H43 All Star Team - Försvarspelare

Om jag inte fått helt fel för mig tog H43-spelarnas semester slut idag. Stenhård försäsongsträning med tonvikt på fysiken väntar nu de kommande veckorna.

Dessutom är OS i full gång med svensk handbollsrepresentation såväl på herr som damsidan. Därför känns det rätt lämpligt att jag i och med detta inlägg avslutar min serie om ett H43 All Star Team. Hädanefter blir det åter mer "normal" rapportering om vad som händer i handbollsvärlden.

I dagens handboll blir det allt vanligare med renodlade försvarspelare. Många lag praktiserar byten anfall-försvar för att få ut så mycket som möjligt av varje enskild spelares kompetens. H43 är inget undantag.

H43 har genom åren haft mängder av duktiga försvarspelare. Om än inte försvarspecialister, de har alltså även i många fall varit duktiga i det offensiva spelet. Jag tänker bland annat på Patric Sandblom, Daniel Broman, Börje Fennhagen och Nemanja Milosevic.

Men ingen av ovanstående herrar har varit i närheten av Anders Sevel Rasmussens deffensiva kvalitéer. Anders var en del av den framgångsrika truppen som nådde semifinal säsongen 2007-2008. Som tvåa i H43:s 3-2-1 spel den säsongen raderade han ut den ena spelaren efter den andra. Anders försvarspel höll stundtals världsklass och var en mycket starkt bidragande orsak till att H43 släppte in väldigt lite mål.

Reservplatsen får Tobias Fält. Tobias kunde användas såväl som försvarstrea som försvarstvåa. Oerhört följsam och duktig man mot man.

Eftersom vi nu är i hamn kommer här en sammanfattning av mitt H43 All Star Team.

Målvakt: Jesper Larsson
Reserv: Espen Christensen

Vänstersex: Ulf Tallhage
Reserv: Andreas Bamberg

Mittsex: Olof Ask
Reserv: Anton Månsson

Högersex: Tomas Axnér
Reserv: Lasse Eklöv

Vänsternia: Ivica Zubak
Reserv: Nemanja Milosevic

Mittnia: Calle Tagesson
Reserv: Henrik Kronborg

Högernia: Zoran Roganovic
Reserv: Lars Andersson

Försvarare: Anders Sevel Rasmussen
Reserv: Tobias Fält

Kommentarer
Postat av: Spelare

Kan tillägas att "semestern" var 6 veckor med 6 pass i veckan minst!

2012-07-30 @ 21:10:27
Postat av: Oskar

Re: Spelare.... Betvivlar inte att ni kört stenhårt även under "semestern". Borde kanske betonat att den kollektiva träningen sätter igång igen!

2012-07-30 @ 23:55:20
URL: http://oskarshandboll.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0