En stabil seger

H43 är fortfarande obesegrade i kvalserien. 32-25 tidigare ikväll hemma mot Skånela var en ganska övertygande seger. Men det var inte helt utan nerv, och rent spelmässigt såg det stundtals si så där ut. Men känslan faktiskt att H43 hela tiden hade koll på läget och att man hade en extra växel att lägga in när man behövde. Och till skillnad mot vad vi ofta upplevde under elitserien så var det H43 som den här gången drog fördelen av en bättre bredd.

Skånela gjorde förvisso första målet i matchen, men annars var det H43 som hade kommandot i matchen. Anförda av främst Sebastian Geissler och en så långt duktig Oscar Jensen i målet så hade hemmalaget kopplat ett järngrepp om matchen dryga 20 minuter in i den första halvleken. 13-7 var ställningen så långt, och inget tydde på att Skånela skulle ha någonting med segern att göra i kvällens match.

Men något hände. Om H43 blev bekväma eller om Skånela växlade upp ska jag låta vara osagt, men efter en stark inledning av den andra halvleken hade Skånela plötsligt vänt på steken och hade plötsligt ledningen med 18-17. Då klev Fahrudin Zaimovic på allvar in i handlingen med ett par viktiga mål. Och dessutom blev ett målvaktsbyte där Torbjörn Jacobsson kom in istället för Oscar Jensen mycket lyckosamt. Torbjörn Jacobssons 20 dryga 20 minuter på plan var makalöst bra.

Mot slutet rann siffrorna iväg och segern var egentligen aldrig hotad vilket kändes skönt. Och än mer skönt känns det att H43 är det lag som hittills övertygat mest i kvalserien. 6 matcher återstår och en hel del jobb ska göras, men så här långt ser det riktigt bra ut.