En stark vändning

H43 fick en ganska bra start på kvällens bortamatch mot Rimbo. Man hade initiativet i matchen i 10 minuter om än bara med något enstaka mål. Men sedan la Rimbo in en högre växel och H43 hängde inte alls med under återstoden av den första halvleken. Rimboledning med 20-14 i paus talar sitt tydliga språk, och i det läget tornade mörka tankar upp sig i mitt huvud inför stundande kvalserie.

Men en handbollsmatch varar som bekant i 60 minuter. Något som tidigare under säsongen drabbat oss H43:are negativt vid flera tillfällen. Idag var det istället våran tur att uppleva en positiv vändning och till slut stå där som segrare. Segersiffrorna skrevs till slut till klara 39-32 efter en stark andra halvlek där flera spelare klev fram.

Fahrudin Zaimovic fick god fart på målskyttet i slutet på matchen. Såväl Christoffer som Sebastian Geissler var nyttiga i offensiven, och även Rasmus Johansson förtjänar att omnämnas ikväll. Men alla nämnda spelares insatser bleknar ändå fullständigt i jämförelse med den uppvisning Zoran Roganovic stod för ikväll. 19 mål blev det till slut från Zorans vänsterhand och det är bara att lyfta på hatten för sådan där makalös insats som Zoran bjuder oss på ibland. 

På lördag börjar kvalserien med bortamatch mot OV Helsingborg. Nu är det allvar och det gäller att vara med från början. Vad som har hänt tidigare spelar egentligen mindre roll nu. Men det känns skönt att H43 tar med sig en sista seger in i kvalseriespelet. Och det känns ännu bättre att man gör det med en moralstärkande vändning. 

Utöver OV Helsingborg väntar möten mec Skånela och Västerås från allsvenskan. Och från elitserien följer Önnered och Ystad med. Ett Ystad som stod för en mycket blek insats ikväll borta mot Alingsås samtidigt som Skövde vann sin bortamatch mot Lugi. Ett Lugi som vilade tre av sina "stjärnor" i Espen Christensen, Johannes Hippe och Albin Tingsvall. Ett drag som känns mindre snyggt, med snudd på osportsligt i en match med stor betydelse för andra lag. Nu är det förvisso knappast Lugis fel att Ystad förlorat 18 matcher i år, men i alla fall.

För H43:s del är det knappast en särskilt positiv känsla att Ystad blir det sista laget från elitserien som tar plats i kvalserien. Ystad har den här säsongen utvecklats till ett riktigt spöke för H43, och Ystad har tagit samtliga sex poäng som lagen spelat om. Men å andra sidan är trender till för att brytas, och när är det lämpligare att tänkas göra det än i ett viktigt kval.

Men först för vi hoppas på en bra start på lördag. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0