En tuff avslutning väntar

Var i onsdags kväll på plats i Färs och Frosta Sparbank Arena och bevittnade vad som måste ha varit en av de allra häftigaste tillställningarna någonsin inom klubbhandbollen i Sverige. 3159 åskådare, ungefär hälften Lugi-supportrar och hälften skapade en fantastisk atmosfär i en härligt intensiv slutspelsmatch med Sveriges bästa domarpar i Mattias Wetterwik och Mirza Kurtagic som lät spelarna göra upp på plan utan att blåsa sönder matchen. Handbollen blir inte bättre än så här hemma i Sverige och jag hoppas att fler får chansen att se handboll med de här förutsättningarna i framtiden. 

Ca. 60 mil från Lund pågick samtidigt en kvalseriematch. Långt från slutspelets intensitet och glans försökte H43 skaffa sig ett järngrepp om en av elitserieplatserna till kommande säsong när man mötte Skånela på bortaplan. Det gick inte alls bra. Skånela rivstartade matchen och fick en snabb 5-1 ledning. Ett underläge H43 sedan aldrig lyckades hämta in även om ett tag i den andra halvleken bara var ett mål efter.

32-27 slutade matchen i Skånela-favör. 32 insläppta mål mot ett lag som senaste säsongen spelat i allsvenska talar sitt tydliga språk om kvaliteten på H43:s försvars och målvaktspel. 27 mål framåt är väl kanske okej, men rapporten talar om en ganska trubbig offensiv med dålig skärpa i avsluten.

I och med förlusten väntar nu en riktigt jobbig avslutning av kvalserien. H43 ligger för närvarande tvåa i tabellen, men man gör det på lika många poäng som både Önnered och Skånela fast med något bättre målskillnad. Man har i tur och ordning Ystad, Västerås Irsta och OV Helsingborg kvar att möta. En inte alltför vågad gissning är att det krävs två segrar i de här tre matcherna för att säkra nytt elitseriekontrakt.

Närmast väntar ett Ystads IF som verkligen hittat storformen på nytt efter skiftningar i tränarstaben efter en fiaskobetonad säsong. Senast pulveriserade man Önnered på hemmaplan och i nuvarande form blir man en riktigt tuff nöt att knäcka för H43. Men låt oss hoppas att H43 hittar tillbaka till det spel spm gav den fina inledningen på kvalserien och redan på söndag tar ett stort kliv mot Elitseriespel även säsongen 14/15!


Kommentarer
Postat av: Anders

Jag hoppas såklart på vinst mot Ystad, det hade gett bra självförtroende inför de 2 avslutande matcherna, men man vet aldrig var man har "swinging H43". Om Ystad skulle ta hem segern är det viktigt att det inte "rinner" iväg då vi kan stå inför en målskillnadssituation när den sista omgången är färdigsspelad.

2014-05-10 @ 11:04:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0