Chansen finns fortfarande

H43 tog tidigare ikväll en riktigt skön uddamålsseger mot Drott. Det satt hårt åt, och spelet övertygade kanske inte. Vill man vara brutalt ärlig så var det knappast någon särskilt bra handboll som de 785 åskådarna bjöds på. Men lik förbaskat var det en seger, och två nya poäng. Två poäng som gör att hoppet lever om att slippa spela kvalserien.

Det var en jämn tillställning hela vägen. Ett eller två måls ledning åt ena eller andra hållet i en match som verkligen hade kunnat sluta precis hur som helst. Just därför känns det kanske lite extra skönt att H43 visade moral och höll huvudet kallt i matchens slutskede. Vi har ju annars fått vänja oss vid att raset förr eller senare kommer.

Jag efterlyste inför matchen att fler skulle kliva fram och ta ansvar. Därför var det extra roligt att se spelare som Rasmus Johansson och Elias Holmström lyckas väl i kvällens match. Rasmus fick välförtjänt pris som bäste H43:are i matchen. Säkert straffskytte och flera fina prestationer i ett läge där matchen stod och vägde är precis sådant som H43 behöver.

Dessutom såg vi lite av "den gamle" Fahrudin Zaimovic idag. 4 mål blev det, och det såg inte alls så dumt ut med Fahrudin som mittnia när Mikk Pinnonen spelar vänsternia. Mikk var för övrigt återigen mycket bra, och det är riktigt roligt att se Mikk spela handboll med det självförtroendet han har nu.

Ska man vara kritisk till något så är det väl att man inte heller ikväll lyckas vara framgångsrika över hela banan. Medan anfallsspelet förtjänar ett stort plus, inte minst för att man äntligen lyckades minimera antalet tekniska fel, så var inte försvars och målvaktsspel särskilt lysande. Torbjörn Jacobsson hade förvisso ett par fina perioder av matchen, och blev lite matchvinnare när han gjorde en klassräddning på Magnus Perssons skott som seglade mot det ena krysset. Men sett över hela matchen hade varken Oscar Jensen eller Torbjörn Jacobsson någon av sina bästa dagar på jobbet!

Förhoppningsvis kan kvällens seger lösa upp lite nervknutar inför kommande matcher. Man lär inte ha råd att förlora mot vare sig Ystad eller Skövde i de kommande två matcherna om man på allvar ska ge sig en chans att undvika kvalserien. 


Kommentarer
Postat av: Flopp?

Många var snabba att kritisera Mikk, styrelse, herrkommitté osv för Mikks tunga inledningen. Ni kanske hade/har rätt eller fel, vem vet, men det kan inte vara lätt för Mikk att komma till ett nytt land, ny stad, ny klubb, ny tränare, nytt spelsystem och förväntas leverera från dag ett.

Men oavsett vad så är det skönt för H43 att Mikk verkar ha hittat formen och börjat leverera så möjligheten att undvika kval fortfarande lever..

2014-02-14 @ 12:29:21
Postat av: Charles

Kan bara hålla med, väldigt kul att Mikk kommit igång rejält. Han kommer bli oerhört viktig för att H43 ska fixa nytt kontrakt.

2014-02-14 @ 20:33:27
Postat av: Geissler!

Sebbe Geissler förstärker H43, kan kanske spela redan på torsdag mot YIF!

2014-02-14 @ 21:14:27
Postat av: Anders

Apropå Pinnonen så har han bara fått gjort sporadiska inhopp i tidigare matcher. Med så kort eller obefintlig speltid är det inte lätt att visa vad man går för.

2014-02-15 @ 18:12:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0