Två poäng och serieledning

H43 gjorde vad man skulle när man besegrade Ricoh hemma i Färs och Frosta Sparbank Arena på fredagskvällen. Segern innebar också att man gick upp i serieledning, i nuläget främst för att man har en match mer spelad än de flesta övriga konkurrenter.

Låt oss börja med att fastslå att det var en ganska dålig match vi 445 åskådare fick bevittna ikväll. Efter onsdagens match mot OV Helsingborg skrev jag att jag då tyckte att allsvenskan bevisade att man kunde bjuda på utmärkt handbollsunderhållning. Idag fick vi kanske istället se allsvenskans baksida då de dåliga matcherna verkligen är dåliga.

H43 gjorde vad man skulle till att börja med. Tog tidigt kommandot och Fahrudin Zaimovic såg ensam till att det stod 3-0 på tavlan efter ett par minuters spel. Ricoh verkade mentalt sitta kvar på bussen i matchens inledning och H43 behövde verkligen inte förta sig när man gick ifrån till 10-3 och så småningom landade halvtidssiffrorna på 16-9.

Första halvleken bjöd på lite av det jag saknade från matchen mot OV Helsingborg i onsdags. Man fick igång lite kontringspel, mål från linjen och Nemanja Cvetinovic var närmast klinisk i sina avslut från kanten. Dessvärre bjöd den också på mändger med tekniska fel, slarv och ibland tendenser till nonchalant inställning från H43:s sida.

Andra halvleken bjöd på ett bättre spel från Ricoh. Men också ett ännu slarvigare och än mer nonchalant H43. Och med dryga tio minuter kvar att spela hade Ricoh också krupit så nära som till 22-20. I slutet drog H43 dock ifrån något igen, mycket beroende på ett par avgörande räddningar av en inhoppande Nebojsa Simic och en Joakim Bååk som fick igång målfabrikationen.

Plusvarianter i H43 tycker jag att Fahrudin Zaimovic och Pavle Karacic var. Fahrudin inledde matchen strålande och Pavle kändes säker i läget från sin högerkant. Nebojsa Simic gör ett vasst inhopp i slutet av matchen, och dessförinnan hade Philip Ståhl stått för en helt okej insats.

445 personer kom till H43:s hemmapremiär. Givetvis i minsta laget, men det känns svårt att ha för starka åsikter om publiksiffran en fredagskväll när ett lag som Ricoh står för motståndet. Nästa hemmamatch dröjer till den 29:e september och då bjuds vi supportrar på en nostalgitripp när spelplatsen blir i Idrottshallen.

Kommentarer
Postat av: Mittsexan

Fantastiskt att du skriver slutresultatet också.

2012-09-15 @ 14:38:00
Postat av: Oskar

Hoppsan då, det var ju en ganska relevant detalj jag missade! 27-23 slutade matchen!

2012-09-15 @ 15:03:05
URL: http://oskarshandboll.blogg.se
Postat av: Mittsexan

Haha, bra! Tack.

2012-09-16 @ 17:55:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0