En smakstart på kvalserien

H43 fick en riktigt bra start på kvalserien när man bortaslog OV Helsingborg tidigare idag med 29-22. Ett skönt kvitto på att det faktiskt är skillnad på elitserielagen och lagen från allsvenskan. Också ett skönt besked att man klarar av att prestera trots den mentala press det innebär att spela kvalserien. Jag har varit orolig för hur väl man skulle klara av att prestera när det verkligen gäller med tanke på hur tveksamt det sett ut under våren i de matcher som inte gällt så mycket. Hatten av för "Knirr" och spelarna som ändå haft koll på läget och förberett sig på bästa sätt.

Det var en jämn match idag i nästan 18 minuter. OV ledde faktiskt så långt med 7-6. Men fem raka H43 mål gav bortalaget ett solklart grepp om matchen som man sedan aldrig släppte. 10-15 i paus och sedan kontrollerade man matchen i den andra halvleken. 22-29 till slut är siffror som talar sitt tydliga språk, och H43 har sannerligen fått en start att bygga vidare på.

Jag var tyvärr inte på plats i Helsingborg idag. Och då OV Helsingborg tyvärr inte är helt elitseriemässiga sidan om plan heller så fanns det ingen online-rapportering att följa från matchen. Men av vad jag har förstått så har Oscar Jensen stått för en utmärkt insats i målet. Men dessutom ska han ha haft god hjälp av sitt försvar vilket är ett väldigt glädjande besked. Av utespelarna lyckades Pavle Karacic bäst med målskyttet. 8 mål från honom i en match där han äntligen den här säsongen fick ordentlig utdelning. Zoran Roganovic, Fahrudin Zaimovic och Rasmus Joansson var andra som syntes väl i målprotokollet.

Joakim Bååk gjorde en glädjande comeback och kommer verkligen att fungera som en joker i kvalserien. Trodde verkligen inte att Bååk skulle vara redo för comeback redan nu, men det är bara att tacka och ta emot. Noterbart annars är att Mikk Pinnonen inte var med på bänken i dagens match. Nu kan han i och för sig vara både sjuk och skadad, men jag har inte hört något. Och även om formen varit i dalande anser jag det något märkligt att vårens succéman hålls utanför laget.

Närmast väntar Västerås på hemmaplan på onsdag. En ack så viktig match den också. Mötena med de allsvenska lagen på hemmaplan måste bara innebära seger.