En ruskigt stark seger

Ikväll är jag en stolt H43-supporter. Hur skulle jag kunna vara något annat. I ett oerhört pressat läge när kvalserien går in för ett rafflande avgörande bjuder H43 till och presterar vad som kan vara säsongens bästa insats. Detta mot ett lag som på pappret ska vara bättre, och mot ett lag man har haft oerhört svårt för tidigare på säsongen. Och lägg därtill att Ystad visat hysterisk form i de senaste matcherna.
 
Jag ska erkänna att jag hade mina tvivel om H43 verkligen hade kapacitet i dagsläget att slå Ystad. Känslan har varit allt annat än bra på slutet. Men idag hade man bestämt sig. Det var resolut och bestämt över hela banan. Fokuserat och koncentrerat. Det var ett tempo och en intensitet i matchen som väl förtjänade en högre nivå än kvalserien, kanske rent av med två lag som i sina bästa stunder är slutspelsmässiga.
 
Idag var det många som var bra, och egentligen ingen som var dålig. Men ska några nämnas speciellt så måste man börja med Oscar Jensen. Oscar var stundtals en levande vägg i H43-målet och landade på en räddningsprocent starx över 50% och var ensam en starkt bidragande orsak till den övertygande segern.
Av utespelarna lyste Sebastian Geissler allra starkast med 8 mål framåt och resolut försvarspel, men även Joakim Bååk visade vilken viktig spelare han är för H43.
 
Jag ska inte sväva iväg för mycket nu, det återstår trots allt två matcher av kvalserien innan vi ens vet om H43 spelare i elitserien den kommande säsongen. Men med dagens seger ser framtiden mycket ljus ut. H43 har nu kvar att möta VästeråsIrsta på bortaplan och avslutar sedan på lördag med att möta OV Helsingborg hemma. Två lag som inte längre har någon chans på elitserieavancemang. Samtidigt ska Ystad och Skånela mötas, och i avslutningsomgången Önnered och Skånela. Ystad, Önnered och Skånela kan alltså inte ta full pott allihopa och därmed är det högst troligt att det räcker med ytterliggare en seger för H43 för att säkra elitseriekontraktet. Men det är dumt att chansa så det är lika bra att spela precis lika bra som man gjorde idag mot Ystad. Och i så fall kommer varken VästeråsIrsta eller OV Helsingborg att ha skuggan av en chans.
 

Kommentarer
Postat av: Anders

Okej, H43 har det i sina händer nu, men vi tar fortfarande en match i taget. De 2 resterande matcherna mot redan avsågade lag är inga lätta matcher då dessa kan spela helt avslappnade då de inte har något att spela för. Så det gäller för Knirr att han ser till så att spelarna är fokuserade till 100 % i dessa matcher. Det ser ut till att bli en rysaravslutning som man inte trodde för några omgångar sedan....

2014-05-12 @ 13:17:13
Postat av: Bigge

En härlig seger, årets härligaste.
En stor blomma till Zoran som är elitseriens mest bevakade spelare och ändå vinner skytteligan och blir
MEP.

2014-05-12 @ 17:04:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0