Tack för allt Zoran!

För första gången på över 11 år är H43 nu ett lag utan Zoran Roganovic. Idag offentliggjordes nämligen det som varit en illa dold hemlighet den senaste veckan, att Zoran lämnar H43 för att istället bli spelande assisterande tränare i lokalrivalen Lugi.
 
För en H43-supporter med riktigt blått hjärta är det givetvis den värsta tänkbara klubben han väljer att gå till. Men jag vill ändå poängtera att ingen H43-supporter överhuvudtaget bör känna det minsta av agg mot Zoran för att han väljer att gå till Lugi. Det har varit fantastiskt att få följa en spelare som Zoran under så många år i H43. En spelare som på många sätt varit sanslöst bra såväl på som utanför planen. Det är inte så länge sedan som Zoran valde att stanna kvar under en ekonomisk kris när andra tongivande spelare valde att lämna. Och vi ska heller inte glömma att Zoran trots att han mer eller mindre kunde välja och vraka bland anbud från andra klubbar valde att stanna kvar när klubben åkte ur elitserien.
 
Zoran har varit H43 trogen under så oerhört lång tid då han annars med lätthet kunnat platsa i många andra lag och i många andra ligor i världen. Han har envetet stretat på i ett lag som på senare år alltid fått kämpa i botten av elitserien och chanserna att vinna något minst sagt varit ganska få. Därför tycker jag inte att det är särskilt konstigt om Zoran, 36 år gammal, vill ta en sista chans att få spela slutspel och ha en möjlighet att spela sm-final. Dessutom innebär övergången till Lugi att Zoran så sakteliga slussas in i tränarrollen. Något jag kan tänka mig är ett led i att han ser slutet på sin spelarkarriär. När H43 valde att satsa på Christoffer Geissler som assisterande tränare till "Knirr" så fanns inte längre den möjligheten kvar i H43.
 
Det har cirkulerat envisa rykten om bakomliggande orsaker till övergången. Jag har själv hakat på och spekulerat och hört både det ena och det andra från både här och där. Baserat på vad jag hört och vad som känns rimligt kan det nog vara så att det finns vissa intressekonflikter i H43 som gjort att den här övergången kommer just nu. Styrelsen i H43 har uttalat en vilja att satsa helhjärtat på ungdomsverksamheten och därifrån sedan kunna slussa in allt fler egna produkter i elitlaget. En i grunden sund inställningen men som givetvis kortsiktigt går ut över elitlaget. Det är ingen vågad gissning att detta skapat en del konflikter inom föreningen.
 
Zoran tvekade tidigt om en fortsättning inför den här säsongen. Kanske är det så att delar inom H43:s ledning då såg sin chans att redan nu lösgöra sig från beroendet av Zoran som man haft under en tid, och att lösgöra ett större ekonomiskt utrymme att istället satsa på ungdomsverksamheten. I det läget kan det till och med ha blivit så att Zoran till slut inte kände att han hade något annat val än att lämna klubben då han inte längre kände sig önskvärd. Spekulationer förvisso, men jag tror att det kan vara ganska när sanningen.
 
Om detta nu stämmer, gör då klubben rätt eller fel. Både och skulle jag vilja säga. H43 har under lång lång tid haft förtvivlat svårt att förädla egna talanger och få dessa att bli en del av elitlaget. Så långt är det givetvis sunt att jobba mot att bli bättre på detta. Men hur bra ungdomsverksamhet man än har så kommer man alltid att behöva värva in spets. Kolla bara på klubbar som Lugi och Sävehof som har erkänt bra ungdomsverksamheter. Dessa båda klubbar lyfter år efter år upp flera spelare som lyckas bra på elitserienivå. Trots detta så behöver de värva flertalet etablerade spelare för att år efter år tillhöra Sverigetoppen. Med det sagt så tror jag knappas att en Zoran Roganovic i H43 hade behövt förhindra att klubben blev bättre på att lyfta upp egna produkter. Och framförallt känns det verkligen inte som ett värdigt avslut för den störste och bäste spelare alla kategorier som klubben någonsin haft.
 
Tack för all glädje du skänkt oss genom åren Zoran. Det har varit fantastiskt att få ha dig som spelare i det laget jag håller på. Och på grund av dig, och verkligen enbart på grund av dig, så kan jag till och med hålla en liten tumme för Lugi den kommande säsongen!

Kommentarer
Postat av: Håkan

Jobbig dag det här. Zoran ÄR ju H43.

Delar din analys Oskar. Det här med att vilja nå slutspel och final etc. köper jag inte. I alla fall kan det inte varit avgörande för beslutet. 11 år i H43 talar emot att SM-slutspel är så viktigt för honom. H43 - laget med kval-ité... Kämpaglöd och H43-hjärta har alltid varit Zorans signum.

Förutom att han känner sig uppskattad av Lugi tror jag det viktigaste för honom är att han där erbjuds möjlighet att utvecklas i sin tränarroll. Tycker att han gör rätt som tänker framåt, bortom den egna spelarkarriären. Hade hoppats (och trott) att han skulle tagit erbjudits att ta steget till tränare i H43...men...vem vet om något år eller så?!?!? Zoran ÄR ju trots allt H43 och H43 är Zoran!

2014-07-30 @ 00:00:44
Postat av: Birger Henningsson

Även jag vill tacka för all glädje, spänning och storhet Zoran skänkt mig och klubben.
Vilken förebild, har aldrig varit med om maken under hela mitt idrottintresserade liv.
Stort lycka till Zoran.

2014-07-31 @ 13:01:32
Postat av: Charles

Har jag förstått det rätt om jag tror att truppen ser ut så här för den här säsongen?

Mv: Oscar Jensen, Torbjörn Jacobsson
V6: Simon Nyberg, Rasmus Johansson
H6: Gustav Thulin, Patrik Olovsson
M6: Sebastian Geissler, Jacob Anderberg, Elias Holmström
9M: Joakim Bååk, Fahrudin Zaimovic, Andreas Hampe, Rune Poulsen, Julius Andersson, Måns Gerdtsson, Robin Bergqvist

2014-08-02 @ 20:14:45
Postat av: Kenneth Landgren

I nuläget, Robin Bergqvist lämnar, H 65 verkar det som, Patrik Olovsson var bra i sin första match, men kontraktet inte klart.

2014-08-02 @ 21:54:58
Postat av: Blåast

Snyggt att gå till lugi Zoran ...

2014-08-03 @ 15:07:26
Postat av: Mikael Ekdahl

Till Blåast. Idag är handboll ett jobb för väldigt många i Elitserien. På min tid var det en hobby och mer känsligt att gå till en lokalkonkurrent. Zoran har väl rätt till att byta arbetsplats om nu H43 skall spara pengar och satsa på ungdomar. Jag har 28 år som spelare och ledare i H43 och det är inga problem för mig med att Zoran går till Lugi. Det tråkiga med detta är att du är så feg och skriver anonymt när du kommenterar. Inte att Zoran går till Lugi.

2014-08-03 @ 17:55:59
Postat av: Charles

Tack för svar Kenneth. Tack för att du skrev lite om Zoran på hemsidan också.

Man blir onekligen nyfiken på om det pågår någon jakt efter ytterligare en niometare. Känns lite tunt i nuläget. Hampe har jag ingen koll på men har förstått att han är åt skytt-hållet och kanske därmed inte optimal att ha som högerhänt H9. Tycker inte Bååk eller Faro heller är optimala att sätta på H9. Kan Daniel Broman möjligen göra comeback?:)

2014-08-03 @ 19:41:23
Postat av: Kenneth Landgren

Micke, vi har inte alltid samma åsikt, men när det gäller anonyma "tyckare" har vi samma inställning.

2014-08-04 @ 03:54:13
Postat av: Världsmästare på läktaren!

Re: Mikael & Kenneth.

Alla har rätt till en åsikt och en anonym kommentar mer värdefull än ingen kommentar alls, speciellt när vi lever i en demokrati. :)

2014-08-04 @ 10:30:18
Postat av: Anders

Beträffande målvaktsposten, va det inte så att Torbjörn Jacobsson inte hade tid att satsa på elithandboll längre? Eller någon som vet om det blir samma målvaktspar som ifjor. Vem är Patrik Olofsson och var kommer han ifrån?

2014-08-04 @ 11:19:02
Postat av: Bigge

Är det ingen träningsmatch mot Lugi på onsdag?
Den är bortplockad från hemsidan.
Någon som vet?

2014-08-04 @ 11:37:23
Postat av: Kenneth Landgren

"Världsmästaren" vem har förbjudit dig att ha en åsikt??
Träningsmatchen är på onsdag 16.45, det är Lugi:s match och det står på hemsidan.
Patrik Olausson har provspelat mot OV och gjorde det bra, dock inget klart med kontraktet.

2014-08-04 @ 13:54:51
Postat av: Kenneth Landgren

ang. Lugimatchen, har pratat med Pernilla, den "försvann" när hon var inne och ändrade något, men har lovat lägga in den igen.

2014-08-04 @ 14:54:40
Postat av: Världsmästare på läktaren!

Re: Kenneth.

Först och främst så har jag inte skrivit något om att någon har förbjudit mig från att ha en åsikt. Det jag skrev var att jag tycker, som i en demokrati, att alla kommentarer (anonyma eller ej) är lika mycket värda. Det p.g.a. att skribenten Mikael slängde ur sig att de som skriver anonymt är "fega" och du valde att hålla med (med tilläget att vi andra endast är "tyckare").

Så Kenneth, jag vet inte varför du väljer att slänga upp dig själv på en pedestal och se ner på oss "fega anonyma tyckare", du är ju trots allt, som du själv utryckt det, "bara en fotograf"...

2014-08-04 @ 17:36:04
Postat av: Kenneth Landgren

Du världsmästaren, varför är du anonym ?????

2014-08-04 @ 21:26:41
Postat av: Världsmästare på läktaren!

Re: Kenneth

För att jag vill och kan, inte svårare än så, men jag förstår fortfarande inte vad det har med dig att göra? För dina åsikter och synpunkter blir ju inte närmre sanningen bara för att ni använder ert namn.

2014-08-04 @ 22:54:56
Postat av: Blåast

Re: Mikael
Klart Zoran har rätt som handbollspelare att gå till vilken klubb han vill! Lika stor rätt har jag att vara anonym och ha en egen åsikt. Jag som supporter tycker inte det är en snygg övergång! Något jag kommer fortsätta göra!

2014-08-05 @ 15:07:50
Postat av: Fredrik

Zoran har gett H43 mer än någon annan spelare har gett sin klubb. Att alla som gillar H43 har fått se en sådan spelare lira dagligen är en dröm för varje Elitserieklubb. Oavsett vilken klubb han går till så kommer H43 att ligga honom närmast hjärtat. Att han går till Lugi av alla klubbar beror nog mest på det personliga. Han har ju familj och då hade det ju varit ett problem att flytta efter så pass många år i en och samma stad. Zorans hjärta och själ tillhör H43 annars hade han inte stannat så länge i klubben när han kunde tjänat hur många miljoner som helst utomlands.

2014-08-05 @ 22:24:26
Postat av: Anders

Nog nu om Zoran, låt oss se framemot att en ny säsong snart tager sin början och som förhoppningsvis kan bli lite trevligare än förra säsongen sett med H43-ögon.

2014-08-05 @ 23:32:06
Postat av: Blå

Sluta snacka om att Zoran gett H43 så mycket och inte nämna allt H43 har gjort för Zoran. Det är inte så att Zoran inte har något att vara tacksam för eller så att han har spelat gratis. Tvärtom har han år efter år plockat ut elitseriens högsta lön, växer inte hjärtat för klubben då? plånboken gör i alla fall. Zoran har enbart brytt sig om sig själv den tiden han har varit i klubben. Han har gjort som han har velat, kört sitt eget spel och därefter vunnit de personliga priserna. Men vad har det gett klubben? Mer än kanske några ungdomar som har en idol att se upp till i sin klubb. Jag är trött på tjatet om att Zoran burit klubben på sina axlar och på så kallade "experter" som inte sett igenom det egoistiska i Zorans spel och val, att år efter år stanna i H43. Istället hyllas han av alla dessa experter inklusive Axnér som borde veta bättre, men är tyvärr lika dum. Hylla honom visst, men hylla på ett ärligt sätt och lägg fram hur allt ser ut.

2014-08-06 @ 01:10:14
Postat av: Anders

Kan tänka mig att Oskar tycker det är kul med alla inlägg och tyckanden på sin bloggsida, som ständigt fylls på med åsikter och debattinlägg. Överraskad är han nog över omfattningen.

2014-08-06 @ 08:38:24
Postat av: vemärduBlå?

Wow vilken bitter människa du måste vara underskrivt "Blå"? Att se allt som Zoran har gjort för klubben på ett så negativt sätt tycker jag är helt bestört. Zoran har tjänat dem pengar som H43 har velat ge honom, han har inte tvingat dem på ngt sätt att ge honom "elitseriens högsta lön". Och det är tack vare Zoran som h43 än finns på den stora svenska handbollskartan. Zoran har gett enskilt mer för denna blåa klubben än ngn annan spelare i klubbens historia. Vad har en sån som christoffer geissler som är assisterande gett klubben? Joo, en negativt stämpel med sin dopingsavstäning för 10 år sen och sen stack han till malmö, och ändå tar klubben honom före zoran som assisterande. Det är sjukt. Och när jag redan är inne på geissler så hörde jag att de va han som ville ha bort zoran och på så sätt satt press på "knirr" och styrelsen att släppa zoran.
Och en sista sak, är det bara jag som har märkt att när klubben värvade danskarna för drygt en och en halv månad sedan att man då pratade om slutspel och nu när zoran lämnar så säger man att man ska satsa på "ungdomarna" (f.ö. vilka ungdomar?) och inte utalar sig längre om slutspelsmålet? Där har du underskrift "Blå" hur mycket zoran har betytt för klubben, att dem tvingas sänka/ändra målsättningen bara för att han lämnar. Forza Zoran!

2014-08-06 @ 09:08:35
Postat av: Världsmästare på läktaren!

Härligt med känslor och diskussioner men kan vi inte släppa denna övergången, framförallt nu när några börjar slå under bältet? 

Re: Oskar & andra

Hade varit intressant med ett lite resultat och referat från träningsmatchen mot Lugi idag, kunde ej vara på plats själv (vågar inte lita på att man uppdaterar H43:s hemsida).

2014-08-06 @ 18:31:06
Postat av: Bigge

Mycket folk i hallen, nyfikna på Zoran kanske.
Vi spelade snabbt och bra.
T Jacobsson mycket bra i andra halvlek.
Nyförvärven fick spela mycket och gjorde det bra.
Vi vann matchen men Lugi kändes tyngre och starkare.
Zoran och Nemanja bredvid varandra i försvaret i fel tröjor.

2014-08-07 @ 17:16:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0