En oerhört viktig seger

Betydelsen av H43:s seger ikväll mot Önnered kan inte nog poängteras. Det var sannerligen en riktig fyrapoängsmatch, och vid en eventuell förlust hade man definitivt känt ett besvärande flås i nacken från just Önnered. Nu är avståndet istället 8 poäng, ett avstånd som känns ganska betryggande och även om 11 matcher återstår i årets elitserie så kan H43 troligtvis känna sig säkra på minst en kvalserieplats vid det här laget. Och blickar vi istället uppåt så är avståndet upp till Ystad ovanför kvalseriestrecket inte större än 3 poäng.
 
Önnered är ett av två riktiga bottenlag och på pappret ska H43 vara ett bättre lag. Men det är knappast lätt att prestera i en match som betyder så oerhört mycket, på bortaplan dessutom. Lägg därtill att den katasrofala avslutningen mot Kristianstad i onsdags knappast stärkt självförtroendet hos spelarna.
 
H43 fick en bra start på matchen, och inte minst Mikk Pinnonen visade att den fina insatsen i första halvlek mot Kristianstad inte var någon tillfällighet. Ikväll blev han lagets näst bäste målskytt med 7 mål. Och dessutom med flera assists och ordnade straffar. Jag hoppas verkligen att "Knirrs" förtroende för Mikk växer ordentligt nu då jag tycker att Knirr till och från varit onödigt hård mot Mikk. Det såg vi inte minst när han bänkades i princip hela andra halvleken mot Kristianstad efter den fina insatsen i första halvlek.
 
Zoran var vad jag har förstått punktad stora delar av matchen. Att ändå göra 10 mål är snudd på bisarrt bra, låt vara att 3 av dem kom på straff. I sammanhanget känns det också bra att laget klarade av att hantera en punktmarkering på Zoran betydligt bättre än vad var fallet under de sista 15 minuterna mot Kristianstad. Det kan knappast komma som någon överraskning att Zoran blir punktad då och då. Då måste man ha ordentliga motdrag mot detta.
 
Om vi bortser från de sista 20 minuterna mot Kristianstad så tycker jag att laget har inlett återstarten efter em på ett ganska förtroendeingivande sätt. Formen verkar vara ganska god och man har tränat på bra under januari och kommit till rätta med ett par svagheter från tidigare, inte minst försvarspelet. Nu väntar ett antal viktiga matcher framöver och någonstans känner jag att det naturliga målet just nu måste vara att undvika kvalserien. Om man bara slipper fler skador nu så håller jag det inte alls osannolikt att H43 kommer att ge Drott, Ystad och Skövde en rejäl utmaning i att slippa kvalserien!

Kommentarer
Postat av: Anders

Vi får glädjas åt gårdagens seger och att man höll ända in i mål. Pinnonen har nu gjort 12 mål på 3 halvlekar. Det kan stämma till eftertanke att han i tidigare matcher fått så lite eller obefintlig speltid.....Nästa match Hammarby som också har en tunn spelartrupp med några få namn som sticker ut, men man har en skicklig coach i Kalle Mattsson som får ut mycket av laget. De är duktiga i kontringsfasen och har gjort många mål på detta sätt så här gäller det att se upp. Sedan se upp med Pujol som ofta skjuter underhandsskott och en bollskicklig Dolk på kanten. Spelar ofta väldigt utgrupperat försvarsspel och där gäller det för H43 att finna lösningar. De har ibland målvakter som kan spika igen holken så det gäller för H43 att inte göra de till världmästarmålvakter.

2014-02-03 @ 09:59:53
Postat av: Charles

Zoran var punktad första halvlek och någon minut i andra. Plus att han satt på bänken tio minuter i andra halvlek. Han är som vanligt grym offensivt. Jag tycker dock att han måste snäppa upp sitt hemspring. Att stå punktad vid mittlinjen och inte vara först hem är inte bra.

2014-02-03 @ 11:52:18
Postat av: Anders

Har Oskar inget bleck i pennan längre?

2014-02-10 @ 09:42:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0