Inte så bra

Valde faktiskt att stanna hemma ikväll och inte se H43-Alingsås på plats. Även om jag anser att man alltid ska stötta sitt lag så får man ibland prioritera. Och i nuläget känns det som om mitt stöd blir desto viktigare i kommande kvalserie än i matcher med mindre betydelse. Och med tanke på hur kvällens match utvecklade sig är jag nästan glad över att jag inte var på plats.

Första halvlek är väl egentligen inte så mycket att orda om. Alingsås är ett riktigt bra lag och H43 höll länge väl jämna steg innan Alingsås rann iväg på slutet. 13-17 i halvtid gav ändå visst hopp inför den andra. 

Känslan var att det så långt handlat lite väl mycket om Zoran Roganovic i H43:s spel medan övriga spelare inte lyckades lika väl. Ett inte helt ovanligt scenario när H43 som lag räknat hamnar i underläge.

Den andra halvleken blev verkligen ingen rolig historia med H43-ögon sett. Alingsås rivstartade och matchen kändes väl mer eller mindre avgjord redan efter dryga fem minuter av den andra halvleken när Alingsås gjorde 14-21.

H43:s anfallspel måste ha havererat fullständigt. Någon annan förklaring kan inte finnas till att man endast mäktar med att göra två mål de första tjugo minuterna av den andra halvleken. Och mot ett kontringsstarkt lag som Alingsås är det dubbelt olyckligt. Inte nog med att de egna målen uteblir, det resulterar allt som oftast i ett kontringsmål i baken också.

I nuvarande läge är en förlust mot ett topplag som Alingsås knappast hela världen. I kvalserien så småningom kommer inte motståndet att vara så här bra. Men det är väldigt oroande att lagets spel har en förmåga att stundtals haverera totalt. Det kan bli ödesdigert mot vilket motstånd som helst om det fortsätter på det här viset!


Kommentarer
Postat av: Nisse

De andra lyckas inte så väl just på grund av att det handlar om Zoran och Zoran endast. Hur kan ingen förstå att Zorans egoism förstör mer för laget än det hjälper? Tar upp alldeles för stor plats, individuella avslut, släpper inte boll när han ska, springer inte hem och står bara och vilar i försvaret. Men så länge han vinner skytteligan blundar väl alla och gömmer sig bakom det? Sen att de andra har en dålig dag och är sämre individuellt är en annan sak. Men det går inte att spela som ett lag när man har en så stor individualist i laget. Tack och hej

2014-03-03 @ 22:10:07
Postat av: Anders

Konstaterar att det inte finns någon aggressivitet i försvarsspelet. Alingsås fick oftast skjuta oattackerade. Bortalaget fick många lätta mål på kontringar som vi visste om är en av deras starkaste sidor och Aggefors utkast. Sådana förluster som dagens, med ett redan stukat självförtroende i laget, stärker inte precis utsikterna för ett förestående lyckat kvalspel och det känns inte alls bra. Återigen: hemspringet är bedrövligt.

2014-03-03 @ 22:39:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0