Andra raka mot Ystad?

Om det var en livsviktig seger mot Drott, så är matchen mot Ystad nu på torsdag knappast mindre viktig. i skrivande stund har H43 tre poäng upp till Ystad som i nuläget huserar på rätt sida om kvalseriestrecket. En eventuell seger på torsdag ger alltså H43 riktig kontakt med lagen på rätt sida om kvalseriestrecket och då kommer avslutningen av serien att bli riktigt intressant och spännande med blå ögon.
 
Chansen till seger ser jag som relativt god. H43 har som jag tidigare varit inne på gjort ganska många bra saker i matcherna efter EM-uppehållet. Inte bara i segermatchen mot Drott, utan även i tidigare kamper. Skillnaden nu senast var att man höll ihop spelet i 60 minuter utan att drabbas av några alltför stora svackor.
 
Jag gillade Knirrs matchning senast. Heta spelare fick spela, och dessutom vågade Knirr låta Zoran Roganovic vila under stora delar av den andra halvleken för att hålla honom fräsch till matchens slutskede. Ett vinnande drag skulle det visa sig. Men framförallt var det roligt att se hur spelare som Rasmus Johansson och Elias Holmström tog chansen när de fick den. Jag hoppas att Knirr även på torsdag vågar ge dessa spelare förtroende.
 
H43 har även fått ett intressant nyförvärv så här mot säsongen slutskede. Det handlar om mittsexan och den duktige försvarspelaren Sebastian Geissler, bror till nuvarande lagkapten Christoffer Geissler. Sebastian har varit borta från handbollen i ca. 2 år med en trasig hälsena men har tränat på ett tag och ska vara i matchdugligt skick. Jag är övertygad om att Sebastian har ganska mycket att tillföra i H43:s spel. Men likt sin bror tillför han minst lika mycket utanför planen. Det är dock inte rimligt att förvänta sig några stordåd i Sebastians första matcher eftersom han varit borta så länge, men med tiden känns detta som ett riktigt starkt nyförvärv.
 
Om H43:s form får ses som ganska god, så är det precis raka motsatsen när det gäller Ystad. Laget som säkerligen hade slutspelsambitioner är nu på allvar inblandat i kvalseriediskussionen, och efter EM-uppehållet har förlusterna radat upp sig. Blott en seger har det blivit och den kom mot Önnered som är ett av två riktiga bottenlag. Exakt vad det är som är problemet i Ystads spel vet jag inte, men klart är att man inte riktigt kommit upp i den nivå man på pappret borde kunna hålla.
 
Problemet med H43-ögon sett är att Ystad under säsongen vuxit fram till något av en mardrömsmotståndare. Klara förluster i de två tidigare matcherna den här säsongen, och lite av två bottennapp för H43. Man har släppt in 37 respektive 41 mål mot ett lag som inte har imponerat i sitt offensiva spel. Och i båda mötena har Ystad vräkt in mål från vänsternio. Jag utgår från att man i H43 har tagit lärdom av tidigare möten och tydligare sätter stopp för Ystads skytte.
 
Ytterliggare en oerhört viktig match väntar nu alltså. Seger och man är på allvar med i diskussionen om att undvika kvalserien. Förlust gör däremot att man mer eller mindre kan börja planera och träna för kvalserien. Men jag hoppas verkligen att man håller hoppet vid liv. Det bästa sättet att komma väl förberedd till en eventuell kvalserie måste vara att spela många betydelsefulla matcher där man verkligen går all in för att vinna. Det är nämligen det som kommer att krävas hela vägen för ett fortsatt elitseriespel!

Kommentarer
Postat av: KK

Helt rätt - Rasmus o Elias tog chansen! Dock inte att förglömma Måns som drog in några viktiga mål i andra halvlek....

2014-02-19 @ 23:54:01
Postat av: Johan Bengtsson

Satt i Kristianstads arena med 4800 i publiken och när halvtidssiffrorna för H43 visades gick det ett sus i hallen.

Jäkla tradigt att det blev så.

Själv bevittnad jag ett riktigt uselt försvars och anfallsspel av IFK Kristianstad, den enda som får beröm är Lars M som gjorde 12 mål.

Malmös målvakt gjorde de enkla skotten till fantastiska räddningar och lyckades bl.a. Med dubbelparad.

Nåja, för att vinna måste man även förlora.
Ang domare så var domarna enligt mig helt ok för dagen, men i förra matchen så var straffarna 7-1 mot IFK och ngt liknande med utvisningarna så visst är det vissa som inte borde döma när de inte klarar ava tt vara konsekventa .


Lycka till nu och kämpa på. Vi behöver H43 i elitserien.

2014-02-20 @ 22:38:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0