För dåligt

Efter fyra minuter i kvällens match mot Sävehof stod det 0-5 på tavlan. Vad H43 höll på med i matchinledningen kan man verkligen undra, och på något sätt gav det en tydlig fingervisning om hur den här kvällen skulle sluta. För så långt kändes det nästan som om det var två olika sporter som lagen höll på med. Tempostarkt, inspirerat av Sävehof. Temposvagt och håglöst av H43.

Men H43 kom trots allt igen. En duktig Oscar Jensen i målet och utespelare som i alla fall försökte gjorde att avståndet bit för bit krympte. Vid ställningen 10-11 kändes det faktiskt som om H43 höll på att ta över initiativet i matchen. Att Sävehof därefter gjorde fem raka mål och halvtidsställningen blev 10-16 kändes ganska snopet.

Tyvärr var det bara början av raset. H43:s andra halvlek var långa stunder rent bedrövlig. Ingenting fungerande någonstans kändes det som. Oscar Jensen gjorde väl i och för sig vad han kunde med obefintlig hjälp, och Rasmus Johansson var riktigt bra i ett kollektiv där ingen annan får godkänt ens. Rasmus var inblandad i allt konstruktiv för H43 under den andra halvleken, men inte minst visade han en härlig attityd och vilja medan många av hans lagkamrater istället valde att hänga med huvudet.

Annars är det lätt att vara kritisk mot många idag. Zoran Roganovic var inte bara blek idag, han var direkt dålig. Faktum är att jag inte tror att jag sett en sämre insats från Zoran i H43-tröjan. Men visst, man kan inte begära att Zoran ska vara bra alltid och problemet är väl snarare att ingen annan riktigt kliver fram när det hackar i maskineriet!

Närmast väntar nu säsongens sista lundaderby mot Lugi på torsdag. Efter segern mot Malmö senast hade jag ganska stora förhoppningar inför derbyt. Inte minst eftersom jag tror att Lugi, precis som Malmö, passar H43 ganska väl. Men efter att ha sett dagens insats känner jag mig mycket tveksam till om H43 kommer att kunna bjuda upp till någon nämnvärd kamp mot Lugi. Vi får väl se!