Ta chansen nu

Hemmamatchen mot Drott ikväll är den första av tre matcher dör H43 högst troligt måste vinna för att drömmen om att undvika kvalserien ska leva även i fortsättningen. Därefter väntar matcher mot Ystad och Skövde, lag som liksom Drott innehar tabellplaceringarna just framför H43.

Om vi först fokuserar på kvällens match så är det faktiskt lätt att glömma att det är de regerande svenska mästarna som kommer på besök till Lund. Drott hade en bedrövlig höst där de tuffa matchandet i Champions League tog ut sin rätt, och man ganska tidigt fastnade i botten av elitserien. 

Det känns emellertid som om laget är något bättre nu, och även om man föga överraskande var chanslösa när Champions League startade om med bortamatch mot Flensburg, så gjorde man inte bort sig på något vis, och mot elitseriemotstånd räcker dylika insatser högst troligt ganska långt.

H43 har själva visat ganska hygglig form efter em-uppehållet. Problemet är bara att man hittills inte lyckats spela bra över 60 minuter. Flera gånger har man spelat jämnt eller till och med varit bättre än på pappret bättre motstånd, men haft en 10-15 minuters period när man varit bedrövliga och då tappat matchen.

Med start ikväll måste flera spelare börja kliva fram. Jag tänker främst på spelare som Fahrudin Zaimovic och Måns Gerdtsson som visat tveksam form på slutet. Men även kantspelsrna måste börja leverera igen och sätta sina lägen. Pavle Karacic stod för en minst sagt blek insats senast mot Redbergslid.

Nu är det dags att ta chansen medan den fortfarande finns. Vinner man inte ikväll förtjänar man inte heller att undvika kvalserien. Det vet nog spelarna om. Och jag hoppas att även alla H43-supportrar förstår matchens betydelse och sluter upp för att stötta sitt lag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0