Förlust mot Skövde

H43 gav länge Skövde en riktig match om segern i kvällens match. Men precis som i så många andra matcher efter EM-uppehållet så är man oerhört trubbiga den sista kvarten när matchen ska avgöras. I det här fallet gav Mikk Pinnonen H43 ledningen med 19-18 med ganska precis en kvart kvar att spela. Därefter gör alltså H43 inte mer än två mål till på hela matchen och Skövde kan i slutändan vinna ganska komfortabelt med 25-21.
 
Det som ändå är bra är att H43 visar att man har kvalitéer att spela jämnt med i princip alla elitserielag. Man visar att man hör hemma på den här nivån och man får verkligen känna på hetluften i match efter match vilket är nog så viktigt inför stundande kvalserie. Varför man sen tappar i slutskedet av så många matcher måste man givetvis fråga sig. Kanske brister det något i grundträningen och konditionen. Men personligen tror jag mest att det är mentala spöken som härjar. Man är helt enkelt för rädda för att förlora när det drar ihop sig.
 
Zoran Roganovic blev som vanligt målbäst för H43. Sex mål blev det från Zorans vänsterhand ikväll, men som vanligt är han lite för ensam. Mikk Pinnonen verkar för första gången på ett bra tag ha haft en ganska jobbig kväll. Men Sasa Todosijevic sticker däremot ut något med fyra mål.
 
Av rapporterna att döma lär ändå Oscar Jensen med råge ha varit bortalagets bästa spelare, vilket lite grann syns på slutresultatet. 25 insläppta mål är alltid helt okej. Tyvärr med H43-ögon sett har nog Joacim Svensson i Skövdes mål varit ännu värre.
 
Även om någon nu skulle ha hoppats på något annat så är det nu bara att ställa sig in på kvalseriespel. En uppgift som alltid är tuff och där elitserielagen alltid är de som har allt att förlora. Men jag anser att H43 under våren har visat att man har spelet för att räcka till på högsta nivå. Om man klarar av att gå in i kvalserien med rätt inställningen ska man helt enkelt vara så mycket bättre än lagen från allsvenskan att man bara ska ordna ett elitseriekontrakt för nästa säsong. Det som oroar är oförmågan att stänga matcher, och tendenser i att man i vissa situationer är svaga mentalt. Det måste man kommer till rätta med tills dess att kvalserien sätter igång!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0