ett hån mot de dam och flicklag som är kvar. Damerna lämnade pga ett totalt ointresse från styrelsen. All annan information är ett försök att rädda skinnet. H43 är en herrklubb och inget annat.

2013-06-01 @ 21:19:56
Postat av: Sommar

Sluta gnälla. Skönt att samarbetet är över så vi blir av med er gnällspikar. Med tanke på att ni spyr så mycket galla över H43 borde ni istället vara glada att samarbetet är slut.

2013-06-01 @ 21:50:58
Postat av: Oskar

Kenneth; Kent Engdahls personliga insats ifrågasätter jag inte. Tycker det framgått rätt tydligt att han verkligen brunnit för att få allt med damlaget att fungera. För övrigt är det väl ganska tydligt att Lundagård aldrig kunnat erbjuda tjejerna elitseriespel utan H43. Och likadant hade H43 aldrig haft ett damlag i elitserien om det inte vore för Lundagård. När många av tjejerna nu valt att gå vidare är det kanske inte helt orimligt att klubbarna får starta om på varsitt håll!

2013-06-01 @ 23:20:09
URL: http://oskarshandboll.blogg.se
Postat av: Hanbollaren

Sommar och Oskar ni har tydligen läst men inte förstått. Kritiken riktar in sig på att styrelsen inte har velat ha något damlag. Samtidigt är faktakontrollen obefintlig från styrelsen och Oskars sida. Det är ett sundhetstecken att damerna säger hit men inte längre. Också en Hälsning från hela Sveriges Dam och flicklag. Ni kan förklara för alla H43:s F91(tex Bella,Linnea, Maja), varför ni inte vill att H43 skall ha ett damlag.

Något att tänka på:
29 april informerades att Elitlaget skulle gå ner i allsvenskan.Det blev Div2.
Mellan 9 maj och 16 maj skrevs avtal med 4 nya herrspelare.

2013-06-02 @ 10:09:19
Postat av: Sommar

Jag vet inte vilka som deltog i förhandlingarna när H43/Lundagård bildades men ganska uppenbart föll samarbetet på en dåligt skött organisation. Herrarna har en herrkommiten och damerna har en damkomiten. Deras uppgift är bland annat att värva spelare samt skriva kontrakt. Herrkommiten har lyckats men damkomiten har misslyckats pga. (enligt handbollaren) ett missnöje bland damspelarna. Resultatet blev att damlaget löstes upp till följd av spelarbrist. Det enda riktiga att göra är att starta om, lära sig från sina misstag och skapa en organisation kring damlaget som är fungerande. Jag anser att beslutet visar på att det finns en önskan och en vilja att skapa ett damlag som till stor del består av egna talanger. Med en välfungerande organisation kommer det inte dröja många år innan H43 på egna ben kommer tillbaka till elitserien.

2013-06-02 @ 11:17:15
Postat av: Oskar

Handbollaren; har jag någonsin skrivit att jag inte vill att H43 ska ha ett damlag. Tvärtom tycker jag att det är oerhört tråkigt, och jag skriver också att känslan är att man borde kunnat ha undivikit ett sådant beslut.
Men när det nu blev som det blev är det förmodligen bättre att börja om från botten. För såväl H43 som Lundagård.
Och när det gäller herrspelarna som presenterades mellan den 9:e och 16:e maj har jag uppgifter som gör gällande att åtminstone två av dem var klara redan tidigare, men inte kunde presenteras pga. den uppkommna situationen med damlaget!

2013-06-02 @ 11:49:26
URL: http://oskarshandboll.blogg.se
Postat av: Lejon

Att säga att H43 stod för alla fiolerna är en sanning med modifikation . Jag var med och starta upp samarbetet 2005 och många av de sponsorer som var med från början och de ville sponsra en damsatsning. Sen skrevs avtalet om 2008 och då flyttades mer över till H43 pga lundagård inte klarade av det både organisatoriskt och ekonomiskt. Vissa sponsorer flyttades då över till H43(jag har inte påstått att de sponsra antingen Lundagård eller H43 utan de sponsra damhandboll).Uppdelningen blev då att lundagård skulle sköta farmarlag samt ungdomsSM lagen och H43 elitserielaget. Vad det gäller organisationen runt matcher och liknande var många lundagårdare med och hjälpte till runt matcherna så detta är fel. Damkommiten bestod av 5 st varav 3 st var föräldrar till spelare i laget som kommer från lundagård.
Under de 3 åren i elitserien har 23 stycken spelare från lundagård fått spela elitseriehandboll tack vare samarbetet med H43. (11 st i årets trupp). Alla dessa spelare har gått över gratis till h43 utan övergångsummor samt utbildningsbidrag. En genomsnittlig handbollspelare på damelitnivå kostar 22000kr så om man tar bara årets trupp motsvarar detta ca 250000 kr. Kan tycka att detta är rätt bra betalt för en 12 cm logga på bröstet.Jag tycker det var synd att samarbetet upplöstes för tillsammans hade vi kunnat utmana lugi med att vara störst i stan men detta blir mycket svårare nu med 1 lag i div1 och ett i div2

2013-06-02 @ 23:54:43
Postat av: Kurt

Lejon

Du kan ju inte prata om belopp på det viset. Tänk så mycket pengar H43 gått back pga. damlaget. På sista årsmötet tror jag att de sa att damverksamheten gick back 800.000kr. Alltså, kom inte och häv ur dig några orelevanta summor som inte säger någonting i det stora hela.

2013-06-03 @ 09:37:24
Postat av: Lejon

Kurt
Det står att det var spelarmaterialet som inte räckte till men då tycker du att det är en pengafråga. Det har inte framkommit nån annanstans. Att bedriva seniorhandboll är ingen bra affär varken på herr eller damsidan. Med tanke på budgeten förra året var på 1,5 milj på dam och engdahls sponsor (ikc)gick in med 500000kr så tycker jag att det är konstigt man kan gå back 800000kr med tanke på hur mycket sponsorer där var på tröjan. Jag är lundagårdare och det är inte synd om lundagård utan om tjejerna i laget som får reda på via sociala medier att de inte duger och inte kommer att få spela sin favoritsport med sitt lag till hösten. Vi i lundagård ville fortsätta att samarbeta och var man inte nöjd från H43 sida hade man väl iallafall satt sig ner och diskuterat framtiden och därifrån säga upp avtalet. Tror fortfarande att 2 är starkare än 1 och med tanke vilken resa damlaget klubbarna tillsammans att gå från nystart i div3 upp 5 divisioner till elitserien och vara bland de 8 bästa lagen i Sverige är fantastiskt.

2013-06-03 @ 11:20:20
Postat av: Kurt

Tjejerna valde ju själva att inte förlänga pga. missnöje? Varför är det då synd om dem när beslutet är deras?

2013-06-03 @ 11:43:24
Postat av: Vän av ordning

Man får skilja på saker och ting. När det blev klart att två spelare skulle lämna H43/Lundagård för andra förening kan det inte kommit som någon överraskning. De behöver komma vidare i sin utveckling och det är sådant som händer. Det som jag tycker är intressant i sammanhanget är anledningen till att de som var kvar inte ville skriva på nya kontrakt. Jag sitter inte i styrelsen så jag vet ju inte, men det luktar nedprioritering, konflikt eller försämrade villkor. Oavsett anledning tycker jag det är intressant att ett slutspelslag i damernas Elitserie inte är attraktivt för NYA spelare. Som styrelse måste man då ifrågasätta varför. Vad är det som gör att just vår förening inte lockar? Lite självrannsakan är på sin plats. Detta är basalt ledarskap och borde inte komma som en överraskning för herrarna i styrelsen.

Att diskutera huruvida beslutet att flytta ner damerna till Allsvenskan var rätt eller fel kan vi hålla på med länge, men oavsett beslut tycker jag att man har en skyldighet att kontakta spelare personligen. Detta är tjejer som, vissa av dem, varit med från början. Där tar man beslutet om att endast de spelare som skrivit kontrakt är värda att informeras. Skäms H43! Så gör man INTE! Det är helt enkelt vanligt j-a hyfs att faktiskt ta kontakt med tjejerna och inte låta de läsa om det i press och media. Efter den behandlingen är det inte konstigt att ingen väljer den föreningen att spela för.

Tycker det skulle vara konstigt om SHF faktiskt godkände div 2 spel. Man kan inte hatta runt hur mycket som helst. Elitserien! Nej, förresten Allsvenskan! Eller nja, Div 2 blir bra. Låt H43 börja om från början i div 3 medan styrelsen tar en kurs i ledarskap, vett och etikett.

2013-06-03 @ 21:15:10
Postat av: Sommar

Vän av ordning

Håller till viss del med dig om att klubben borde kallat till möte och informerat om läget. Vi ska dock inte glömma att många av tjejerna sket fullständigt i att ge besked till klubben efter att deadline var satt. Med tanke på deras agerande är det i min värld inte helt säkert att klubben har någon skyldighet att förklara sig utöver för de som faktiskt visat intresse.

2013-06-05 @ 16:39:46
Postat av: Kenneth Landgren

Har kollat preliminära serieindelningen, inget H43 varken i div.2 eller i div.3 Har man förstått att barn (97:or) inte skall spela i seniorserier?
Lär komma ett beslut från SHF om åldersgräns.

2013-06-05 @ 23:04:45
Postat av: AndrewRix

Videography may be the art and manner of shooting moving pictures on film or digitally. It really is an extremely inspiring and technical field that requires a mixture of artistic vision, complex talent, and solid communication skills. The task of a videographer is always to create visually compelling images that tell an account, convey a message, or simply amuse a gathering. In this essay, we shall examine the many components of the job of a videographer and exactly why it really is an important and daunting profession. one of the more critical components of videography is storytelling. A videographer is responsible for bringing an account to life through the use of moving images. They must manage to comprehend the story these are typically attempting to tell, and then use their technical skills to recapture it in a visually compelling way. This involves a deep understanding of the narrative structure, character development, and pacing of a tale. In addition it requires an excellent feeling of simple tips to visually convey emotions, moods, and themes. Creativity: Videographers should be in a position to think creatively so that you can visually tell a tale or convey a note. They need to manage to see things in another way, and then use their techie skills to carry those ideas to life. This requires a great feeling of composition, color, and movement. Moreover it requires an understanding of how exactly to use visual effects and animation to boost the visual impact of a tale. A videographer should have an eye for detail, and then identify and rectify errors in their footage. They should be in a position to start to see the big picture along with the small details. This involves a beneficial comprehension of the technical aspects of the craft, as well as an ability to pay attention to the small details that will make an impact within the final product. Should you want to educate yourself on more info on this fact focus come to our online business: [url=https://www.seanniecameras.com/drone-photos][color=#000_url]event photography rate and close to Washington, D.C.[/color][/url]

2023-03-25 @ 02:23:17
Postat av: JefferyDeR

LOFI music have become a best-selling option for someone searchin to relax and wind off, with various professing that they make them sleep. The soothing, recurring cycle of these kinds of beats can establish a beautiful habitat, promoting a sensation of peace which are approving to turning in to bed. The reason being is LOFI songs regularly features a slow-moving rate and few verse, letting the spirit to slow down and float off with less effort. Also, LOFI tones often consist of sounds of the wild, for instance rain or river surf, that may furthermore supplement the lulling influence. Moreover to their potential sleep-inducing features, LOFI instrumentals could are offering a variety of remaining advantages. Research studies show that that paying attention to sounds can shrink anxiety and tension and anxiety, minimize blood pressure, and enhance spirits. LOFI sound, right off the bat, has been found to own a uplifting consequence on psychological genuine health. Its usability and Essentialism can assist to quiet the head, providing bigger primary focus and lucidity. What's more, the classic, classic sound of LOFI beats appears to have been uncovered to evoke sentiments of relaxation and expertise, and this can be especially important for all those dealing with misery or being lonely. When you get down to it, whilst the performance of LOFI music as a relaxation aid can vary from person-to-person, there are truly advantages to integrating increase of mp3 in your everyday life. Regardless you're hoping to calm down right after a long-day or pursuing the best way to perfect your mental health, LOFI beats make available a simplistic and handy answer. So on the next occasion you have been troubled to get to sleep or becoming burdened, give some thought to putting on various LOFI tunes to see information on how it is relevant to you. If you wish to master more about all of this topic area come to the webpage: [url=https://www.drlofi.com/post/dr-lofi-highlight-hyd-ro-4-music[color=#000_url]Lofi hip hop [/color][/url]

2023-03-28 @ 04:28:36
Postat av: JefferyDeR

LOFI rhythms happen to be a renowned option for we wanting to flake out and slow down, with so many saying that they can help them sleep. The soothing, frequent rhythms of they beats create a comforting ambiance, enhancing a good sense of tranquil which has been approving to hitting the sack. Due to the fact LOFI music regularly has a slow-moving speed and a lot fewer verse, creating the state of mind to go slower and drift off quicker. Moreover, LOFI sounds often combine songs of the harmony of nature, most notably rainfall or ocean water, that might even more maximize the steadying effect. As well as to their prospective sleep-inducing elements, LOFI sounds could provide you with a collection of different factors. Tests have indicated that paying attention to songs can lower anxieties and trepidation, reduce blood pressure, and get better mood. LOFI music, for instance, has been discovered of having a impressive impact on emotional fitness. Its ease-of-use and Austerity can assist to quiet the attention, including better focus and lucidity. More over, the sentimental, antique sound of LOFI beats may possibly be found to stimulate thoughts of relief and understanding, which are most importantly useful for anyone dealing with depressive disorders or forlornness. Generally speaking, even though the power of LOFI tones as a sleeping solution can vary greatly from person to person, there exist without a doubt conveniences to combining this manner of songs with your everyday life. Irrespective of whether you may be wanting to unwind shortly after a long day or searching for a method to enhance your psychological state, LOFI tones present a basic and available treatment. So when your are unable to sleep at night or beginning to feel distressed, have a look at putting on some LOFI sounds and enjoy tips about how it can affect you. Should you want to realize more about your subject have a look at my simple online business: [url=https://www.drlofi.com/post/dr-lofi-your-number-one-source-for-all-things-lofi[color=#000_url]Relaxing vibe to manage anxiety [/color][/url]

2023-04-01 @ 18:21:21
Postat av: Randymaw

Worn pallet racking is a smart and cost-effective selection for business owners seeking to boost their storage solutions. Listed here are many perks of purchasing used pallet racking which should be thought about by businesses within their storage space decision-making undertaking.

Cost benefits: the most important advantageous asset of buying used pallet racking is the cost benefits. New pallet racking systems can be very expensive, which will be not well suited for businesses operating with limited funds. Used pallet racking, having said that, is usually sold at a much lower price in comparison to new systems, allowing businesses to obtain more with their budget. This cost benefits may be used to improve the areas regarding the business or simply just to boost overall profits.

Environmental sustainability: Another key advantageous asset of buying used pallet racking could be the positive effect on environmental surroundings. By buying used pallet racking, companies are reducing their carbon footprint because they are reusing existing materials in place of producing new ones. This not merely helps you to reduce waste but in addition helps you to conserve natural resources and lower energy consumption. This is why used pallet racking a far more environmentally responsible option for businesses looking to reduce their effect on the planet.

Availability: Used pallet racking systems are widely accessible, making it simpler for businesses to locate a method that meets their specific needs. This availability does mean that businesses will get the device they need quickly and and never have to watch for an extended lead time. That is especially essential for businesses with tight deadlines or the ones that require additional space for storing to meet up with increased demand.

Versatility: Used pallet racking systems are versatile, and therefore they may be customized to satisfy specific storage requirements. This versatility makes used pallet racking an appropriate choice for businesses of most sizes, whatever the types of goods they store. For example, businesses with heavy loads can decide for heavy-duty racking systems, while individuals with lighter loads can decide lighter systems that are more cost-effective.

Durability: Used pallet racking systems are usually developed to last, making them a durable selection for businesses trying to boost their storage solutions. This durability means that businesses may use the machine for quite some time, reducing the significance of frequent replacements. In addition, well-maintained used pallet racking systems can frequently perform just as well as new systems, making them a trusted option for businesses shopping for a cost-effective storage solution.

Easy installation: Used pallet racking systems are usually very easy to install, making it possible for businesses to setup their storage solutions quickly and and never having to spend money on professional installation services. This not just saves money but in addition allows businesses to possess control of the installation process, making sure the machine is installed relating to their specific requirements.

Increased storage area: Used pallet racking systems increase space for storing, allowing businesses to maximise their storage area and enhance their overall efficiency. This increased storage area will help businesses to lessen clutter and keep their workspace organized, making it simpler to find items if they are needed.

Better planning: worn pallet racking systems increase arrangement by giving a definite and defined storage space for goods, decreasing the danger of damage and making it simpler to access and recover items. This improved organization may also greatly increase productivity, as people have the ability to retrieve items even more conveniently and expeditiously.

Increased safety: utilized pallet racking processes improve safety by decreasing the threat of items falling and causing damage or injury. The systems may also be typically fashioned with safety in your mind,

2023-04-06 @ 02:42:00
Postat av: RichardmiC

Greetings my name is matt d'agati.
Solar technology the most promising and efficient resources of renewable energy, and it's also rapidly gathering popularity as a principal energy source in the workplace. In the future, it's likely that solar technology is the dominant energy source on the job, as increasing numbers of companies and organizations adopt this clean and sustainable energy source. In this article, we shall discuss why you will need to change to renewable energy sources such as for example solar power at the earliest opportunity, and exactly how this transition will benefit businesses and also the environment.

The initial & most important good reason why it is vital to change to renewable energy sources could be the environmental impact. The use of fossil fuels, such as for example coal, oil, and natural gas, may be the main reason for air pollution, greenhouse gas emissions, and climate change. These emissions have a profound effect on the surroundings, causing severe weather conditions, rising sea levels, along with other environmental hazards. By adopting solar power, companies and organizations can help reduce their carbon footprint and subscribe to a cleaner, more sustainable future.

Another important reason to change to solar power may be the financial savings it offers. Solar panels can handle generating electricity for businesses, reducing or eliminating the need for traditional resources of energy. This may lead to significant savings on energy bills, particularly in areas with a high energy costs. Furthermore, there are many different government incentives and tax credits accessible to companies that adopt solar energy, which makes it much more cost-effective and affordable.

The technology behind solar power is simple and easy, yet highly effective. Solar panel systems are made of photovoltaic (PV) cells, which convert sunlight into electricity. This electricity may then be kept in batteries or fed straight into the electrical grid, with respect to the specific system design. So that you can maximize the advantages of solar technology, it is critical to design a custom system this is certainly tailored to your unique energy needs and requirements. This may make certain you have just the right components in position, like the appropriate amount of solar panels together with right variety of batteries, to optimize your time efficiency and value savings.

One of several key factors in designing a custom solar technology system is comprehending the various kinds of solar power panels and their performance characteristics. There are two main main forms of solar energy panels – monocrystalline and polycrystalline – each having its own advantages and disadvantages. Monocrystalline solar power panels are manufactured from just one, high-quality crystal, helping to make them more effective and sturdy. However, they're also more costly than polycrystalline panels, which are created from multiple, lower-quality crystals.

In addition to financial savings and environmental benefits, switching to solar power may also provide companies and organizations with an aggressive advantage. Companies that adopt solar power have emerged as environmentally conscious and energy-efficient, and also this can really help increase their reputation and competitiveness. Furthermore, companies that adopt solar energy will benefit from increased profitability, since they are in a position to reduce their energy costs and boost their main point here.

Additionally it is important to notice that the technology behind solar power is rapidly advancing, and new advancements are increasingly being made on a regular basis. As an example, the efficiency of solar panel systems is continually increasing, making it possible for more energy to be generated from a smaller sized wide range of panels. In addition, new innovations, such as for instance floating solar panel systems and solar power panels which are incorporated into building materials, are making it simpler and much more cost-ef

2023-04-11 @ 17:04:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0