Oroväckande

H43 har spelat två matcher sedan mitt senaste blogginlägg. Har inte riktigt haft tid eller ork att blogga, och insatserna mot Lugi och Guif har väl inte direkt motiverat mig att skriva heller. Förvisso har man mött ett Lugi med stigande formkurva och ett Guif som förmodligen är elitseriens bästa lag just nu så förlusterna i sig är inget att orda om. Men det har blivit alltför stora siffror, och känslan att spelarna inte riktigt bryr sig utan ger upp när det börjar rinna iväg är alltför stark.

Det är knappast särskilt svårt att förstå att det kan vara svårt att motivera sig inför betydelselösa matcher när det sedan en tid tillbaka är klart att kvalseriespel väntar. Men personligen anser jag att varningsklockorna nu ringer högt. Det är nu skrämmande likt hur det såg ut på vårkanten för två år sedan när H43 även då bara väntade på kvalseriespel och skulle toppa formen till just kvalserien. Väl där kunde man inte riktigt tända till på nytt efter mängder av viljelösa insatser i betydelselösa matcher. H43 åkte ur elitserien den gången. Låt oss verkligen hoppas att man lärt sig en läxa sedan dess.

Nu tycker jag definitivt att H43 är ett lag med helt andra kvalitéer nu än då. Och tittar vi bortom det rent sportsliga så upplevde H43 den gången en oerhört svår tid med ekonomisk kris, efterföljande kraftsamling, och även en del interna stridigheter. Förutsättningarna är nu betydligt bättre för att klara av en kvalserie på bästa sätt. Men det ska göras också.

Det återstår en match i elitserien innan kvalserien tar vid. Då möter laget Rimbo på bortaplan. En match där H43 borde ha goda förutsättningar för att få med sig en god känsla in i kvalserien. Matchen spelas först den 8:e april efter ett något märkligt tre veckor långt uppehåll. Spelschemat lämnar verkligen en del övrigt att önska, men just i detta fallet var det nog tvunget på grund av vissa lags deltagande i europacuper. För H43:s del behöver inte uppehållet vara av ondo. Det kam vara skönt att börja om efter en rad svagare insatser. Och dessutom drar jag mig till minnes hur H43 efter det senaste längre uppehållet, då för em, faktiskt visade bra form och höll jämna steg med flera topplag. Vi får hoppas på en repris nu så att formen är god när kvalserien börjar!

Kommentarer
Postat av: Anders

Det kommer att bli en oerhört tuff kvalserie och det dåliga försvarsspel och hemspring som H43 haft i de senaste hemmamatcherna duger absolut inte. Det vore väldigt konstigt om man inte under det här långa uppehållet satte detta i absolut främsta fokuset på kommande träningar. I försvarsspelet frapperas man framförallt av att motståndarlagets skyttar alltför ofta får skjuta helt oattackerade. Fortsätter det se ut så i kvalet då är det allsvenskan nästa år. Helt säkert.

2014-03-20 @ 12:53:15
Postat av: Ola

Olesen lämnar, men Jakob Anderberg tränar igen efter skadan.

2014-03-31 @ 11:02:31
Postat av: Ola

Olesen lämnar, men Jakob Anderberg tränar igen efter skadan.

2014-03-31 @ 11:02:33
Postat av: Bigge

Vill uppmana alla att åka med bussen till matchen mot OV. Blir vi ett bra gäng kommer vi att dominera hallen.

2014-04-04 @ 08:58:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0